Bonduelle kukurydza złocista, wykorzystywana w kuchni do wielu potraw ale głównie do sałatek lub pizzy. Ja postanowiłam zrobić jeszcze jedną wersję placuszków z dodatkiem kukurydzy tym razem w połączeniu z cukinią. I wiecie co?! Jak zawsze okazał się to strzał w 10! Polecam wypróbować ;) A czy wiesz,że... Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw
Życie zaczyna się w kuchnijajkiem w koszulce. Niebo w gębie! Danie dla wielbicieli szparagów ♥ Proste i łatwe w przygotowaniu. Jeżeli macie ochotę na inne dania z użyciem szparagów to zachęcam do przyrządzenia pizzy lub sałatki z dodatkiem pomidorów, cebuli oraz grzanek . Składniki na 2 porcje: domowy sos holenderski (przepis tutaj ) 1 pęczek zielonych szparagów 2 jajka sól, pieprz Do średniej wielkości garnka
Ugotowaćdodatkiem sosów – świetnie smakują z sosem holenderskim lub zapiekane w szynce parmeńskiej. Mogą być przygotowane w formie kremów i zup lub stanowić dodatek do zapiekanek, omletów, sałatek, tart, pizz, czy też risotta. Ja będę miała dla Was przepis na przepyszne szparagi w chrupiącej panierce z dodatkiem słodko-ostrej salsy. Wypatrujcie
Ostra na Słodkolekko słodkim smaku. Do pomidorów daktylowych zaliczamy pomidory: owoc róży, pomidory truskawkowe na gałązce, pomidor paprykowy, śliwkowy Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: spaghetti, kanapek, zakąsek, koreczków, sałatek, risotto, pizzy. Źródło: MAKRO Cash & Carry
WojnaNaSmaki.plgotowanie z Formułą , z okazji GP Włoch. Uwielbiana przez wszystkich kuchnia włoska doczekała się wreszcie swojej prezentacji. W zasadzie nie trzeba się zbytnio rozpisywać, bo kto nie zna pizzy, crostini, sałatki caprese, semifreddo, tiramisu. A gnocci? albo panna cotta? czy pesto… Mało kto nie miał styczności z tymi potrawami. Ale są jednak i takie, o których mało kto słyszał
mojewypiekiinietylkoMałe ogóreczki z odrobiną ostrej papryczki w zalewie octowej to świetny dodatek do mięs, sałatek, koreczków, pizzy itp. Składniki na zalewę: -3 szklanki octu -4 szklanki cukru -6 szklanek wody -2-3 łyżki soli -ziarna gorczycy Zalewę zagotowujemy i studzimy. Do słoików wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, szczyptę gorczycy, pół ząbka czosnku, kilka plasterków marchewki i kawałek
Maminek kulinarnyporadzę - wyszła idealna), wygrałyśmy pudełko czekoladek. W czasie pikniku, poza grami, delektowaliśmy się pysznościami, które ze sobą zabraliśmy. Moja nauczycielka upiekła naprawdę pyszny chleb z cukinią, były sałatki, naleśniki, pizza, ciasteczka i muffiny. Ja zabrałam ze sobą drożdżowe bułeczki - na słodko. Wczoraj wróciliśmy do domu dość późno i nie miałam już czasu na nic więcej. Użyłam dżemu, którego słoiczek
Pożeraczka, czyli raz adobrzetymianek stymuluje proces odnowy nabłonka, co pomaga w szybszej regeneracji uszkodzonej śluzówki jelit. Jestem fanatyczną wielbicielką tymianku i dodaję go do bardzo wielu potraw: mięs, ryb, zup, pizzy czy sałatek - to obok majeranku najczęściej używana przeze mnie ziołowa przyprawa. W sezonie jesienno-zimowych infekcji popijamy napar tymiankowy z miętą lub melisą cytrynową, posłodzony gryczanym miodem - pachnie bosko :) Tą pieczeń
głodny alergikpolubiłam gotowane wędliny drobiowe, które wcześniej omijałam szerokim łukiem, pieczone rozklapciane jabłka, i krupnik. A krupnikiem "katowana" byłam od dziecka. Tak się czułam jak byłam mała bo wolę pizze, hamburgery, sałatkę Cezar, frytki .... Ale dawno nic nie smakowało tak dobrze jak lekki krupniczek w szpitalu. Myślę, że wkładam w niego trochę więcej starań (i warzyw) niż szpitalny catering
Matka Żywicielkaujednolicić ceny piwa, bo we wszystkich trzech (o ile dobrze pamiętam) kartach są różne (od 6-10 zł za to samo piwo). Poza burgerami można zamówić wcześniej wspomniane sałatki i pizze. W barze byliśmy jedynymi klientami. W telewizji leciał TVN24, a w głośnikach muzyka. Zawsze zastanawia mnie ten zwyczaj. Po co puszczać na ekranie coś czego się nie słucha? Szybko
Pasja Smakumorza daleko * moja dynia do ozdoby * cynamonowa herbatka z Bistro * pierwsze drinki z Cin Cin - tutaj z limonką i cytryną * tutaj drinki z ananasem * obowiązkowo sałatka Gyros * pizza w Torino - fajne miejsce , choć w środku 4 stoliki - miejsce ma swój klimat * lody Frugo Tak w skrócie wyglądał cały mój tydzień. Zapraszam do śledzenia mojego bloga! Cieszę się
Magiczne Życie MartyKiedy wkoło wiosna nikomu nie chce się siedzieć w domu i gotować. No chyba, że jest bardzo szybko, a wiosnę widać na talerzu! Sałatka Zielonej Bogini, pęczotto z zieloną fasolką, pizza na spodzie z komosy z zielonym groszkiem, pasta z zielonym pesto, zupa z groszku i sałatka fattoush, też zielona! Tak wygląda to menu na tydzień. Większość dań przygotujcie(...)rośnie nam prawdziwy smakosz! Całe menu na tydzień – zielono na talerzu wygląda tak: Niedziela: Schab z grila w glazurze z sałatką Green Goddess Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakiem i pieczonym kurczakiem Wtorek: Pizza z komosy z chorizo i groszkiem Środa: Spaghetti z zielonym pesto z mozzarellą Czwartek: Łatwa zupa z groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek: Sałatka
Niedzielny kucharznagrzanego piekarnika do 210 stopni. Wyciągamy i smarujemy sosem poimdorowym, układamy dodatki i do pieca. Pieczemy około 15 minut, aż się pięknie zarumieni. Do domowej pizzy polecam idealną lekką sałatkę przepis znajdziecie tutaj : Artykuł Domowa pizza na cienkim cieście pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forkprzyjęcie (, ale wówczas polecam zwiększyć porcję składników). Do przygotowania mojej sałatki użyłam sosu czosnkowego od Folwark . Bardzo lubię ten sos. Idealnie pasuje do pizzy, jako składnik sałatek lub dodatek do kanapek. Sałatka z kwaszonym ogórkiem, rzodkiewką i nutą czosnku 2016-04-22 09:32:58 Write a review Save Recipe Print 0 calories
Słodkie okruszki