sałatka z fetą - 2737 przepisów (strona:81/183)

Sałatka z karmelizowanymi burakami i fetą 145

Przepyszna sałatka z karmelizowanych buraków w towarzystwie sera feta bedzie doskanałą przystawką lub lekkim daniem dla osób dbających o dietę. Doskonale smakuje, wygląda wykwitnie a nie kosztuje dużo ani pracy ani pieniędzy. Składniki: (na 2 porcje 4 buraki Sól Czarny pieprz Łyża masła klarowanego Łyżka miodu wielokwiatowego Łyżka kremu balsamicznego 2 duże plastry sera feta Głowka sałaty masłowej Rzodkiewki Pestki

Pyry na Gaz
Dieta śródziemnomorska w Polsce. Jak ją stosować? 236

Mujaddara Bakłażan w sosie pomidorowym Papryki faszerowane ryżem (Gemista) Paella wegetariańska Penne z pieczonym kalafiorem po sycylijsku Risotto z pszenicy farro z grzybami (można zastąpić pęczakiem) Sałatka z kaszy z pieczonymi warzywami i fetą Duszone warzywa po hiszpańsku z jajkiem sadzonym 4. W Polsce też można dostać dobre ryby. W diecie śródziemnomorskiej rekomenduje się spożywanie ryb i owoców morza

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z brokułów i słonecznika 504

Szybka i pyszna sałatka brokułowa na każdą okazję. Taka sałatka często króluje na naszym stole, rodzinka ją uwielbia. Sałatka z brokułów i słonecznika SKŁADNIKI: ser feta - 100 g brokuł - 1 szt słonecznik - 2 łyżki jogurt naturalny - 4 łyżki majonez - 1 łyżka czosnek -1 ząbek PRZYGOTOWANIE: Brokuły podzielić na różyczki, sparzyć je w gotowanej i osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić

Kuchnia Danusi
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 165

szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada

W kuchni Karmel-itki
Warstwowa sałatka z brokułem, kurczakiem i prażonym słonecznikiem 77

Makaronowa sałatka z kurczakiem w towarzystwie chrupiącego brokułu i prażonego słonecznika oraz lekko słonego sera, która w mgnieniu oka rozchodzi się na każdej imprezie i równie szybko znika z talerza w postaci drugiego śniadania. Składniki: 500g brokuł 400g fileta z kurczaka 200g makaronu świderki 150g sera feta 100g pestek słonecznika 4 łyżeczki przyprawy curry sól pieprz cukier olej Sos czosnkowy(...)słonecznik uprażyć na suchej patelni. 5. Sos czosnkowy: Składniki sosu wymieszać ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem. 6. W salaterce układać sałatkę warstwowo: 1/2 ilości makaronu, 1/2 ilości różyczek brokułu, 1/2 ilości sera fety, 1/2  ilości słonecznika, kawałki kurczaka, polać sosem czosnkowym. Następnie ułożyć pozostałą ilość makaronu, sera fety, brokuły, sos i na końcu posypać słonecznikiem

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z pieczonym kalafiorem, kurczakiem i gran padano 157

nieco innej wersji – pieczonej w piekarniku z dodatkiem przypraw i pysznego sera Gotowi :)? Zapraszam do kuchni Sałatka z pieczonym kalafiorem, kurczakiem i gran padano porcja dla dwóch osób główka kalafiora pierś z kurczaka 4 suszone pomidory ser gran padano 30 g fety pestki dyni sól, pieprz curry czosnek w proszku tymianek ostra papryka oliwa z oliwek W niewielkiej miseczce(...)pokrój na mniejsze kawałki, fetę pokrój w kostkę, a pestki dyni upraż na suchej patelni. Przestudzony kalafior wymieszaj z usmażonym kurczakiem, dodaj suszone pomidory, fetę, pestki dyni i stary gran padano. Całość dokładnie wymieszaj. Sałatkę przechowuj w lodówce. Smacznego

365 dni dookoła kuchni
Szybki kurczak w 5 smakach 146

kurczaka) 1 łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków 2 łyżki sosu sweet chilli sezam sol, pieprz Do sałatki pół sałaty lodowej pół czerwonej cebuli pół zielonego ogórka dwie garście pomidorków koktajlowych (można zastąpić zwykłymi) garść czarnych oliwek sok z polowy cytryny kawałek sera feta kilka łyżek jogurtu naturalnego Przygotowanie :  Mięsa Kurczaka oprószyć solą, pieprzem i przyprawa 5 smaków, przykryć papierem(...)oczkach. Wszystko umieścić w misce, dobrze posolić i popieprzyć. Dodać pokrojone pomidory, oliwki i wszystko delikatnie wymieszać, na wierzchu posypać pokruszoną fetą. W niewielkiej miseczce wymieszać jogurt z sokiem cytryny, solą i pieprzem do smaku. Podawać obok sałatki. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pierogi z soczewicą 183

