SAŁATKA Z DYNI, BROKUŁA, BOTWINKI I KUSKUSU Z FETĄ to proste danie, które podbija serca. Wystarczy tylko ugotować warzywa i kuskus, dodać botwinkę oraz ser i
COOKMAGAZINEniewegańskich słodyczy dla słodyczożerców ;) Miały być jeszcze nasze ciasteczka piwne ale zapomnieliśmy ich zabrać, ech... Dzieci miały jeszcze lajkonikowe "Safari" i gorący popcorn. SAŁATKI , wszystkie pyszne: - sałatka makaronowa z ładnym, zielonym brokułem i płatkami migdałowymi, z sosem na bazie wody i oleju z przyprawami zamiast majonezu, - sałatka z roszponki , pomidorów, mrożonego bobu i prażonego słonecznika (mniej więcej taka
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEsałatek. Sałatka kalafiorowo- brokułowa Składniki : brokuł mały - 1 szt kalafior - 1/2 szt ser feta - 1 opak jajka - 4 szt pomidor - 2 szt sos czosnkowy w słoiku - 180 g SPOŁEM sól i pieprz szczypiorek pokrojony(...)różyczki, ugotować w osolonej wodzie, al dente. pomidory umyć, osączyć, pokroić na ćwiartki. Ser feta pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki , wymieszać z sosem czosnkowym, doprawić solą i pieprzem Smacznego
Kuchnia DanusiPyszna ta sałatka i pożywna i zdrowa. Ale pamiętajcie aby kupić tuńczyka dobrej jakości w dobrej oliwie, wtedy sałatka będzie bajeczna. Można ją zajadać na śniadanie
Moje Małe CzarowanieSałatka z rukoli, buraczków i awokado to propozycja Madzi na pyszną kolację. Idealnie dobrane składniki, świetnie będą się komponowały z szybkim dressingiem. Lista składników i przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lubicie brokuły? No to polubicie :-) Wystarczy, że do zwykłego brokuła dodacie trochę niepozornych dodatków i macie fantastyczną sałatkę w sam raz na wakacyjną kolację :-) Kiedyś robiłam ją bardzo często, potem jakoś o niej zapomniałam... ale ostatnio znów przywróciłam ją do łask i wygląda na to, że znów zostanie w menu na dłużej :-) SKŁADNIKI 1 brokuł 5 - 6 plastrów boczku(...)wytopionego tłuszczu,same skwarki) i przygotowany sos. Całość lekko mieszamy i posypujemy uprażonym słonecznikiem. Tak przygotowanego brokuła można podawać na ciepło lub pozostawić do wystudzenia i wykorzystać jako fantastyczną sałatkę (mnie nawet bardziej smakuje ta druga wersja
Czary - gary w kuchniPrzepis na tę sałatkę zrodził się przez przypadek. A w zasadzie dzięki temu, co akurat znalazłam w swojej kuchni 🙂 Brokuły, tuńczyk, papryka i makaron z pełnymi ziarnami. Zamiast majonezu, który(...)najczęściej pojawiał się w typowej sałatce brokułowo-tuńczykowo-makaronowej, postanowiłam dodać sos czosnkowy. Jest lżejszy, dzięki obecności jogurtu i wyjątkowo pyszny. Zresztą w sumie chyba mój ulubiony sos, bo pasuje i do sałatek i do mięs. Sałatka bardzo nam smakowała. Idealna propozycja na piątkową kolację… Składniki: 1 Puszka tuńczyka w sosie własnym 1 Brokuł – miałam małą główkę 1 Papryka czerwona
