kanapkowej z ogórkiem kiszonym. Polecam również pastę kanapkową z białą rzodkiewką . Składniki: 3 jajka 2 łyżki gęstego jogurtu (o niskiej zawartości tłuszczu) sól i pieprz do smaku 4 rzodkiewki 1 mały ogórek kiszony Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w drobną kostkę (lub przeciskamy przez sitko do sałatki). Dodajemy pokrojone w kostkę rzodkiewki i małego ogórka kiszonego. Dodajemy 2 łyżki
Słodkie okruszkiwitaminy C dlatego warto włączyć je do jadłospisu wiosną. W naszej sałatce zbudujemy wszystkie smaki wokoło rzodkiewki: dodamy aromatyczny ser rokpol, orzechy włoskie, winogrona, pomidora i ogórek a dla podkreślenia smaku rzodkiewki dodatkowo okrasimy wszystko jej kiełkami!. Polecam na śniadania! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 3 rzodkiewki garstka kiełków rzodkiewki garść świeżego szpinaku kilka winogron ciemnych
Kuchnia PROzdrowotnaNajprostsza na świecie!, rekordowo szybka, cieszy oczy, podniebienie, cóż więcej oczekiwać? Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 opakowanie sałaty roszponki 10 pomidorów koktajlowych Sos 2
kgwjanczewoCałkiem niedawno odkryłam jak smaczne są młode strączki groszku cukrowego - słodkie i chrupiące. Do groszku można podać na przykład grillowane pulpeciki z łososia i mamy pyszne
Jadło i czytadłohamburgerów zamkniętych w bułce.. tak pyszne,że można zajadać same :) Sałatkę przygotowuje się bardzo szybko a przechowywać można bardzo długo. Proponuję od razu zrobić z podwójnej porcji, bo naprawdę szybko znika :) Przepis dostałam parę lat temu od koleżanki i na stałe zagościł w mojej kuchni :) Polecam :) Składniki ( na około 10 półlitrowych słoików ) - ogórki gruntowe 4 kg - czosnek 6 ząbków
Kuchnia z widokiem na ogródPolecamy ten pomysł ! Wyszło przesmacznie i bardzo łatwe do wykonania. Składniki na ciasto: 2 ciasta francuskie 1/2 opakowania świeżego szpinaku 10 pieczarek 30 dkg sera białego w stylu bałkańskim tarty żółty ser 1 żółtko tymianek, pieprz, oliwa z oliwek, gałka muszkatołowa, czosnek niedźwiedzi, grzybowy sos sojowy Sałatka: sałata lodowa (kilka liści) 1/2 puszki kukurydzy 1/2 czerwonej papryki ser biały bałkański
vegetaniepołudnie, tylko o tym, żeby się ładnie opalić nad morzem. Taką sałatkę robi się o świcie,by ją zabrać ze sobą, lub zjeść po powrocie. Nie leży na żołądku, nie ciąży podczas sjesty. Łączy się ją z majonezem oraz selerem naciowym, gdyż Włosi uważają, że...to afrodyzjak! Składniki maltagliati rustici 100% orkiszu BIO FABIJANSCY majonez KIELECKI
Z Kuchni Do Kuchnigarście liści bazylispora szczypta soliszczypta pieprzuSposób przygotowania:Dresing można przygotować ucierając wszystkie składniki w moździerzu, ale ja używam do tego blendera ręcznego, który sieka wszystko błyskawicznie, a dodatkowo ładnie łączy oliwę z octem.Dresingiem polewamy wymieszane w misce pomidory, mozzarellę i oliwki. Sosu nie wlewajcie za dużo, żeby sałatka nie pływała. Nadmiar można wstawić do lodówki i wykorzystać następnego dnia
W kuchni wieczoremWczoraj troszkę uspokoiłam swoje sumienie wpisem na sałatkę light, więc dziś możemy troszkę zaszaleć :-). Wracam do mojego ukochanego ciasta marchewkowego. Jest doskonałe, marchew nadaje mu wilgoci i charakterystycznego smaku, cynamon i kardamon korzennego aromatu. Przygotowuje się je naprawdę szybko, wystarczy tylko utrzeć wszystkie składniki.Ciasto marchewkowe z polewą czekoladowąProporcje na tortownicę o średnicy 26 cmCzas przygotowania
Kulinarne przygody Gatityuprawy na balkonie lub na większych połaciach ziemi :). Bazą sałatki jest dobry makaron 5-jajeczny, w mojej wersji ze smażonym kurczakiem, który równie dobrze można zastąpić innymi dodatkami (krewetki, łosoś, szynka długo dojrzewająca, sery pleśniowe, feta, smażone tofu itp.). Czas przygotowania:20 minutPorcje: 4 Składniki:150 g Makaronu Czanieckiego kokardka mała,1-2 piersi kurczaka
SzczyptaSmaQPrzepis do domu przyniosła mama. Taka sałatka ze słoika jest świetna na niespodziewanych gości. Wystarczy ją odsączyć z zalewy w durszlaku i wymieszać z majonezem. Szybciej chyba się nie da. Koniecznie przygotujcie ją w przyszłym roku, gdy warzywa będą świeże i pachnące. Składniki:1 kg ogórków1 duża cukinia3 cebule4 czerwone papryki1 kg marchwii1 puszka kukurydzy1 czubata łyżka soli Zalewa octowa
Pasja SmakuSurówka z młodej kapusty...Zdrowo chrupiąca.Pysznie kolorowa.Pełna witamin.Niezastąpiony dodatek do obiadu.Spróbujcie! Nie pożałujecie!Składniki:1/2 główki małej, młodej kapusty (około 500 g
Gospodyni Miejskabędziemy czuli się wzdęci i ociężali. Pyszne są sałatki z dodatkiem kaszy jaglanej i nie mniej pyszne - kotleciki - u mnie z dodatkiem chudej szynki i zielonej papryki. Bardzo smaczne są gorące, prosto z patelni, ale i na zimno nie tracą swoich walorów smakowych. Polecam :) Składniki: 3/4szkl kaszy jaglanej 2 średnie cebule 1 zielona papryka
Walijskie Pichceniedodatkami. U mnie znany duet bita śmietana i owoce. Z podanych składników wychodzi mi 12 gofrów. Do goferków użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek
Monia miesza i gotuje