Połączenie czerwonej soczewicy, suszonych pomidorów i sera feta daje naprawdę genialny efekt. Pysznie smakuje w sałatce, ale i w tym pierogowym farszu. Pierogi są dość delikatne, idealnie smakują ugotowane od razu po zrobieniu lub odgrzewane w wodzie lub odsmażane na patelni. Podałam je nieco inaczej niż tradycyjne pierogi ruskie czy z mięsem. Pierogi te najlepiej smakują polane masłem, posypane tartym(...)parmezanem oraz natką pietruszki. To najlepsze dodatki do ich okraszenia. Polecam Ci także przepisy: – pierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z SOCZEWICĄ Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 20 minut

nietylkopasta.pl
Sałatka z cukinii 141

Sałatka z cukinii Składniki 2 cukinie 1 cebula czerwona 1 buraczek czerwony 1 ząbek czosnku 100 gr ser feta 100 gr szynka szwarcwaldzka 1 łyżeczka miodu 30 ml olej rzepakowy extra virgin 10 ml ocet jabłkowy 1/2 chilli sól pieprz Sposób przygotowania Cukinię kroimy wzdłuż we wstążki (najlepiej na mandolinie lub obieraczką do warzyw) o grubości(...)dodajemy drobno pokrojone chilli, miód, sól i pieprz. Wszystkie składniki mieszamy razem z sosem. Wykładamy na talerz, posypujemy pokruszonym serem feta(tylko grecka feta daje się pokruszyć) i wykładamy dojrzewającą szynkę szwarcwaldzką lub prosciutto. Artykuł Sałatka z cukinii pochodzi z serwisu lysygotuje.pl | Blog łysego, co lubi gotować

lysygotuje.pl
Przechowywanie żywności 134

bazę do pysznego sosu pomidorowego, idealnie nadają się jako dodatek do pozostałego z poprzedniego dnia makaronu, ryżu czy kaszy. Kukurydza/groszek/fasola konserwowa – nieodłączne składniki wielu sałatek – jeżeli w lodówce znajduje się więdnąca sałata lub kawałek fety, z którym nie do końca wiadomo co zrobić wystarczy otworzyć do tego jedną z puszek, dodać inne świeże warzywa i mamy gotową pyszną i zdrową

moj przepis na
Sałatka grecka 166

grecka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Nie wymaga skomplikowanych składników, bo sałatka grecka składa się z warzyw, które bez problemu kupimy. Jest niskokaloryczna, więc szczególnie polecana osobom, które chcą zrzucić zbędne kilogramy. Składniki: 5 średnich pomidorów 2 małe ogórki 1 czerwona cebula czarne i zielone oliwki ser feta oliwa z oliwek suszone oregano ocet winny Sposób przygotowania: Pomidory dokładnie myjemy(...)oliwki, ja dodaję zawsze oliwki w całości. Ser feta kroimy w kostkę. Warzywa delikatnie mieszamy w misce i na górę posypujemy serem feta. Całość polewamy delikatnie oliwą z oliwek i na końcu posypujemy suszonym oregano. Artykuł Sałatka grecka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl

CookMag
Sałatka z kozim serem 156

theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Latem nie mamy ochoty na gotowanie i jedzenie ciężkostrawnych posiłków. Proponuję szybką sałatkę idealną na gorące dni.   Potrzebne składniki: garść bazylii 2 pomidory 1 ser kozi typu feta 2 łyżki octu balsamicznego  5 łyżek oliwy z oliwek  pieprz, sól Przygotowanie: Do sałatki dodajemy pokrojony pomidor, liście bazylii

Łycha smaków
Grecka sałatka z cukinii 161

sera, ziół, pokrojonych oliwek i pomidorkami. Wstawiamy sałatkę do schłodzenia na 2-3 godziny do lodówki. Smaki rozwiną się i połączą. Pyszna jest sama, na lunch czy kolację. Pasuje do białego mięsa i ryb. Przyjemnie ożywi i uzupełni dania z grilla – skrzydełka, tłustą karkówkę czy żeberka. SKŁADNIKI 500g cukinii 60g pokruszonego sera feta garść pomidorków koktajlowych 10-12 czarnych oliwek

Karo in the Kitchen
Sałatka z grillowanym bakłażanem 179

może być takie dobre. Jednak czasem przepis te naj najprostsze potrafi zaskoczyć smakiem. składniki: 1 średni bakłażan 3-4 pomidory 100 g sera feta olej rzepakowy do skropienia bakłażana sól olej sezamowy do skropienia sałatki zioła włoskie Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 1cm. Plastry oprószyć solą i odstawić na kilkanaście minut aby bakłażan puścił sok. Następnie plastry osuszyć

Monia miesza i gotuje