wiecie co z niej przygotować? Papryka nadziewana serem i cebulą Przede wszystkim jeśli papryki macie naprawdę dużo to na pewno powinniście ją zamarynować. Możecie przygotować marynowane kawałki papryki lub sałatkę na zimę z dodatkiem papryki właśnie. Jeśli jednak ilość papryki jaką macie jest wystarczająca na bieżący użytek tylko, to nadal macie kilka opcji na dania z wykorzystaniem tejże papryki właśnie(...)Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania nadziewanej papryki. 4 duże papryki czerwone 2 średniej wielkości cebule czerwone 15 dkg sera feta 4 łyżki tartego żółtego sera 1/6 łyżeczka pieprzu 1 łyżka oliwy z oliwek 1/4 łyżeczka soli Jak przygotować papryki nadziewane cebulą i fetą . Papryki umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż i wyjąć
mecooksmusztardę. Sałatka jest pyszna! Wyrazista w smaku, chrupiąca, no i mam wrażenie zdrowa. No i ten piękny kolor! Można ją podać na świątecznym stole, w czasie domowej imprezy, albo zabrać jako lunch do pracy. Bardzo, bardzo polecam! Składniki: 2 średniej wielkości buraki 100 g sera śródziemnomorskiego (w tym przepisie lepiej się sprawi ser"typu feta" niż ten oryginalny
Kulinarne Inspiracjezarazem pożywnego.Wcinajcie! :) Sałatka z komosą ryżową, rzodkiewką i awokado Składniki: 1 szklanka komosy ryżowej (quinoa) 6-7 rzodkiewek 1 awokado 2 średnie pomidory 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryczki chili 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 150 g sera feta sól, pieprz
Moja Mama Gotujewarzywami jako sałatka. Kuskus jest bardzo delikatny w swojej konsystencji oraz bardzo lekki co sprawia, że idealnie nadaje się jako dodatek do dań mięsnych. Jest to też dobry zamiennik w przypadku kiedy ryż czy makaron już nam się znudziły... Składniki: szklanka kuskusu 1,5 szklanki bulionu cebula średniej wielkości 2 ząbki czosnku brokuł 200g sera feta 3 łyżki oliwy
wysmienityzestawieniu z kolorową sałatką daje to na prawdę smakowity posiłek. No dobra, pewnie wytkniecie mi, że proponuję Wam przepis z gotowych składników. Niemniej w momencie, kiedy ktoś staje przed dylematem, czy opłaca mi się gotować, to po prostu lepszy rydz niż nic. Potrzebne nam będą: Ciasto na pizzę, 250 g mieszanki warzywnej ze słoiczka, 200 g fety. Przygotowanie: Podgrzewamy piekarnik
MODA NA BIOprosta sałatka ze świeżych warzyw. Ziołowo-jogurtowy sos z wyraźnym posmakiem czosnku dopełnia całości. Nie wymaga dużo czasu, pracy ani wymyślnych składników - kupimy je w każdym pobliskim sklepie. Często podaję ją do również obiadu. 1 opakowanie mieszanki sałat 2 pomidory 3-4 ogórki gruntowe 1/2 pęczka koperku 1 mała cebula 1 opakowanie sera feta Sos: 200ml jogurtu naturalnego
Szefowa kuchnisyta, zdrowa sałatka. Detox się przyda każdemu. Szybka w wykonaniu, smaczna i chleba do niej nie trzeba! Składniki -mix sałat gotowych i umytych kolorowych -pomidorki koktajlowe -listki bazylii -szynka drobiowa u mnie moja własna z szynkowara -marynowane pieczarki -suszone pomidory -czarnuszka -natka pietruszki i listki bazylii -ulubiony ser twardy pokrojony w kosteczkę lub ser typu feta -glassa sojowa Wyłóż
Z Kuchni Do Kuchniobiad, nawet Młody wyczyścił talerz do czysta, mimo,że był tam szpinak. Połączenie słonej szynki parmeńskiej z filetem z kurczaka - idealnie. Wszystko na talerzu tak świetnie się uzupełniało, sałatka z quinoa , kurczak ze szpinakiem, ja jestem jak najbardziej na tak. Czy trudno się to robi? Absolutnie nie! Nie proponuję żadnego zawijania mięsa, wystarczy po prostu ponacinać, w szczeliny powciskać szpinak(...)jeszcze wrócę, a teraz przejdę do przepisu. Składniki: 2 niewielkie filety z kurczaka ok. 6 plasterków szynki parmeńskiej 3 ząbki czosnku 2 garści świeżego szpinaku 1/3 kostki sera feta świeżo zmielona sól ( u mnie różowa himalajska ) świeżo zmielony pieprz czarny kawałeczek masła Wykonanie: Oczywiście filety umyłam pod zimną bieżącą wodą i osuszyłam. Szpinak również wypłukałam i co z grubsza poodrywałam
Blondynka GotujeNa dzień dobry (późne dzień dobry bo internet odmówił posłuszeństwa) grzanki z TAPENADĄ czyli PASTĄ OLIWKOWĄ, pomidorkami koktajlowymi i serem feta i świeżą bazylią 🌱🍞🍅 Do
Czarnawisienkafety pół opakowania serka mascarpone ok. 125 g pół pęczka botwinki drobno pokrojonej garść umytego i posiekanego szpinaku pęczek drobno posiekanego koperku pęczek rzodkiewek startych na tarce pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu szczypta soli łyżka oliwy z oliwek gaza opatrunkowa z apteki (pół metrowa) lub muślin i sitko lub durszlak Przepis na twarożek: Warstwowa sałatka wielkanocna Sałatkę spokojnie można przygotować
Ugotowane pozamiataneszybką sałatką w wykonaniu. Można ją przygotować ze składników jakiem mamy w domu lub z takich jakich jakie ja użyłam. Z dodatkiem kurczaka wędzonego jest bardzo smaczna. SKŁADNIKI : 1 brokuł ugotowany al dente, ostudzony 1 puszka kukurydzy 2 udka wędzone 1 mała czerwona papryka 1 por, biała część 1 słoik pieczarek konserwowych 100 g sera fety 2 pomidory
Kulinarne Fantazje MarioliOstatnio sporo jest głosów, że klasyczne przepisy trzeba kultywować bez żadnych zmian i jeśli zmiania się jakiś składnik, to należy zmienić też nazwę tego dania. Prawidłowo
Ugotowane pozamiataneWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 20 0 g kolorowego makaronu, 2 ząbki czosnku, duża
JejKuchniadodaje fetę pokruszoną oraz dwa jajka ,wszystko razem przyprawiam i dokładnie mieszam. Przygotowaną masę z mięsa wykładam do formy sylikonowej na muffiny i wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni. Formę przykrywam folią aluminiowa na 15 do 20 minut a następne 15 minut pieczę bez foli aluminiowej i gotowe ,podaje z ryżem bądź z lekką sałatką
Mój Smakprzykuwało zdjęcie sałatki, a z drugiej strony przepis na nią. Dziś nie podarowałam i jadąc na zakupy wycięłam go sobie oraz zakupiłam wszystkie potrzebne składniki. Składniki: 2 saszetki kaszy gryczanej Lubella - stąd pochodzi przepis, 8 pomidorków koktajlowych, 10 suszonych pomidorków - ja dałam cały słoiczek, pęczek szparagów zielonych (można zastąpić brokułami), 10 czarnych oliwek, 250 g sera feta, 1 jogurt naturalny
W kuchni u Moniki