pieprzem , a następnie dokładnie mieszamy. SAŁATKA: Tofu kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanej oliwie na rumiano. Odsączamy na papierowym ręczniku, posypujemy ziołami prowansalskimi, odrobiną soli i pieprzu. Ogórka kroimy w półtalarki, łososia siekamy. Na talerzu układamy sałaty,skrapiamy dressingiem, dodajemy usmażone tofu, posiekanego łososia , świeży ogórek i wszystko polewamy resztą chrupiącego dressingu. Zajadamy! Smacznego
Ostra na SłodkoWitajcie, czas zabrać się za obiady i zaproponować Wam smaczne propozycje w zdrowej odsłonie. Mięso to od wielu pokoleń składnik żywienia stawiany na 1 miejscu, obecnie
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki : 1 duża czerwona papryka 1 średni ogórek zielony puszka kukurydzy 3 jajka słoiczek selera marynowanego majonez + jogurt sól, pieprz Przygotowanie : Jajka, ogórek i paprykę kroimy
Proste Potrawyzimno - jako dodatek, sałatka: 1. Kalafiora (z jak najmniejszą ilością tych "ogonków") gotujemy krócej - na półtwardo. (w wodzie, wrzucony do wrzątku: 5 - 8 min; należy sprawdzać) 2. Z podanych składników przygotowujemy sos. 3. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki. 4. Gdy kalafior ostygnie dodajemy sos i mieszamy. Gotowe :) Kaloryczność: porcja - ok 185 kcal Smacznego
Malowane smakiemwyczarować sałatkę. Ta powstała z myślą o moim mężu, który ma dzisiaj koniec miesiąca w pracy- wiec bedzie dłużej tam i z pewnością będzie bardzo głodny :) Składniki: Ryż Mała puszka kukurydzy tuńczyk w sosie własnym papryka pomidor majonez sol i pieprz do smaku. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i doprawić. Smacznego
Smaki Edytysmażony chleb wcześniej wymoczony w roztrzepanym jajku z mlekiem. Sama jadałam takie tosty jako dziecko przygotowane na śniadanie przez moją mamę, dlatego też przygotowywałam takie śniadanie mojemu synowi. To smaczne, szybkie, bardzo pożywne śniadanie, do tego tanie. Do przygotowania tostów można oprócz chleba tostowego wykorzystać lekko czerstwy chleb, jedynie trzeba go dłużej moczyć w jajecznej masie. Przeważnie przygotowuję wytrawne tosty(...)obecne są: sałatki (27 proc. w weekend i 16 proc. w tygodniu), warzywa (odpowiednio 27 proc. 20 proc.), owoce (22 proc. i 18 proc.) oraz soki (20 proc. i 17 proc.)…” Moje pomarańczowe tosty francuskie świetnie wpisują się w zalecane 5 porcji owoców w ciągu dnia według TYMBARK. Sok w tostach i sok do tostów to smaczne i zdrowe śniadanie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzień dobry, Z nowym rokiem wkroczyliśmy w radosny czas Karnawału. Czas przebieranych bali i różnych zwariowanych imprez. Jak wiadomo, żadne dobre przyjęcie nie uda się bez
Chilli Czosnek i OliwaDuszone warzywa z włoskim serem mozzarella Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Penne z grillowanymi warzywami Ratatuja z
Moja smaczna kuchniaCYKL DIETA NISKOKALORYCZNA Najprostsza i najszybsza sałata z winegretem miodowo-cytrynowym (przepis na blogu- TU ), podana z soczystymi truskawkami. Wspaniała! - sałata masłowa - opakowanie truskawek
SMYKWKUCHNIJeśli nadal szukacie pomysłów na śledziowe przystawki na wigilijny stół to zapraszam na śledzie w zalewie z octem z konserwową papryką i ziołami. Szybkie, niewymagające wielu
Bernika - moj kulinarny pamietnikinnym jogurtowym sosem. Smacznego!!! A oto inne propozycje na wykorzystanie cukinii: Obiady: Złote placuszki z cukinii Zielone placuszki z cukinii Cukinia faszerowana mięsem mielonym Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami Leczo z cukinią i kiełbasą Mięso mielone z cukinią i pieczarkami Zupa-krem z cukinii i ziemniaków Przetwory: Leczo z cukinii na zimę Sałatka z cukinii i papryki Cukinia
Kuchnia domowa Aniwymieszać. Przełożyć odpowiednie porcje sałatki na talerzyki. Zagotować litr wody ze szczyptą soli. Jajko pojedyńczo wbić do miseczki/szklanki, a gdy woda zacznie wrzeć szybkim ruchem wlać kolejno jajka i po ok. 2 min. (jeżeli żółtko ma być płynne) lub po 4 min. (jak żółtko mabyć ścięte) wyłowić łyżką cedzakową, odsączyć i ułożyć na sałacie. Smacznego
Kraina Miodem PłynącaZainspirowany znaną chyba wszystkim sałatką caprese czy ułożonymi naprzemiennie pokrojonymi pomidorami , mozzarellą z dodatkiem bazylii. Ja od siebie dodałam jeszcze czarne oliwki , które od czasu wakacji w Hiszpanii zajadam z ogromną przyjemnością! Mięso zapieczone w tej sposób jest nie tylko niezwykle aromatyczne , ale i niesamowicie soczyste! Podane z dzikim ryżem tworzy danie nie tylko smaczne , ale i zdrowe! Spróbujcie! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkosurówki i sałatki pachnące latem. Ale na razie zajadam się młodą kapustą. Kapusta jest warzywem bardzo zdrowym i sama w sobie jest niskokaloryczna. 100 g młodej kapusty to tylko 22 kCal. Możemy zatem śmiało podjadać ją wtedy, kiedy chcemy zrzucić kilka kilogramów. Kapuśniaczki, surówki czy gotowana w całości kapusta to nie tylko smaczne, ale i bardzo
Codzienna kuchnia niecodzienna