Wspaniale orzezwiająca sałatka do pracy. Zabierzecie ją w słoiku wszędzie. Do pociągu, na uczelnię ,do szkoły. Rozweseli, pobudzi, doda sił i kolorów. Tego nam trzeba- radości! Radosny słoik I LOVE GLASS- od FRIENDS OF GLASS pomieści z pewnością sporą dawkę witamin! Składniki 2 jabłka 1 duży banan 4 daktyle łyżka syropu z agawy Skworcu pestki dyni siemię lniane
Z Kuchni Do KuchniBardzo smaczna, ale przede wszystkim szybka i prosta w wykonaniu. Taka właśnie jest sałatka z czerwonych buraków. Składniki: Litrowy słoik buraków ćwikłowych konserwowych 7 jajek 2 jabłka Półlitrowy słoik ogórków konserwowych 250g śmietany 18% sól, pieprz do smaku szczypta kwasku cytrynowego Sposób przygotowania: Jajka gotujemy "na twardo" ok 12 minut. W tym czasie odcedzamy buraki i kroimy w drobną kosteczkę
Kuchnia w czekoladzieśledziową jest taka prosta a bardzo smaczna sałatka podana w jabłuszkach. Bardzo efektownie prezentuje się na każdym spotkaniu ze znajomymi i ...bardzo lubi pływać ta rybka SAŁATKA ŚLEDZIOWA W JABŁKACH: 1 duży słoik 0,7 l mieszanki konserwowej: groszek, kukurydza, marchewka 3 jabłka 4 ziemniaki ugotowane 1 duży burak ugotowany 30 dag filetu śledziowego solonego 4 łyżki majonezu sól,pieprz
Z Kuchni Do Kuchniniej 4 łyżki oleju i mieszamy. Ogórki obieramy i kroimy na cieniusieńkie plasterki. Umieszczamy je w słoiku w dość dużej ilości, jednak nie upychamy i wypełniamy słoik zalewą. Jak wspominałam - można do sałatki dodać startą na dużych oczkach/pokrajaną w paseczki świeżą marchewkę lub posiekany koperek (lub jedno i drugie). Dodatki nie gryzą się z miodem, więc polecam wypróbować kilka
Kuchenna Kontrrewolucyajutra wszystko się zacznie;| nie cieszy mnie to, przewidując, że nie będę miała dziś ochoty ani okazji do gotowania, przygotowałam sobie wcześniej pyszną sałatkę owocową i załadowałam w duży słoik ;) Składniki: 1 gruszka 1 jabłko 1 nektarynka 1 figa 1 granat 1 banan sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Wszystkie składniki kroimy w kostkę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćokazało się smakowite. Ta sałatka również jest smaczna, ale warunkiem jest, by przygotować ją dzień przed podaniem, musi się zwyczajnie "przegryźć":) Przepis z książki "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji". Składniki: 2 słoiki selera konserwowego; 2 małe słoiki pieczarek konserwowych; 0,5 słoika ogórków kiszonych; 0,5 małego słoika ciemnych oliwek; 1 puszka ananasa; 1 marchewka; 3 jaja(...)mały słoik majonezu; sól i pieprz; Pieczarki odcedzić i pokroić w plasterki. Ugotowane jaja, ugotowaną marchew, odcedzone ananasy oraz ogórki pokroić w kostkę. Oliwki pokroić na trzy części. Odcedzić seler. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku. Można przed podaniem sałatkę udekorować np. plasterkami oliwek, szczypiorkiem lub listkami zielonej pietruszki. Moje uwagi: 1. Pamiętaj, by składniki
In my kitchenNajlepsza sałatka z selerem naciowym, takim ze słoika i świeżym. 2 w1 ;-) pyszna, słodko- kwaśna, taka jak lubię, zapraszam! ;-) SKŁADNIKI: - 1 słoiczek selera konserwowanego - 1/2 selera naciowego świeżego - 2 szklanki ugotowanego makaronu pełnoziarnistego - 4 jaja ugotowane na twardo - 3/4 puszki ananasa - 3 łyżki rodzynek sułtańskich - 1/2 kostki sera feta - puszka kukurydzy - majonez + jogurt grecki - sól, pieprz - 3 łyżki kaparów Makaron
SMYKWKUCHNIZapraszam na pyszną i szybką sałatkę :) zapewne każda z Was ma w lodówce jakiś słoik z gotową mieszanką warzywną na tak zwaną czarną godzinę gdy wpadną niespodziewani goście , wystarczy kilka produktów i sałatka gotowa a my nie musimy się wstydzić że nie mamy czym ugościć
Sama słodycz i szczypta chiliTradycyjną sałatkę jarzynową można urozmaicić pieczarkami. Przepis dostałam od koleżanki Ani. Sałatka jest pyszna! Polecam!Składniki:1 słoik marchewki z groszkiem1 słoik marynowanych pieczarek3-4 ogórki kiszone4-5 jajek1 cebulamajonezprzyprawySposób przygotowania:1. Warzywa odsączyć z zalewy. Możemy też ugotować marchewkę, obrać, a potem pokroić w kostkę i dodać do miej puszkę zielonego groszku.2. Pieczarki pokroić w plasterki.3. Cebulę drobno posiekać
Kuchnia domowa AniSkładniki:3 jajkasłoik selera konserwowego z porem (z Rolnika)30dkg szynki konserwowejpęczek rzodkiewkiogórek zielonyszczypiorek, natka pietruszkipieprzmajonezkukurydzaWykonanie:Pokroić w drobną kostkę: ugotowane jajka, szynkę, rzodkiewkę, świeży ogórek
Walijskie Pichcenieodrobinę wspomnień i nutki świątecznej,w kuchni rzecz jasna.Uwielbiam sałatki śledziowe. Przedstawiam Wam moją propozycjęśledzikowej. Może się ktoś skusi? MUSZTARDOWE ŚLEDZIE NA BOGATO.(przepis inspirowany pewną sałatką śledziową z gazety;)na 1 słoik pod gumę:4 płaty solonych śledzi1 duża cebula3 połówki marynowanej papryki3-4 korniszonów1 słoiczek musztardy delikatesowej4 łyżki miodu3 łyżki oleju lnianego4 goździki3 liście lauroweŚledzie pokroiłam na nieduże
W kuchni Karmel-itkiróżnych surówek i sałatek. Polecam :) Składniki - kalafior - koper ( łodygi i baldaszki ) - czosnek - sól Wykonanie Surowy kalafior dzielę na mniejsze różyczki, koper tnę na mniejsze kawałki,czosnek obieram i dziele na ząbki. W garnku gotuje wodę i na każdy litr wody dodaję 1 okopiastą łyżkę soli. Kiedy woda się zagotowuje powstałą zalewę studzę. Do wyprażonych słoików ( u mnie 0.9 litra(...)słoiki po 0.9 litra. Dla mnie najlepsze są takie kalafiorki właśnie po 4-5 dniach kiszenia, smakują jak małosolne i wyjadamy je prosto ze słoika. Takie dłużej przechowywane są najlepsze do sałatek i surówek. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródSałatka z buraczków 2016-04-08 16:39:54 Wczesna jesień, to idealny czas na przyrządzanie rozmaitych przetworów. W naszych spiżarniach pojawiają się słoiki wypełnione po brzegi różnokolorowymi dżemami, kompotami, marynatami i sałatkami. W naszej spiżarni większość półek zajmuje sałatka z buraków, której robię na prawdę ogromne ilości. Wszyscy domownicy ją uwielbiają. Jest to świetny, witaminowy dodatek do tradycyjnych polskich(...)Następnie dodajemy starte buraczki, dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły ze sobą. Gotujemy wszystko razem około 7-10 minut. Tak przygotowane buraczki przekładamy do umytych i wyparzonych słoików. Pasteryzujemy przez 10-15 minut. Przechowujemy w chłodnym miejscu. by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchnisłoikach bez cukru i soku Marynowana papryka Czosnek marynowany Sos boloński na zimę Sos do lasagne Krojone pomidory w przecierze Zimowa Sałatka z cukinii Zimowa sałatka z kapusty i buraczków Leczo z cukinią do słoika Kiszone ogórki Ogórki małosolne
Wiem co jemprzecier pomidorowy, zielony dżem z cukinii, kompoty ze śliwek i mirabelek... A na blogu tym razem buraczki, które zimą będą w sam raz np. do sałatek, obiadów czy po prostu do wyjadania ze słoika. Przepis znalazłam u Magdy.Składniki:5 kg buraczków (najlepiej drobnych)1 kg cebuliliście laurowegorczycaziele angielskiepieprz czarny ziarnistykwiat / gałązka kopruczosnekZalewa:1 szklanka octu5 szklanek wody150 g cukru3
Kuchnia domowa Ani