parzonego zioła prowansalskie szczypta soli oliwa Filety z kurczaka myjemy, owijamy boczkiem układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze lub w naczyniu żaroodpornym. Tak ułożone mięso solimy, posypujemy dużą ilością ziół prowansalskich, pokrapiamy oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na 30 - 40 minut (uważamy żeby nie przesuszyć mięsa). Podajemy z sałatką z ogórka i pomidora oraz ziemniaczkami*: Składniki: ogórek zielony
Moje-pitraszenieMoje dzieci nie przepadają za zielonym, a tą sałatkę pochłonęły w mig i domagały się więcej. Bardzo łatwa w wykonaniu, mięso warto zamarynować i pozostawić na kilka godzin aby przeszło smakami orientu, placuszki serowe idealne do chrupania....nic dodać nic ująć, najlepiej wypróbować :). Składniki dla 4 osób: 8 udźców z kurczaka, wagowo wychodzi ok. 1 kg 20 dag sałaty jakiej
Apetyczna babeczkamakaron pesto na pewno Wam przypadnie do smaku. Sałatka makaronowa z indykiem Gotuję przeróżnie i lubię zmieniać makaron jak rękawiczki. Jest tyle rodzajów makaronu pod względem kształtu i gatunku mąki, że codziennie można ugotować jakiś inny. Ostatnio dostałam w prezencie ekologiczne fusilli i od razu je wykorzystałam. Ekologiczne fusilli z kurczakiem i suszonymi pomidorami Nie da się ukryć, że mięsne
codojedzeniakrojony w kostkę 3-4 kawałki wędzonego kurczaka pokrojone w kostkę łyżka siekanego szczypioru 1/2 łyżki majonezu płaska łyżeczka chrzanu tartego Przygotowanie: Ugotowane warzywa kroimy wg uznania. Lekko solimy (warzywa były gotowane bez soli) i pieprzymy. Dodajemy chrzan i majonez. Drugie śniadanie do pracy lub kolacja bez chleba gotowe. Sałatka była naprawdę smaczna. A czy wam podpasuje
Kuchnia po mojemuKurczak w kukurydzianych płatkach corn flakes to alternatywna dla panierki z tradycyjnej bułki tartej lub mąki. Soczyste mięso i chrupiąca panierka, do tego świeża sałata, pomidor, ogórek, czerwona cebula i jajko, a wszystko to w towarzystwie przepysznej pomidorowej salsy i sosu czosnkowego! Sałatka ta podana na ciepło smakuje naprawdę wspaniale, a pikantna salsa nadaje jej wyrazu. Koniecznie wypróbujcie, bardzo polecam
Słodko-Słony Świat Ilonyosobiście nie przepadam za tego typu sałatkami, to od czasu do czasu można sobie na nią pozwolić. Tym bardziej, że jest naprawdę smaczna. Zresztą czy jest ktoś, kto jej nigdy nie jadł? Nie sądzę. Jeżeli będzie kupować przyprawę sprawdźcie czy nie zawiera polepszaczy smaku. Składniki: 1 pierś z kurczaka 5 - 8 korniszonów 1 czerwona cebula
Sto kolorów kuchniIdealne danie na śniadanie. Frittata jest bardzo podobna do omletu. Przygotowując ją można wykorzystać różne warzywa w zależności od naszych upodobań i od tego co akurat
Salonik smakówprzepadam za połączeniem słodko kwaśnym to ta sałatka smakuje mi bardzo. Warto pilnować ilości składników by uzyskać idealny smak. Przepis znalazłam na tym blogu. Składniki: (na dwie porcje) główka sałaty lodowej 3-4 plastry ananasa z puszki 2-3 łyżki ziarna słonecznika ( ja użyłam orzechów włoskich) 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ok. 300 g) 2 łyżki majonezu + łyżka
NA MOIM TALERZUpierś z kurczaka po królewsku Do dania drugiego będą podawane młode ziemniaki oraz surówka z młodej kapusty, koperku i sosu z cytryny i oliwy. Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami pomidory z mozzarellą, mizeria pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka
pieprzny smaczekpatelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek Kurczaka możemy pokroić w kwadraty lub tak, jak ja, nakłuwać na patyczki w harmonijkę przekładając kawałkami ananasa (ananasa należy wbijać na patyczki do szaszłyków w poprzek, ponieważ w przeciwnym razie będą spadać) Szaszłyki smażymy ok. 10 minut z każdej strony Podajemy z ulubioną sałatką. Ja zrobiłam sałatkę z kuskusem. Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comWczoraj moje oko zawiesiło się na mojej ulubione wątróbce na znalezionym w internecie przepisie. Przygotowywałem ją na wiele sposobów, ale jeszcze nigdy nie robiłem jej z
BaRepasBento - ta nazwa bardzo mi się podoba, choć kiedyś nie miałam pojęcia co to takiego. Od niedawna robię takie posiłki w formie sałatki mojemu mężowi, który
Zdrowa Kuchnia SowyLubię gotowanego kurczaka z rosołu , ale bez przesady- nie za każdym razem kiedy gotuję rosół musi być potem gotowane mięso. Robię panierowane , w sosach, zapiekanki itd. Robię też w takie jak ten tzn. ugotowane mięso pokrywam glazurą ( marynatą ) -zostawiam by ostygło i przeszło smakami a potem podsmażam. Czas z gotowaniem: 2 godziny Składniki: 1 duże udko ( pół kg ) lub górne(...)sałatkę , wywar przecedzić i doprawić - podawać jako rosół lub zrobić na nim inną zupę). Udko przekroić w zgięciu na pół ( pałka i góra). Poczekać aż lekko ostygnie. Przygotować marynatę z 3 łyżek oleju, 1/2 łyżeczki maggi, miodu, szczypty soli, pieprzu czarnego, połowy rozmarynu( oberwać igiełki z gałązki i lekko rozetrzeć w dłoniach). Marynatą posmarować mięso z kurczaka i ziemniaki. Zostawić
Buniabaje w kuchni