puree cytrynowe / - Sopaipillas(3) / mięso wołowe / pebre(4) z pszenicą mote i awokado Do nich podano wino Terrunyo Sauvignon Blanc o mocniejszej strukturze i przyjemnym finiszu. Dania rybne: Morszczuk / fioletowa kukurydza / sałatka chilijska Curanto(5) / łosoś / zielona pietruszka i czosnek Do dań rybnych w kieliszkach zagościło Marques De Casa Chardonnay. Złożone o dobrej jedwabistej strukturze. Dominowały aromaty dojrzałych owoców, ananasów
królestwo garówZdrowa i - wbrew pozorom - szybka sałatka. Jest kolorowa, rybno - warzywna, bardzo smaczna. Dodatkowego smaku dodaje jej świeża bazylia oraz aromatyczny sos miodowo-musztardowy z sokiem z cytryny, świeżo wyciśniętym z praski czosnkiem i oliwą z oliwek. Na śniadanie, kolację czy przekąską w ciągu dnia idealna! Porcja energii i zdrowia, jaką w naszej rodzinie lubimy najbardziej:) A gdy jesteście(...)miód, sok z cytryny i oliwę z oliwek, połącz trzepaczką. Po tym czasie dodaj świeżo przeciśnięty przez praskę czosnek (lub drobno posiekany), przypraw do smaku, wlej do sałatki, podawaj z bagietką. Smacznego zdrowego
Zasmakuj Kuchniłososiem z puszki. Wędzonego łososia kroimy w paseczki, oliwki z pierścienie, pomarańcz w cząstki dość drobne. Dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy. Możemy dodać mieszankę ziaren. Sałatka jest mocno rybna, lekko słodkawa. Gdzieniegdzie czuć odrobinę goryczki. Oliwki również są dobrze wyczuwalne, ale nie dominują smaku. Robi się ją szybciutko, nie powstaje jej bardzo dużo (u nas "pękła(...)mieszanka ziaren. Prażony słonecznik, sezam, siemię lniane, chili, pietruszka, czosnek - zdecydowanie zasługuje na polecenie. Mieszankę kupić można tu: KLIK . Dla sałatkożerców coś na ząb: 1. Sałatka śledziowa z ananasem 2. Sałatka Śledziowa a'la sos tatarski 3. Śledzie solone podawane w słoiku + ekspresowa sałatka paprykowa 4. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 5. Sałatka/pasta
Wypisz Wymalujmają zbawienny wpływ na jelita i cały układ trawienny. Szczególnie cennym o tej porze roku. Jak je wykorzystać? Nadają się do sosów, dressingów, deserów, ciast, jogurtów, koktajli, sałatek, potraw mięsnych, rybnych i past. Składniki: 6 cytryn Bio niewoskowanych + 3 na sok 7 łyżek soli gruboziarnistej kawałek imbiru kawałek kory cynamonu 2 listki laurowe Wykonanie: cytryny wyszorować i wyparzyć. Naciąć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kolejna sałatka tym razem rybna. Składniki: mix salat, wędzony łosoś, zielone pesto, pomidor, pestki słonecznika i dyni, sól, pieprz. Przygotowanie: Na patelni podprażyć pestki dyni i słonecznika. Do miski przełożyć sałaty, łososia, pokrojonego pomidora, pesto, ostudzone pestki dyni i słonecznika, sól, pieprz i wymieszać
Państwo Wojtczuk gotujądosypujemy sól morską i ponownie miksujemy. Gotową sól selerową przechowujemy w suchych i szczelnie zamykanych pojemnikach. Sól selerowa jest bardzo ciekawą przyprawą, którą można wykorzystać do zup, sosów, sałatek, dań mięsnych, rybnych… i nie tylko. Bardzo aromatyczna z charakterystycznym intensywnym zapachem selera. Jeżeli lubicie to niezbyt doceniane warzywo, to ta przyprawa jest właśnie dla Was. Gorąco polecam. Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkoLubię sałatki z rybą wędzoną- tym razem z makrelą. Składniki: 1 wędzona makrela 1 zielony ogórek szklarniowy 2 ugotowane jajka ½ słoiczka konserwowej papryki 2 łyżki majonezu