Moja Delicjasuszonej żurawiny oraz blanszowanych migdałów, polana sosem jogurtowym to fantastyczny dodatek obiadowy, szczególnie do dań ciężkich(np. takich jak Długo-pieczona pieczeń z karkówki ). Sałatka jest świeża, chrupiąca, zdrowa, lekka. Polecam spróbować. Składniki: 1 surowy brokuł 50g-100g blanszowanych migdałów posiekanych garść żurawiny suszonej 1 szalotka Składniki dressingu: 200ml jogurtu naturalnego 1 łyżka octu cydrowego(użyłam ocet jabłkowy) szczypta(...)cukru Sól morska, świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Brokuł umyć, podzielić na różyczki. Z każdej różyczki poodcinać łodygi, aż do samego kwiatu (te najmniejsze łodyżki też). Kwiaty brokuła podzielić na małe kawałki. Włożyć do miski. Dodać żurawinę, zblanszowane migdały oraz drobno pokrojoną szalotkę. Przygotować sos: Jogurt wlać do miseczki, dodać niepełną łyżkę octu. Dodać cukier, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać
Moja DelicjaWczoraj pokazałem Wam błyskawiczny przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem konserwowym , dziś będzie przepis na jeszcze szybszą sałatkę. Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!środku, czy na wierzchu, lubię po prostu to połączenie. Tym razem przygotowałam schab z farszem pieczarkowo-serowym. Jako dodatek podałam kapustę pekińską ze składnikami, jakie pozostały mi z innej sałatki. ok. 800 g – 1 kg schabu Marynata: 1 łyżka octu jabłkowego 1-2 łyżki oleju 2-3 łyżeczki musztardy mielona papryka słodka i ostra sól, pieprz Farsz(...)Wrzucamy cebulę, a gdy się zeszkli, dodajemy stopniowo pieczarki. Smażymy do przyrumienienia. Doprawiamy na koniec mieloną papryką, solą oraz pieprzem. Studzimy. Mozzarellę kroimy w kostkę. Dodajemy do przestudzonych pieczarek. Brokuł kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do pozostałych składników. Całość oprószamy bułką tartą, mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy kieszonki schabowe. Spinamy wykałaczką. Do głębokiego talerza wybijamy jajko. Oprószamy solą oraz pieprzem, mieszamy
Smaki Na TalerzuSzybka, kolorowa i prosta sałatka z makaronem ryżowym. Skład zależy od inwencji i Waszych smaków. Składniki: opakowanie makaronu ryżowego opakowanie paluszków krabowych 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 szt. świeżej czerwonej papryki 1-2 szt. średnich zielonych ogórków 3-4 szt. rzodkiewek 0,5 szt. brokuła około 3 łyżek majonezu sól świeżo zmielony czarny pieprz Makaron ryżowy włożyłam(...)minuty. Odcedziłam i pocięłam go na mniejsze części. Paluszki krabowe pokroiłam na małe kawałki. Wsypałam kukurydzę konserwową. Dodałam pokrojone ogórki. Rzodkiewki Czerwoną paprykę Różyczki brokuł ugotowałam w osolonej wodzie. Po przestudzeniu dodałam do sałatki. Wszystkie składniki wymieszałam. Przyprawiłam i wymieszałam z majonezem. Można użyc zamiast niego, gęsty jogurt albo sos sojowy i oliwę. Smacznego
potrawyregionalneSałatka z kurczakiem, ananasem i selerem konserwowym to bardzo szybkie i proste w przygotowaniu danie. Tak naprawdę najwięcej czasu zajmie Wam przygotowanie i podsmażenie kurczaka bo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z szynką i ananasem to oryginalna i bardzo smaczna sałatka. Jej przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu i z całą pewnością zachwyci Was swoim smakiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piersi z indyka 1 ząbek czosnku 1 szalotka 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 łyżki pestek dyni 1 łyżka przyprawy Vegeta Natur do sałatki greckiej Cukinię pokroić w plastry. Brokuły podzielić na mniejsze części. Wszystkie warzywa ugotować w osolonej wodzie al dente. Ugotowane warzywa odcedzić z wody i przyprawić Vegeta Natur do sałatki greckiej (3/4 łyżki). Pierś z indyka
Kuchnia w oparach