sałatka z brokułami - 2500 przepisów (strona:116/167)

Zupa krem z brokułów 63

Zupa krem z brokułów to proste, pyszne danie, które zrobisz w 30 minut. Ma mało kalorii, posmak orzechowy i jest bardzo zdrowa. Zupa krem z

smakowitehistorie.com
Brokułowa polana 54

Brokułowa polana to pyszna warstwowa sałatka , która bardzo dobrze smakuje i ciekawie wygląda. Doskonale sprawdzi się na domowych przyjęciach i z pewnością zrobi wrażenie na gościach. Sałatka nie jest trudna w przygotowaniu i nie wymaga skomplikowanych składników. Większość z nich na pewno masz w swojej kuchni. W przepisie składniki na sałatkę układamy warstwowo co daje fajny efekt wizualny, jednak(...)stoi na przeszkodzie, aby podać ją w wersji wymieszanej. W obu przypadkach smakuje wyśmienicie! BROKUŁOWA POLANA PRZEPIS Składniki 1 brokuł 200 g żółtego sera w kawałku 250 g szynki konserwowej w kawałku 1 puszka kukurydzy 4 jajka 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie 1. Brokuła myjemy i dzielimy na różyczki. Wrzucamy bezpośrednio

Alle Dobre!
Makaron z pesto bazyliowym, burratą i pomidorkami koktajlowymi 71

Makaron doskonale smakuje z pieczoną papryką, szparagami, bakłażanem, cukinią albo brokułami. Mając więcej czasu, do makaronu można przygotować grillowane krewetki albo kurczaka. To bardzo wszechstronne danie, ulepszajcie ten przepis dowolnie :) Makaron z pesto. Oto kilka innych przepisów na makaron, które mogą Ci się spodobać: Makaron z kurczakiem i brokułami>>> Makaron z sosem truskawkowym(...)sosie curry>>> Makaron z kiełbasą i cebulą - sposób na szybki i smaczny obiad>>> Kurczak smażony z warzywami i makaronem>>> Sałatka z makaronem z zupek chińskich>>> Makaron z tuńczykiem i oliwkami>>> Pyszne łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami>>> Makaron z pesto Oto składniki

Moja Książka Kucharska
ryba z warzywami po chińsku 179

magiczna zamrażalka jakoś ledwo się domyka ....Ale jestem już na etapie porządnego opróżniania jej. Brokuł, kalafior, fasolka szparagowa żółta i zielona, z lodówki wyciągnęłam marchew, którą pokroiłam w półplasterki, cebulę czerwoną tak samo i kapustę pekińską - ten sam koniec najtwardszy. Nie kroję tego to sałatek  a zostawiam do tego typu wynalazków. A właśnie i znalazłam 3 i 1/2 pieczarki

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka makaronowa z pulpecikami mięsnymi 199

Ilość: 4 porcje Czas przygotowania: 30 min Składniki: – makaron Barilla Casarecce – 500g mięsa mielonego wołowego – pęczek rzodkiewek – pół brokuła – kiełki brokuła

Podwójnaporcja
Ryż z kurczakiem i brokułami 167

Kolejne danie zaliczane do szybkich i smacznych. Ja wybrałam dziś brokuły i kukurydzę jako dodatki warzywne, ale możliwości jest bardzo dużo. Wybierzcie zatem to, co

Karola gotuje
Surówka z kalarepy z czarnym sezamem 185

Doceniona już w starożytnym Rzymie, gdzie nazywana była kapustą pompejańską – kalarepa . Należy (razem z kapustą, brukselką, kalafiorem, brokułem i jarmużem) do rodziny warzyw kapustnych. Młode

mojewypiekiinietylko
Sałatka z brokułem i serem feta 129

Więc skoro tradycyjnie czasu brak, to czas na przepis z gatunku "szybka kuchnia" :-) Podobną sałatką, choć nie identyczną, poczęstowała mnie kiedyś koleżanka i od tamtej pory połączenie słonej fety i słodkiej żurawiny jest dla mnie po prostu mega pyszne ;-) To do dzieła :-)  SKŁADNIKI 1 brokuł 1 opakowanie sera typu feta (270 g) 3 łyżki suszonej żurawiny 3 łyżki orzechów

Czary - gary w kuchni
SAŁATKA Z BRUKSELKI Z OWOCAMI SEZONOWYMI 192

  Trzy traumy z czasów przedszkolnych. Szpinak – z wyglądu przypominający błotnistą breję, w smaku nie przypominający niczego. Brokuły – szarawe, rozgotowane kapcie. Brukselka –

Mam To Na Widelcu
Śniadanie do szkoły 113

granatem Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą

Moja smaczna kuchnia
Dietetyczny sos czosnkowy do grilla 237

Grillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Warstwowa sałatka z grzankami 244

warzyw, chudej wędliny i sosu jogurtowo - czosnkowego. Do sałatki dodałam grzanki, trochę niestandardowo, ale chciałam coś chrupiącego. Sałatka wyszła ładna i kolorowa. Można ją oczywiście wymieszać przed zjedzeniem. Taka sałatka nadaje się na śniadanie czy lunch. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 1/3 brokuła (ok. 150g) ok. 100g chudej szynki (u mnie polędwica sopocka i wędzony kurczak(...)brokuły. Kromki chleba posmarowałam z obu stron masłem i usmażyłam na rumiano na suchej patelni. Zdjęłam je z patelni i pokroiłam w kostkę. Posypałam nimi wędlinę. Pomidorki pokroiłam na mniejsze kawałki i ułożyłam na grzankach. Przyprawiłam je solą i pieprzem i polałam resztą sosu jogurtowego. Ser żółty starłam na tarce na drobnych oczkach i posypałam nim wierzch sałatki. Sałatka

Waniliowe Improwizacje
Jajka faszerowane pastą z brokułu 86

dawno niewidzianym kolorem. Składniki : 6 jajek 200 g różyczek brokułu 2 liście pietruszki pół łyżeczki granulowanego czosnku sól pieprz Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i odstawić do ostudzenia. Różyczki brokułu ugotować, ale nie rozgotować. Brokuły odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Jajka obrać i pokroić na połówki. Brokuły zmiksować z żółtkami i rozdrobnioną natką pietruszki. Zieloną masę(...)doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Otwory po żółtkach napełnić zieloną pastą. Zrobiłam to za pomocą rękawa cukierniczego. ----- Podobne: Sałatka pieczarkowa Pasta tuńczykowo-jajeczna Pasta jaglano-tuńczykowa

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem 132

szynka, ser topiony ementaler, cebula posiekana i szczypta miłości babci do wnuczek. Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem Składniki: główka brokuła 3 jajka ugotowane na twardo 1 szklanka  kukurydzy konserwowej  1/2 szklanki konserwowego groszku 1 cebula biała majonez sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Brokuły dzielimy na małe różyczki, gotujemy w osolonej wodzie, aż będą al dente

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania