Dziś przedstawiam przepis na przepyszny deser - ptysie z kremem budyniowym . Jest to dość czasochłonna operacja, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie słodkościowe
Kawa z mlekiemProsta, przepyszna sałatka z tuńczykiem: Surowy ogórek, 2 pomidorki, pół salaty pokroić, dodać puszkę tuńczyka w oleju, wymieszać. Sałatka gotowa w 3 minuty, a jaka dobra
dolcevitainmykitchenSałatka z rzodkiewki. Edyta Guhl. Słyszeliście o haśle „Surówkowy zawrót głowy” ? Mam taki projekt na ten tydzień . Każdego dnia smaczna surówka. Z korzyścią dla zdrowia i
dolcevitainmykitchenPiątek: Sałatka typu co głodny wegetarianin znajdzie w swojej lodówce. Znajdziecie tutaj rzodkiewki, rukolę, ogórka, pora, cebulki szalotki, które dodadzą jej ostrości oraz kilka orzeszków piniowych
dolcevitainmykitchenZe względu na choróbsko, które mnie dopadło, większość czasu spędzam w łóżku. Nie chcę jednak do niego przyrosnąć, więc co jakiś czas się zwlekam, by przygotować
Weekendy w domu i ogrodzieW mojej rodzinie nie jada się mięsa w Wielki Piątek i Wielką Sobotę. Dopiero po odśpiewaniu w Wigilię Paschalną radosnego Alleluja niektórzy z nas (są i
Weekendy w domu i ogrodziekuchnią wegetariańską albo makrobiotyczną. Są cenione nie tylko za wartości odżywcze i smakowe, lecz także za niski stopień przetworzenia. Stanowią źródło wielu składników odżywczych. Na szczególną uwagę zasługuje zawartość wapnia, żelaza i jodu. Dodatkowo glony zawierają mnóstwo witamin: A, K, C, E, PP oraz witamin z grupy B, a także duże ilości błonnika pokarmowego. Taką oto sałatkę postawiłam
wege i kropkaBardzo wiosenna sałatka, która idealnie sprawdzi się jako pyszny dodatek do dań grillowanych. Równoważy i wydobywa smak z czerwonego mięsa lub warzyw w wersji wegetariańskiej. Czas przygotowywania: 20 minut Ilość porcji: 6-8 Składniki: • 200 g mozzarelli z zalewy • 50 g rukoli • 250 g truskawek • 50 g orzeszków piniowych • 100 g kapusty
AniaGotuje.plbogaty jest w białko, za to ma niewiele kalorii. Jak każda roślina strączkowa, świetnie sprawdza się w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Sam w sobie jest świetną przekąską dla dzieci, ale i dla dorosłych (np. do piwa). Gotowany można dodać do sałatek, a także dań obiadowych (np. ziemniaczanego puree) oraz zup (najlepiej sprawdza się w zupach typu krem), świetnie też smakuje
Ale ProstePogoda w ten weekend nas zdecydowanie rozpieszcza - i bardzo dobrze :) - zatem nie wypada zaproponować Wam nic innego na obiad / kolację, jak sałatkę! Tym razem przedstawiam pomysł
Taste Of My Dayłyżki soku na szkl. mleka). Można go używać do kanapek, sosów, sałatek, piec, grillować, używać zamiast fety i halloumi. Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych Kuchnia Indyjska, prowadzonych przez Piotra Henschke , w których miałam ogromną przyjemność uczestniczyć. Przepis znajdziecie również w bardzo ciekawej książce, poświęconej kuchni wegetariańskiej „W malinowym chruśniaku”, napisanej oczywiści przez Piotra :) Z 1 l tłustego mleka można otrzymać
SzczyptaSmaQDobry humor zaczyna się na talerzu. A w poniedziałkowy poranek niczego innego Wam nie życzę tylko dobrego humoru. Mam nadzieję, że meksykańska sałatka z kolorowymi warzywami
dolcevitainmykitchenTalerz pełen witamin i pyszności :) Moje sałatki często powstają według schematu: zielsko + awokado + inne warzywa + bakalie + sos. Zawsze wychodzi smacznie. Czytaj więcej »
Kasia SarnaDzisiaj pomysł na sycącą i bardzo smaczną sałatkę przygotowaną na bazie zielonej soczewicy, pomidorów, czerwonej cebuli i dużej ilości posiekanej, zielonej pietruszki oraz szczypiorku. Do sałatki
UgotowaćMoże skusicie się na pyszną i sycącą sałatkę z bobem? Tak przygotowaną sałatkę można spakować do pudełka i zabrać na lunch. Jest bardzo pożywna, idealna
Kukuleczki