Pyszna słodkawa sałatka. Puszkowa - bo wystarczy otworzyć kilka puszek. 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1 puszka fasolki 1 słoik selera w paski 1/2 szklanki ryżu 3 jajka 1/2 pora majonez Ryż ugotować, jajka pokroić w kostkę, por w paski. Wszystkie puszkowe składniki jak i seler dokładnie odcedzić (fasolkę dodatkowo przepłukać wodą). Ananasa pokroić w paski. Wszystkie składniki wymieszać razem
Jadło i czytadłoBardzo pyszna lekka sałatka z przepisu Magdy.Składniki:1 kalafior3-4 ogórki gruntowegarść orzechów włoskich2-3 łyżki jogurtu naturalnegosiekany kopereksól, pieprzSposób przygotowania:1. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Studzimy.2. Obrane ogórki kroimy w kostkę.3. Orzechy siekamy.4. Składniki mieszamy, dodajemy jogurt, sól, pieprz i siekany koperek. Mieszamy.Smacznego!Źródło: Smak zdrowia
Kuchnia domowa Aniosuszamy, rozbijamy na kotlety.2. Mięso obsypujemy solą i pieprzem.3. Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy. Jeśli jest za rzadkie, to należy dodać mąki. Odstawiamy na 10-15 minut.4. Mięso zanurzamy w cieście, wyciągamy. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu z obu stron do zrumienienia.5. Podajemy z ulubionymi dodatki (np. sałatką).Smacznego
Kuchnia domowa AniCukinia to bardzo niedoceniane warzywo, a przecież można z niej wykonać wiele potraw, które znakomicie smakują, na przykład zupa-krem, zapiekane cukinie z mięsem mielonym i warzywami, leczo, bigos, sałatki czy placki. I te ostatnie właśnie umieściłam poniżej, gdyż są równie smaczną alternatywą dla placków ziemniaczanych. Naprawdę warto wykorzystywać to sezonowe warzywo, bo można za małe pieniądze przygotować pyszny obiad(...)lodów, bo wtedy masa będzie za rzadka, gdyż cukinia zawiera w sobie dużo wody, albo nadmiar wody po prostu odlać, kiedy cukinia troszkę poleży. Do miski dodajemy resztę składników i smażymy na oleju rzepakowym.Usmażone placki najlepiej wyłożyć na papierowe ręczniki, by pochłonęły nadmiar tłuszczu.Wskazówki:Placki z cukinii można podawać z cukrem, gęstą śmietaną czy sosem czosnkowym
upichcickuchni. U mnie nie będzie skomplikowanych przepisów, tylko prosta sałatka pełna egzotycznych owoców, które właśnie kojarzą mi się z wakacjami oraz podróżami do ciepłych krajów. Jeśli nie znajdziecie niektórych z nich w pobliskim zieleniaku, to poruszcie wodze fantazji i wybierzcie to, co kojarzy wam się z wypoczynkiem pod palmami. :)Składniki (ilość wg uznania):kokosmangopapajaananaspitaja (smoczy owoc)karambola (oskomian pospolity
Food Squarejuż sama wiedza, o jej dobroczynnościach nakręca mnie bardziej. Składniki -kasza gryczana prażona najlepiej w torebkach- mniej zachodu i zawsze wychodzi idealnie sypka. -1 ząbek czosnku -prażone ziarna EUFORIA od Ziarenkowo około 5 łyżek -oliwa z oliwek zawsze extra vergine -3 lyżki siekanego koperku -pomidor U mnie dodatkowo marynowana sałatka na zimę, o której pisałam tutaj TUTAJ KLIK! A prosto
Z Kuchni Do Kuchnizadowolony. Cera po nim jest gładka i nawilżona. SKŁADNIK Królowało w mojej kuchni awokado i myślę że zostaje w niej już na stałe. A pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu nie mogłam na awokado nawet patrzeć. Jak to się smaki przez lata zmieniają. Teraz dodaję do każdej kanapki , sałatki czy też jem bez niczego. A i maseczka
