Dziś zapraszam Was na przepis na polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce. Tak przygotowane polędwiczki są domową wersją popularnego fast food’a. Idealnie smakują z
Słodkie okruszkiPyszna wyszła :) Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 słoik selera sałatkowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka ananasa w zalewie 1/2 pora 3 ogórki
czarrna od kuchniKażda „grupa zawodowa” w necie ma swojego trolla. Zwierzątko, które bezlitośnie kpi i obnaża nasze paskudne cechy. Stworzonko, które za nic ma wszystko i wszystkich, a
ladykitchenUwielbiam śledzie po podlasku nie tylko ze względu na ich ciekawy smak, czy fajne podanie. Ich sporym atutem jest dodatek naszej dumy narodowej, a mianowicie oleju
Kolizje SmakówGęsina jest ważnym elementem europejskiego dziedzictwa kulinarnego. Przez wieki królowała na polskich stołach. Obecnie jesteśmy największym producentem w Europie... i niewiele z tego dla nas wynika
SzczyptaSmaQzawrót głowy. W naszym domu potraw ze śledzi jest kilka rodzajów, a i tak zawsze ktoś zapyta dlaczego nie ma jeszcze innych. Nie sposób przecież podać wszystkich podczas jednych świąt. Najczęściej wybieramy 3-4 rodzaje. W tym roku moim odkryciem jest śledź z śmietanowym sosem curry. Prosty i szybki, a tak pyszny, że w mig znika ze stołu(...)sosie pomidorowym z pomarańczową papryką śledzie w śmietanie, z dodatkiem bazylii i cytryny śledzie z papryką i gorczycą wigilijne śledzie w śmietanie śledź opiekany w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym sałatka warstwowa ze śledziem i buraczkami śledzie marynowane w oleju z chili i cytryną
Codzienna kuchnia niecodziennajeszcze oceniony) Pieczony, soczysty kurczak ze złocistą skórką to klasyk. Zawsze będzie prezentował się wyjątkowo na naszym stole, niezależnie od tego czy robimy go na co dzień czy od święta. Jest on bardzo uniwersalnym daniem. Pasuje na każdą okazję oraz jest dość bezpieczną pozycją w menu podczas wizyty gości, bowiem zdecydowana większość z nas lubi mięso kurczaka(...)warto go zamarynować kilka godzin przed pieczeniem, by mięso przeszło smakiem przypraw, czosnku oraz cebuli. Pieczony kurczak możecie podawać standardowo, jako danie obiadowe, jednak ja wykorzystuję go także do sałatek, a także robię z nim quesadillę! Tutaj przepis: Quesadilla z kurczakiem Zobacz też: Pieczony kurczak na butelce Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Pierś kurczaka w cieście francuskim Pierś kurczaka
Kuchnia BazyliiTorcik bez pieczenia z masą grysikową Torcik bez pieczenia to idealny deser dla każdego, kto niezbyt mocno czuje się w pieczeniu tradycyjnych biszkoptów. Takie ciasto świetnie
KorniszonkiNawet trudno uwierzyć... to już 3 lata! Blogu ,,Kuchnia Łukasza" 3 lata! Nawet nie wyobrażacie na ile przepełniony jestem szczęściem, ale najpierw przepis, a potem już
Kuchnia Łukasza"- Co tygryski lubią najbardziej? - Indyczka :)" Kończy mi się urlop i wciąż mam nadzieję, że spadnie śnieg przed moim wyjazdem. Ponoć dzisiaj padało w Kutnie
Przepisy Aleksandry(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z brzoskwiniami to bardzo smaczne ciasto, które z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom domowych serników . Kruche ciasto, bezowa piana i przepyszna masa serowa
Przepiski.plNadszedł grudzień, a to znaczy, że już prawie święta 🎄 Czas więc zastanowić się nad tym, co znajdzie się na świątecznym stole. Postanowiłam więc przygotować dla Was małą ściągę ze świątecznymi przepisami, które z pewnością zasmakują Waszym bliskim 😊 COŚ NA CIEPŁO Dorsz pod kołderką z kapusty pekińskiej Dorsz w sosie pomidorowym Pstrąg łososiowy z cytrusami COŚ NA ZIMNO(...)Pasztet z ciecierzycy Pomidorowy pasztet z soczewicy Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Śledziowe przekąski SAŁATKI Sa łatka z gruszką Sałatka z kaszą bulgur i warzywami Sałatka z winogronami COŚ NA SŁODKO Babeczki z mandarynką Bezglutenowe pierniczki Bożonarodzeniowe bułeczki z mąką owsianą Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek Kulki migdałowo-kokosowe Mus czekoladowy
Z notatnika dietetykaTak, jestem Haliną z Bolesławca. Mieszkam na Śląsku jednak na tyle długo, że mogłam podpytać o hekele tu i ówdzie, jednocześnie podglądając Remigiusza Rączkę. Oglądałam odcinek
KardamonovyGrillowane piersi z kurczaka w miodowo-chrzanowej marynacie , to idealna propozycja na obiad jak i na przyjęcie. Takie piersi możemy podać w towarzystwie świeżych warzyw, ulubionych
Słodkie okruszkipolskich pochodzą z XIV wieku, ale duże uprawy pojawiły się dopiero dwieście lat później. Obecnie Polska jest liderem wśród producentów buraków w Europie. Właśnie dziś smaczny burak obchodzi swoje święto. Buraki dzieli się na liściowe, czyli botwinę, i korzeniowe, a te na cukrowe - po trzcinie cukrowej to drugie źródło cukru, pastewne - składnik paszy dla zwierząt, oraz ćwikłowe. Właśnie te uprawia(...)kulinarnych. Doskonały burak powinien mieć ciemny miąższ, cienką skórkę, a w przekroju jednolitą barwę. Młode buraki można jeść w całości - korzeń i liście. Korzenie buraków to bardzo smaczny składnik sałatek, zup, soków oraz przetworów. Liście to znakomity bohater chłodników i botwinek. Buraki można gotować, smażyć, piec i marynować. Buraki to skarbnica pierwiastków. Zawierają żelazo, wapń, magnez, potas, mangan, sód
My Chcemy Jeść