Rozpoczyna się sezon ogórkowy. To czas kiedy możemy cieszyć się sałatkami, mizeriami i innymi formami dodatków do posiłków. To również okres pierwszych małosolnych
Dieta Rozdzielna i ZdrowieBrokuł w sosie czosnkowym to pomysł na szybką i prostą do przygotowania przekąskę na słono. Sałatka jest mocno czosnkowa, a brokuły w całości są "otulone" sosem
UgotowaćNajpierw podam przepis, a na dole znajdziecie kilka ciekawostek ;) Przewijamy w dół! ;) Składniki (1 porcja): Sałatka: garść szpinaku baby jeden upieczony burak jedna pomarańcza pół
Czerwona PorzeczkaKasza kuskus z bobem i fetą to lekkostrawna sałatka bogata w białko. Jadali ją na dworach egipscy faraonowie, więc dlaczego i my nie możemy wprowadzić jej
zobacz ich smakAromatyczne i sycące, najlepsze są jeszcze ciepłe. Doskonałe do sałatki ze świeżych pomidorów i lodowej sałaty. Składniki: mąka bezglutenowa uniwersalna (np. mix ciasta bezglutenowego Bezgluten) 500
głodny alergikKolejny sałatkowy eksperyment uważam za udany. Wiem wiem, czytając składniki pewnie się zastanawiacie jak może być do smaczne... a jednak. Najlepszym sposobem na wyrobienie sobie opinii
IMPRESJA SMAKUNadal się kurujemy, nic nie gotuję, wyjadamy wszystkie weki. Przepis na sałatkę jest sprzed tygodnia, głównie z myślą o pracy. Ja mam banię na punkcie suszonych
KardamonovyWikipedia podaje, że jest to izraelskie danie street food'owe. W oryginale sałatkę podaje się w chlebie pita, wybrałam jednak tortille. Podstawowymi składnikami są bakłażany i
zadanie-gotowanieSałatka jest dobra na każdą okazję. Święta, urodziny, imieniny, grill, lunch, kolacja ze znajomymi, kolacja dla dwojga, kolacja w ogóle :) - wszędzie pojawia się sałatka, a
Kolorowy PrzepisownikDo tej pory kaszę bulgur jadłam tylko u kogoś, albo w sałatce sprzedawanej w jednym z marketów. Niedawno podczas zakupów postanowiłam spróbować sama ją przygotować. Zainspirowałam
Pasja SmakuRukola z rzodkiewką i serkiem wiejskim to pomysł na szybką do przygotowania i bardzo smaczną sałatkę. Rukoli nie zastępujcie szpinakiem ani roszponką, ponieważ tylko rukola doda
UgotowaćDzisiaj polecam pyszne danie rodem z Afryki - Chakalakę. Jest to coś pomiędzy sałatką, a gulaszem - nadaje się do podania zarówno na ciepło, jak i na zimno
Wyprawy kulinarnePomysł od koleżanki Aśki. Robię od razu na 2-3 obiady lub zamrażam. Na zdjęciu z bitkami wegetariańskimi Primaviki i puree jaglano-ziemniaczanym z czarnuszką ( na
Qlinarnie i QlinarnieJabłka są naszym "owocem narodowym". Najczęściej jemy je same, surowe, ale są też powszechnie wykorzystywane m.in. do deserów, sałatek, mięs. My też pieczemy jabłka przełamując
Taste Of My Day