Magiczne Życie Martymoją najukochańszą i najpyszniejszą sałatką!Nazwa wzięła się z sałatki dostępnej czasem w sklepach, na stoiskach garmażeryjnych, która jest właśnie sprzedawana pod taką nazwą. Często ją kupowałam, jednak nadeszła pora zrobić ją samodzielnie i... idealnie odtworzyłam jej smak!Aż sama nie mogłam uwierzyć, bo niestety nie posiadałam żadnych proporcji składników :)Zapraszam!Mam nadzieję, że ślinka już Wam cieknie na myśl
Pora coś zjeśćDziś proponuję pyszny, lekki i zdrowy twarożek z serka wiejskiego wzbogacony pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Smakuje wybornie, czuć w nim każdy składnik z osobna, ja już
Kuchnia z widokiem na ogródSurówka z białej rzodkwi oprócz zdecydowanego smaku zawiera mnóstwo witamin i mikroelementów. Podobno biała rzodkiew ma też działanie odchudzające, ale może przekonamy się
Maminek kulinarnysię oszukiwać, ale codzienne jedzenie mięsa nie wpływa dobrze na stan naszego organizmu, a opinie, że wegetarianie/weganie są niedożywieni i brakuje im wielu składników mineralnych (głównie żelaza)- to przeżytek !! Aby móc wypowiadać się w jakikolwiek sposób o tych kuchniach należy poznać je bardzo dokładnie. Osoby, które rozsmakowują się codziennie w schabowym, ziemniakach i surówce, nie poznające innych smaków i negatywnie(...)maślanki; 2 suszone papryczki chili (dla kogoś kto nie znosi ostrego polecam jedną bez pestek); 5 listków świeżego oregano; 1 łyżka soku z cytryny (można ominąć); szczypta soli. Sałatka: 3 pomidory średniej wielkości; 1 łyżeczka oliwy z oliwek; 1 łyżka natki pietruszki; szczypta soli. Krok po kroku. Do blendera wkładam: obrane i pokrojone awokado
Życie na widelcuprzepisów na sałatkę warzywną jest mnóstwo. Ja podaje przepis na wersje podstawową, moją ulubioną. Ważną sprawą jest żeby wszystkie warzywa gotować razem i wyjmować poszczególne warzywa po kolei jak już są miękkie,ale nie rozgotowane - najpierw ziemniaki a następnie marchew, pietruszkę i seler. Składniki: 3 pietruszki 4 marchewki 1 seler 4 ziemniaki 3 - 4 jajka ogórki kiszone (według uznania
Mama Gotujekupuję jeden-dwa steki, cienko kroję i wykorzystuję na sałatki. Teraz jednak na sałatę w ogóle nie miałam ochoty, a steki chciałam skontrastować z czymś lekkim. Padło na pieczone warzywa. Stek z pieczonymi warzywami to strzał w 10! Powinien zadowolić zarówno panów jak i panie. Jako że stek to główny składnik – zdecydowałam się na drogą, lecz idealną na steki
Poezja smakupowinno się zmarnować". W myśl tej wąskiej doktryny zrobiłem sałatkę warzywną, z warzyw, które mi zostały po zrobieniu wywaru do tego risotta . Czego potrzebujemy? -ugotowane: marchew, seler, pietruszka -dwa jajka ugotowane na twardo i zalane zimną wodą -dwa obrane ogórki kiszone -majonez -pieprz biały -garść kiełków rzodkiewki -szczypiorek świeży Wszystkie składniki kroimy na nieregularne kostki, łączymy z majonezem i kiełkami
BaRepasudana realizacja przepisu, który zrodził się w naszej głowie. Sałatka, którą dziś przygotowałam miała łączyć słodycz sezonowych owoców z sytością smażonego mięsa. Charakteru nadaje jej wędzony ser. Wszystko to już w kuchni było - drób z owocami czy ser z żurawiną, a jednak i tak wyjątkowo jestem dziś z siebie zadowolona :)Składniki (2 porcje):2 małe piersi z kurczaka1 brzoskwinia250g malin8
W kuchni wieczorem