kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;Sól;Pieprz.Sposób przygotowania:2 jaja ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać. Pokroić w drobną kostkę.Tuńczyka odsączyć z zalewy. Dodać do jajek. Wymieszać.Do farszu dodać starty ser, śmietanę i majonez. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać surowe jajo i wymieszać.Z tawrogu, margaryny i mąki zagnieść ciasto.Zagniecione ciasto rozwłkować na placek(...)można zastąpić starym, żółtym serem.Farsz można dodatkowo skropić sokiem z cytyny.Pierożki znakomicie nadają się jako przekąska na imprezie lub na ciepło jako obiad. U mnie podane z sałatką z pomidorów i serka wiejskiego.Źródło przepisu: Przyślij przepis
Gospodyni MiejskaNadchodzi czas na nasze ulubione ciasta czyli babki drożdżowe. Naszym zdaniem, to (obok makowców) najsmaczniejsze z polskich ciast. Babki drożdżowe zawsze kojarzą mi się ze
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNiedawno przyrządziłam sałatkę z czarną quinoa . Dzisiaj proponuję placki z quinoa kokosowo migdałowe. Pyszne bezglutenowe placki pachnące kardamonem. Uwielbiam kardamon . Najlepiej świeżo zgnieciony w moździerzu. Niesamowity aromat. Doszłam do wniosku, że czasami mam większą ochotę na kardamon niż cynamon. Jeśli nie podzielacie mojego zdania z pewnością możecie zamienić nieco pieprzny kardamon na słodki cynamon. Placki z quinoa przyrządzam często(...)placków 75 g czarnej quinoa, ugotowanej 150 ml kokosowego mleka 1 łyżka sosu z cytryny 75 g migdałowej mąki 20 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki błonnika witalnego szczypta soli ¼ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki kardamonu 200 g jogurtu 3 łyżki klonowego syropu lub miodu 2 banany 2 łyżki kakao nibs masło lub olej kokosowy
codojedzeniakalafior*, sól, cukier, 2 łyżki kaparów, ostra papryczka**, sok z jednej cytryny, 5-6 łyżek oleju rzepakowego***, pieprz kolorowy świeżo mielony, 4 łyżki pestek z dyni
królestwo garówPowoli idzie wiosna. Dziś chyba się gdzieś po drodze zatrzymała, bo rano samochody, drzewa, krzewy i trawa na skwerku pokryte były białym puchem. W każdym razie
Weekendy w domu i ogrodzieZ braku czasu ostatnio często robię bardzo szybkie, smaczne danie – leniwe. Z przepisu mojej babci zawsze wychodzą pyszne. Leniwe to mój smak z dzieciństwa, pamiętam jak
smakowitehistorie.comZ braku czasu ostatnio często robię bardzo szybkie, smaczne danie – leniwe. Z przepisu mojej babci zawsze wychodzą pyszne. Leniwe to mój smak z dzieciństwa, pamiętam jak
smakowitehistorie.commałym garnku zagotowujemy margarynę z cukrem, wodą i kakao- mieszamy tak długo aż cukier się rozpuści i odstawiamy do ostygnięcia *** *** Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem i dodajemy razem z jajkami do ostudzonej polewy. Dokładnie mieszamy *** *** Ciasto wylewamy na płaską blachę (moja ma wymiary 25×25 cm) i pieczemy 20-25 minut ( do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym(...)KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Truskawkowy obłoczek pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemposiada właściwości przeciwzapalne - na lśniące włosy i mocne paznokcie To oczywiście nie wszystkie zalety czosnku niedźwiedziego, warto docenić jego walory kulinarne. Wprost niezastąpiony do mięs (również dziczyzny), ryb, serów, sałatek, zup, sosów, nalewek… i nie tylko. Niedźwiedzie pesto zadomowiło się w mojej kuchni na stałe. Składniki: - świeże liście czosnku niedźwiedziego - ziarna słonecznika - różowa sól himalajska - parmezan (lub Grana Padano(...)dlatego najlepiej przygotować w mniejszych słoiczkach. Niedźwiedzie pesto nadaje się… chyba prościej napisać do czego się nie nadaje, ale ja używam – do makaronów, mięs, ryb, serów, wędlin, jajek, kasz, ryżu… i nie tylko. Wybornie smakuje nawet z pajdą chleba. Ponieważ właśnie teraz jest najlesza pora zbioru czosnku niedźwiedziego warto ten okres wykorzystać. Czosnek niedźwiedzi można również suszyć,, mrozić
mojewypiekiinietylkoRuloniki tniemy na pożądanej wielkości paszteciki. 5. Paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy Czarnym Sezamem.6. Resztę wyrabiamy identycznie. /PIECZENIE:1. Paszteciki układamy na podsypanej mąką blaszce,2. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy.3. PIECZEMY w 180 stopniach (góra-dół, termoobieg) przez 20 minut//Z 600 g mąki wychodzą 3 pełne blaszki pasztecików!/CZARNY SEZAM:Maleńkie, równie niepozorne jak same paszteciki ziarenka(...)dobrego w czarnych ziarenkach. "Ekologiczne ziarno czarnego sezamu BIO. Bogate źródło dobrze przyswajalnego wapnia. Doceniany przez wszystkich dbających o zdrowie, urodę i dobre samopoczucie. Polecane jako dodatek do sałatek, deserów, wypieków np. chleba na zakwasie.Ekologiczny niełuskany czarny sezam wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy z jego dodatkiem uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów
Wypisz WymalujPierogi leniwe , pyszne kluski z twarogiem Leniwe pierogi , leniwe kluski lub po prostu leniwe to klasyka polskiej kuchni. Delikatne kluseczki z twarogu i mąki można przygotować
KorniszonkiKurczak w sosie słodko-kwaśnym Kurczak w sosie słodko-kwaśnym jest prawdopodobnie najpopularniejszym chińskim daniem. Jeśli naprawdę lubicie kuchnię chińską musicie chociaż raz zrobić kurczaka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWytrawne tarty, quiches i tarteletki to świetny pomysł na letni obiad lub piknik. Dobrze smakują na ciepło, ale można je również podać na zimno. Smaczne i
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskarazu sałatkę na stół, a to co zostanie chowam w nich do lodówki. Z racji tego, że pojemniki są szklane, ładnie wyglądają na stole. Sprawdzają się super do wszystkich sałatek warstwowych czy też do przechowywania ciasta. Mniej naczyń brudzimy, mniej zmywamy, mniej zużywamy prądu i wody! Zaraz podzielę się z Wami przepisem na domowy waniliowy budyń, ale jak już jestem(...)mogę Ci polecić i świetnie mi się sprawdza na kuchni indukcyjnej to OUMBÄRLIG . Ma podziałkę, grube dno i metalową pokrywkę. Niezastąpiony do przygotowywania owsianek, budyniu czy gotowania jajek. Rano zazwyczaj jest ciągle w obiegu! PRZEPIS NA DOMOWY BUDYŃ Z PRAWDZIWĄ WANILIĄ; - 750 ml mleka + 70 ml mleka - 1 jajko - 50 g masła - 2 czubate łyżki mąki pszennej
SMYKWKUCHNIbułki tartej 1/3 szklanki mąki do obtoczenia klopsików 1 łyżka oleju do smażenia Przyprawy: sól, pieprz mielony, chili, majeranek, papryka słodka mielona *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, kaszką manną (lub bułką tartą) oraz przyprawami – do smaku *** *** Z masy mięsnej formujemy wilgotnymi dłońmi małe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na dnie dużego garnka rozgrzewamy olej, wrzucamy klopsiki(...)dodatkowo zagęszczać, gdyż sama w sobie jest dość gęsta *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIEKAWE PRZEPISY NA ZUPY KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Zupa gołąbkowa z klopsikami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem