smaczna sałatka - 2279 przepisów (strona:76/152)

Sałatka z żurawiną 210

Składniki: 1 puszka ananasów makaron puszka kukurydzy 1 paczka żurawiny suszonej drobiowa wędlina ok. 20 - 30dag 1 paczka łuskanego słonecznika 1 łyżka masła majonez papryka słodka

charlotte gotuje
Śledzie z ogórkiem konserwowym 215

Żarłoczek zamówił wielki słój swojego ulubionego śledzia w oleju, ale ja wolę śledzie bardziej kwaśne. Pomyślałam sobie, że w połączeniu z ogórkami konserwowymi mogą smakować dobrze

Smaczna Pyza
Surówka z marchewki i jabłka 195

   Kolejna bardzo prosta surówka. Dodamy tylko, że bardzo smakuje dzieciom. Składniki: -marchew -jabłko -cebula -warzywko -majonez i to wszystko. Obrane warzywa i owoce ścieramy

Maminek kulinarny
SAŁATKA Z TOFU I TRUSKAWKAMI. 217

Truskawkowe szaleństwo. I płomienny romans z tofu, rozniecany pieprzem, obficie zakrapiany octem balsamicznym. A na to wszystko spokojnie zezwala zielona z zazdrości sałata. SAŁATKA Z TOFU I TRUSKAWKAMI. /własny; współpraca z Winiary;/ garść zielonej sałaty garść truskawek 1/2 kostki tofu ulubione przyprawy (u mnie Papirus Winiary - zioła prowansalskie) pieprz świeżo mielony ocet balsamiczny Tofu kroję w plasterki, smażę przy(...)użyciu Papirusa Winiary. Truskawki płuczę, usuwam szypułki. Sałatę płuczę także, wszystko umieszczam w miseczce, doprawiam pieprzem,  octem balsamicznym i ew. odrobiną posiekanej mięty. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sycylijska sałatka makaronowa 295

No to jedziemy? Robi się co raz to bardziej gorąco..a zapowiadają, że ma być tropikalnie. No to my sobie pojedziemy tam gdzie jeszcze bardziej gorąco

Z Kuchni Do Kuchni
Kolacja. Kalafior. Zioła. Placki kalafiorowe z sosem jogurtowym 798

Długi weekend na wsi. Zbliżała się pora kolacji, towarzystwo wygłodniałe po całym dniu hasania po okolicznych lasach a pomysłu na posiłek nikt nie znalazł. Dzieciaki krzywiły

Smaczna Pyza
Pieczony pstrąg z muślinowym sosem oraz zielona sałatka ze szparagów i fasolki z pistacjowo-szałwiowym pesto 141

uzyskamy gęsty sos. Zdjąć z ognia. Trochę ostudzić. Kremówkę ubić mikserem do uzyskania puszystej masy. Powoli wmieszać ją w sos. Podawać od razu z upieczonym pstrągiem i sałatką. Zielona sałatka ze szparagów i fasolki: 2 pęczki szparagów 400 g zielonej fasolki szparagowej 100 g obranych pistacji garść listków świeżej szałwii 75 ml oliwy z oliwek kilka kropel winnego octu Szparagi(...)fasolkę umyć i obrać. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Przygotować pesto z pistacji, szałwii, oliwy z oliwek i octu. Polać nim ugotowane szparagi i fasolkę. Podawać z rybą. Smacznego

Food Square
Kasza jęczmienna z żurawiną i sałatką z gruszką 247

według instrukcji na opakowaniu kaszy jęczmiennej  - 1-2 łyżki suszonej żurawiny - 1/2 łyżki masła w/w wymieszaj w misce, nałóż na talerz (wykorzystaj obręcze kuchenne, aby ładnie zaprezentować kaszę) Sałatka z gruszką: - pomidorek żółty - 1/4 papryki czerwonej - gruszka pera rocha - 1/4 papryki zielonej - świeża bazylia, melisa - 3 oliwki zielone - sok z cytryny - 1/2 łyżeczki miodu - 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek(...)łyżka wody - sól morska - pieprz świeżo zmielony - kilka ziaren suszonej żurawiny - 1/4 awokado w/w wymieszaj w miseczce, podawaj z gorącą kaszą Sałatę masłową dopraw ulubionym dresingiem (mój miodowo-cytrynowy). Smacznego

SMYKWKUCHNI
Sałatka z jajkiem i tuńczykiem 270

Pyszna sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem SKŁADNIKI  5 jajek puszka tuńczyka w oleju puszka kukurydzy cebula dymka + szczypior 2 ogórki konserwowe lub kiszone kilka łyżek majonezu sól, pieprz  PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu kroimy w kostkę. Dymkę siekamy, Dodajemy tuńczyka i odsączoną kukurydzę. Wrzucamy ogórki pokrojone w kosteczkę. Doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez(...)Wstawiamy na godzinę do lodówki . Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Co za pasztet! 271

wierzch się za bardzo spiecze, przez pierwsze 30min. można piec pod "papierem" ). Wystudziłam.  Słów kilka o samej kaszy. Pochodzenie jej zawdzięczany krajom arabskim. Niezwykle pożywna i bardzo smaczna. Zawiera dużo więcej witamin (głównie z grupy B6), błonnika i minerałów tj. żelazo, fosfor, potas (coś na moje poranne skurczebyki w łydkach ;)) niż jej rodzima siostra- kuskus. Poza tym dzięki niskiemu(...)indeksowi glikemicznemu może być spożywana przez chorych na cukrzycę i osoby na diecie. A w połączeniu z nasionami strączkowymi to już sama kopalnia zdrowia. W kuchni idealna do sosów, sałatek, z powodzeniem można zrobić z niej także kaszotto. Na blogu gościła jak do tej pory tylko raz ( tutaj ), ale coś mi się wydaje, że szybko nadrobię te zaległości

bastalena
Sałatka grecka inaczej 162

Greckie klimaty w naszej kuchni, choć nieco inaczej... Składniki; 1 czerwona cebula, 1 ogórek świeży, 100 g sera fety, 1 pomidor, 1 limonka lub cytryna, 1

Anioły w kuchni
Śniadanie zdrowe,pożywne,aromatyczne! 251

aromatu. Zdrowe. Użyłam do niego parówek classic Polsoja.  To tradycyjne parówki sojowe, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Składają się w 100% z surowców roślinnych, dlatego stanowią bezpieczną i smaczną alternatywę dla wielkoprzemysłowych mięsnych parówek. Zawierają wyłącznie białka roślinne. Parówki można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Można je podgrzewać w wodzie, smażyć(...)wędzony typu holendersko - szwajcarskiego o łagodnym, lekko orzechowym smaku oraz niepowtarzalnym aromacie otrzymanym w procesie naturalnego wędzenia. Pierwszy w Polsce ser wędzony z oczkami. Doskonały do kanapek, przekąsek i sałatek. Ugotowałam jajeczko. Wykorzystalam również Ketchup bez cukru BIO , który jest idealny dla dzieci oraz  wszystkich osób dbających o zdrowie. Przygotowany został na bazie koncentratu soku jabłkowego, który nadał

Z Kuchni Do Kuchni
Sentymentalna podróż do Austrii, czyli polędwica wieprzowa w stylu wiedeńskim 286

tego słowa, mam przyjemność zaprosić na sentymentalną podróż w czasie i zaproponować danie główne stanowiące kwintesencję cech charakteryzujących kuchnie dworskie dawnej Europy w połączeniu ze współczesnymi, ale nie mniej smacznymi dodatkami. Do dzisiejszej podróży w czasie i przestrzeni użyłem: 500 gram polędwicy wieprzowej, 1/2 kilograma ziemniaków, 2 pomidorów, sałaty rzymskiej, powideł śliwkowych, cynamonu, octu winnego białego, oliwy, oregano, 1 łyżeczki(...)talerz wylałem 2 łyżki sosu winno - śliwkowo - czekoladowego, na nich ułożyłem plastry polędwicy, które również z góry polałem tym sosem. Obok ułożyłem grillowane ziemniaki. Na talerzy wyłożyłem również sałatkę z sałaty rzymskiej i pomidorów, którą polałem wcześniej przygotowanym dressingiem z miodu, musztardy i soku z cytryny. Podałem z czerwonym wytrawnym winem

Wyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania