Wielu z Was być może pamięta kanapki z jajecznicą. Dziś niektórym może się to wydać dość dziwne, ale do momentu kiedy nie spróbują tego dania. Szybko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sypko wg ulubionego przepisu. Studzimy ją a następnie mielimy ją blenderem lub maszynką do mielenia. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy czekoladę, mieszając rozpuszczamy całość na jednolitą masę. Lekko studzimy. Jajka ubijamy z cukrem i wanilią na puszystą pianę. Cały czas ubijając, stopniowo dodajemy roztopioną czekoladę z masłem i zmieloną kaszę gryczaną. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy(...)prawdę i coś mi się wydaje, że moje ciasto ma w sobie połowę tego co w przepisie... bo przecież gotowałam szklankę kaszy w 400 ml wody na potrzeby sałatki i ciasta czyli wyszło po połowie na jedno i drugie... tak czy siak ciasto jest boskie
Dzieje kuchennej WiewiórySzybki i prosty jabłecznik 12 łyżek ciasto dla początkujących Szybki i prosty jabłecznik 12 łyżek jest moim tajemnym sposobem na cukierniczy sukces w niespełna 10 minut
Cztery FajeryTatar wołowy - tradycyjny befsztyk tatarski z polędwicy Tatar wołowy inaczej befsztyk tatarski to drobno posiekana lub grubo zmielona wołowina, żółtko, cebulka i dodatki. Tylko tyle
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJak się okazuje reklama i słodycze to idealne połączenie. Na rynku obecnych jest wiele firm, które oferują reklamowe słodkości, jednak warto zastanowić się, którą ofertę wybrać
KorniszonkiPierogi tureckie oryginalny przepis na tureckie pierożki manti. Pierogi tureckie manti z mięsem mielonym należą do najbardziej znanych tureckich dań. Małe, bardzo smaczne pierożki
Cztery FajeryPolędwiczki wieprzowe z pieczarkami, to bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. Można je zrobić w niecałe 20 minut, w trakcie gotowania ziemniaków, które będą dodatkiem
Codziennik KuchennyPigwa to owoc, którego nie powinno zabraknąć w naszej diecie w okresie jesienno-zimowym, zawiera bowiem dużo witamin, głównie witaminy B i C oraz minerałów: wapnia
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPrzekąska dobra jako dodatek do sałatki, gdy przychodzą goście, do zabrania na wycieczkę zamiast kanapek. Na kolację, albo na drugie śniadanie. Najlepsze oczywiście są jeszcze ciepłe, ale zimne smakują też dobrze. Część zrobiłam ze szpinakiem, ale że nie wszyscy w domu są Papajami, zrobiłam też wersję z żółtym serem i szynką. Można dodać salami, suszone pomidory, oliwki, paprykę(...)drożdżowe zawijańce ze szpinakiem :) Składniki na ciasto: na ok. 16 szt. 200 ml mleka 40 g świeżych drożdży ½ łyżeczki cukru 450 g mąki pszennej 80 g miękkiego masła 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka suszonego oregano szczypta soli Przygotowanie: Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, mieszamy z cukrem i łyżką mąki. Odstawiamy zaczyn na ok. 15 min. wyrośnięcia
bistro mamagotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodaję komosę ryżową, jajka oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę. 2. Z papryki odkrawam wierzch, usuwam gniazda nasienne. Wnętrze papryki wypełniam przygotowanym farszem. Paprykę przykrywam odciętym wierzchołkiem i układam w szerokim garnku(...)dobrze wypłukać pod bieżącą wodą, żeby pozbyć się gorzkiego posmaku. Gotuje się je podobnie jak kaszę i ryż (ok. 15-20 minut). Komosa ryżowa to doskonały dodatek do sałatek, dań mięsnych i warzywnych, a także deserów. Może z powodzeniem zastąpić ziemniaki lub ryż. Komosa ryżowa nadała mojej potrawie ciekawego smaku. Doskonale współgrała z mięsem i przyprawami. Zdecydowanie będę
Tradycyjna kuchnia Kasimargaryny, 3 żółtka, 1,5 łyżki cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa serowa: 1,5 kg sera białego, 1/2 kostki masła, 10 jajek, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1,5 łyżki mąki krupczatki, 5 dag rodzynek MIX JUMBO ze sklepu SKWORCU PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Mąkę łączę z masłem(...)testowania od sklepu SKWORCU . Rodzynki te, to jedne z najlepszych rodzynek jakie do tej pory jadłam. Są duże i idealne słodkie. Stanowią doskonały dodatek do ciast, ciastek, deserów i sałatek. Polecam gorąco!!! Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU , gdzie znajdziecie wiele wspaniałych produktów
Tradycyjna kuchnia KasiPrzepis na pulpety w sosie pomidorowym - polskie comfort food. Nie ma chyba takiego kraju, którego mieszkańcy nie mieliby swoich comfort food - potraw darzonych szczególnym sentymentem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKiedy w lodówce jest tylko światło i kalafior, trzeba wykazać się kreatywnością. Potrzebowałam wykombinować jakiś fajny dodatek do dania głównego i gdy zobaczyłam ten kalafior, od
karmelowyczosnkowym. Marynata sprawia, że mięso jest mięciutkie, soczyste i smakuje rewelacyjnie. Polecam spróbować! Składniki: 0,5 kg schabu 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Marynata: 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 ząbki przeciśniętego czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka ketchupu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki zmielonego pieprzu(...)SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kotlety schabowe w cieście czosnkowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemchce Wam zaprezentować przepis na tartę , którą przygotowałam wraz z Weroniką i Martą:) Robiłyśmy ją przed przyjściem gości w lekkim pośpiechu, ale wyszło pysznie!! Zresztą poza tartą przygotowałyśmy również sałatkę i mini kanapeczki, ale o tym więcej w kolejnym poście;-) A teraz zapraszam do zapoznania się z przepisem na tartę :)) składniki: 2 piersi z kurczaka słoiczek suszonych pomidorów pół(...)jeśli ktoś lubi to warto przyprawić go kurkumą będzie mieć wtedy ciekawszy smak ( polecane przez Martę ;-) ) Pomidory kroimy w większe kawałki , a ser fetę w kosteczkę. Śmietanę i jajka ubijamy , dodajemy przestudzony szpinak, surową pierś z kurczaka, suszone pomidory oraz fetę. Doprawiamy do smaku - ja doprawiłam już tylko pieprzem. Ciasto francuskie wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę. Masę przelewamy do ciasta
Cukier&Puder