Tradycyjna KuchniaSałatka śledziowa w towarzystwie warzyw sezonowych: kalafiora i fasolki szparagowej. Składniki: 1 kalafior, 50 dag fasolki szparagowej 5 płatów śledziowych w oleju, 5 łyżek majonezu, ½ szklanki
Tradycyjna Kuchniazimno" z najwyższej jakości nasion dyni oleistej (Cucurbitae oleum). Dzięki przyjemnemu smakowi i zapachowi bardzo dobrze sprawdza się z gotowanymi ziemniakami, chlebem, kaszami, kluskami, serem, cebulą, śledziami, sałatkami śledziowymi i rybnymi, sałatą, surówkami, gotowanymi warzywami, sosami sałatkowymi. Olej zawiera ca 80% Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych koniecznych do prawidłowego funkcjonowani
Z Majeczką w kuchniOsobiście uwielbiam jeść rybę w każdej postaci. Często robię rybne pasty i sałatki do pracy, bo po takim śniadaniu czuję się rewelacyjnie :-) Tym razem ryba w otoczeniu wielu dodatków z pikantnym akcentem. SKŁADNIKI 8-10 śledzi matiasów 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1/2 słoika papryki konserwowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka
Passions hobbies lifekasz czy ziemniaków. Podawane są na wiele sposobów, od prostych bez dodatków lub z gotowaną rybą, po eleganckie- ze śmietaną, kawałkami łososia, wędzonego jesiotra, solonym i marynowanym śledziem, rybnymi pastami i sałatkami, marynowanymi grzybami, kawiorem. Można też je podawać w wersji na słodko z konfiturami.Składniki:150 g serka Almette z chrzanem1/2 pęczka posiekanego koperkuświeżo mielony pieprz200 g śledzi
Smakowity Blog Kulinarnymarynuje się w solance. Podobno mają słonawo-ostry smak, przez innych określany jako "smak słonego jajka na twardo" (co zapewne zawdzięczają zawartości olejku gorczycowego) i są dodawane do sałatek oraz dań rybnych. Będą niezwykłą, bardzo oryginalną kulinarną pamiątką z Grecji, gdyż poza Helladą bardzo trudno je kupić.Ciekawostka - Według Wiki wysuszone liście kaparów są wykorzystywane jako substytut podpuszczki w produkcji
Chilli Czosnek i OliwaSałatka makaronowa ze szprotem nie dość że pyszna to bardzo łatwo i szybko można ją przyrządzić.Składniki :20 dag makaronu wstążkowego 3 kolorowego (z pomidorem i
Mechanik w kuchnikupcie do sałatki prawdziwego śledzia Matias, który jest delikatny w smaku oraz bardzo kruchy. Zobacz też: Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Tatar śledziowy Filet rybny pieczony w piekarniku Przepis na sałatkę śledziową z marynowaną cebulką i jabłkiem Drukuj przepis Porcji: 10 bagietek Czas gotowania: 3 godziny Składniki 4 filety śledzia Matias kilkanaście cebulek marynowanych jabłko łyżka octu winnego
Kuchnia Bazyliisobie, ale dodatek, który możemy wykorzystać, aby uszlachetnić smakiem danie. A jakie, to już zależy od Waszej inwencji. Oliwa cytrynowa, bo mowa właśnie o niej. Idealna do ryb, sałatek… i nie tylko. Niewyobrażalnie prosta do wykonania, o wspaniałym smaku i aromacie. Składniki: - ok. 400 ml dobrej oliwy - skórka z 1 cytryny (bez białej części) - wyparzona butelka Cytrynę(...)zimną oliwą. Oliwa cytrynowa sprawdziła się również, jako dodatek do białej pizzy z mozzarellą i rukolą . Zamiast masła do kromki domowego chleba, czy bagietki, do dań mięsnych, rybnych, owoców morza, surówek, sałatek, marynat, do naleśników, gofrów, ciast… i nie tylko. Carl Linus Pauling - fizyk i chemik – dwukrotny laureat Nagrody Nobla (1901-1994) powiedział: „Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra
mojewypiekiinietylko