mięciutkie, z chrupiącą skórką. Do upieczonej piersi proponuję sos ze świeżej żurawiny. To nie tylko super smaczny, ale bardzo wykwintny duet. Poza tym podałam tradycyjnie kluski śląskie i sałatkę z buraczków. Zapraszam na ucztę, bo ponoć najlepsza gęsina na św. Marcina! Składniki: 1 podwójna pierś z gęsi - 0,900 g 2 gałązki rozmarynu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 ząbki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!obtaczamy w niewielkiej ilości bułki tartej i smażymy na złoty kolor (do smażenia wszelkich kotletów używam oleju rzepakowego pół na pół z masłem klarowanym). Jako dodatki proponuję sałatkę z buraczków albo z kiszonej kapusty. Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4
bistro mamaczym pora na kolejny zestaw jedzonka do pracy. Dziś u mnie pogoda wybitnie szaro jesienna, ale jedzenie nadal kolorowe i oczywiście bardzo smaczne ;) Śniadanie : Jogurt naturalny, maliny. Lunch : Sałatka z buraczkiem i fetą. Smacznego
Codzienne Gotowaniesosie własnym, podlany na koniec śmietanką jest dniem królewskim. Pasuje zarówno do pieczywa, ziemniaków, klusek śląskich , kopytek jak i ryżu czy kaszy. Podałam z sałatką z buraczków i papryki. - tuszka królika ( skoki, łapy, comber ) - 3-4 cebule - 2 liście laurowe - 1 łyżeczka majeranku - 1/3 szklanki wody - 3 łyżki śmietany 18 % - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, ocet
kawawszklancenasza ulubiona sałatka z buraczków na zimę. Bardzo lubimy buraczki na ciepło, ale takie z papryką i cebulą też nam bardzo posmakowały. Robi się je naprawdę szybko i łatwo. Zachęcamy do spróbowania! 3 kg buraków ćwikłowych 1/2 kg papryki 1/2 kg cebuli Zalewa: 1,5 szklanki octu 2 szklanki wody 1 szklanka oleju 2 łyżki soli
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepiec ok. godziny - półtorej w 180 stopniach. Pięknie wypieczone udka z rumianą skórką Dodatek miodu sprawia, że skórka jest fajnie podpieczona i rumiana U nas z ziemniakami i sałatką z buraczków i papryki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanierozrabiamy trzepaczką. Mikstura powinna mieć konsystencję kwaśnej śmietany. Wlewamy ją do garnka, dokładnie przy tym mieszając, by w sosie nie powstały grudki. Mięso podajemy polane sosem, najlepiej z sałatką z buraczków i domowymi kopytkami lub kluskami śląskimi
Kuchenna Kontrrewolucyamięso około 20 minut bez przykrycia, po czym zmniejszamy temperaturę i dusimy jeszcze około godzinę w 200 stopniach. Udziec podajemy pokrojony na plastry, razem z duszonymi warzywami i sałatką z buraczków
Kuchenna Kontrrewolucyaok.15 minut. -Ziemniaki powinny się ładnie przyrumienić, a mięso podgrzać. -Gotową pieczeń pokroić i ułożyć na podgrzanym półmisku lub bezpośrednio na talerzach. -Podawać z ćwikłą lub buraczkami nadziewanymi sałatką selerową z chrzanem
Zakamarki mojej kuchnilodówce. Patelnie rozgrzewamy z niewielka ilością oleju. Smażymy polędwiczki po 3-4 minuty na każdej stronie. Odkładamy na talerz by chwilkę „odpoczęły”. Podajemy np. z ziemniakami i domową sałatką z buraczków. Smacznego
Kolizje Smakówkawałki ogórka kiszonego, pałeczki wędzonego sera i suszone śliwki. Mięso dusiłam w sosie śmietanowym z dodatkiem kozaków, fachowo zwanych kożlarzami, które zamroziłam jesienią. Mięso podałam z pęczakiem i sałatką z buraczków. Danie dodaję do akcji kulinarnych Zimowy obiad oraz Przepis miesiąca - danie z kurczakiem. Składniki na 6 porcji: 6 udek z kurczaka bez skóry i kości 12 cienkich, długich
Czerwień i błękitsmaku dodać sos pieczarkowy, rozprowadzony w niewielkiej ilości wody i chwilkę pogotować. Bo bitek idealnie pasuje kasza gryczana, ale u mnie ze względu na córkę ziemniaki w towarzystwie sałatki z buraczków
Kuchnia w opałachŚmietanę rozmieszać z mąką i papryką w proszku, zahartować odrobiną wywaru i wlać do rondla. Doprowadzić do zagotowania się sosu i podawać. Moja wersja podania to makaron i sałatka z buraczków, ale zarówno dobrze gulasz smakuje z ziemniakami jak i z kaszą
Kuchnia w opałachsię na każdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;))) Składniki; 5 solonych filetów śledziowych, cebula, 4 ogórki konserwowe, 2 ziemniaki duże, 2 buraki duże lub gotowa sałatka z buraczków z papryką, 3 jajka, majonez, Wykonanie; Śledzie moczymy w wodzie na 2 godziny. Po tym czasie na pół godziny w mleku. Kroimy w paseczki. Gotujemy jajka, ziemniaki
Anioły w kuchnipulpeciki mięsne gotowane w sosie z dodatkiem warzyw posmakują chyba każdemu. Są miękkie, delikatne i bardzo pyszne! Podałam je z dodatkiem kaszy gryczanej, sałatki z buraczków i ogórków konserwowych. To prosty i zdrowy pomysł na obiad dla całej rodziny. Polecam szczególnie dla dzieci. Post Pulpeciki w sosie z warzywami pojawił
Marta Gotuje