sałatka do słoika - 1246 przepisów (strona:10/84)

Sałatka z buraków i papryki 167

garnku mieszamy składniki zalewy i zagotowujemy (mieszając aby cukier się rozpuścił). Zalewy dodajemy buraki, paprykę i cebulę, wszystko razem doprowadzamy do wrzenia ale nie gotujemy. Gorącą sałatkę nakładamy w umyte słoiki, zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia ustawione do góry dnem. SMACZNEGO :-)  A dziś było też bieganie... Ostatnio się zaniedbałam na rzecz treningu ogólnorozwojowego, ale powoli wracam na leśne ścieżki

peggiwkuchni
buraczki z cukinią 107

piórka, posoliłam,żeby zmiękła. Paprykę umyłam oczyściłam, pokroiłam w mniejsze paski.Wszystko razem wymieszałam z dodatkiem soli, cukru, octu i oleju. Zostawiłam na 2 godziny żeby się przegryzło. Sałatkę nakładałam do półlitrowych słoików. Pasteryzowałam 15 minut

Darcia w kuchni
Ogórki słodko kwaśne 567

Sałatka słodko kwaśna w słoiku z ogórków to mój ulubiony dodatek zimą. Na 5-6 słoików 0,5 litrowych : - 5 kilo ogórków gruntowych większych - 3 cebule - łyżka curry - łyżka kurkumy - 2 łyżki soli - 6 liści laurowych - łyżka pieprzu mielonego - 1,5 szklanki cukru - 3 szklanki octu jabłkowego 6% - 5-6 goździków Ogórki umyj, obierz i pokrój w cienkie plastry

Pasje Jolki
Sałatka z kapusty z borówką do słoików na zimę 120

poszatkować i przelać wrzątkiem na sicie, a borówki umyć. Połączyć kapustę z borówkami, posolić, pocukrować do smaku. Ugotować zalewę z 1 szklanki wody, octu, pieprzu i imbiru. Sałatkę przełożyć do wyparzonych słoików, zalać zalewą, dodać po 1 łyżce oleju i pasteryzować przez 25 minut

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka makaronowa z grillowanymi szparagami 114

prosta w wykonaniu sałatka makaronowa. Grillowane szparagi wyjątkowo przypadły mi do gustu, ponieważ są przyjemnie chrupiące. Podałam je z sosem musztardowym, ale nie jest on konieczny :) Składniki: Sałatka: -pęczek szparagów -pół słoika suszonych pomidorów -opakowanie fety -3 szklanki makaronu np. świderki(tak naprawdę wedle gustu i potrzeby) -kilka gałązek bazylii Sos musztardowy: - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej - 3 łyżki jogurtu naturalnego

Corner With Recipes
Sałatka z fasolki szparagowej - w słoiki 106

cukrem. Dodajemy koncentraty pomidorowe i ocet. Dokładnie mieszamy i łączymy w dużym garnku wraz z fasolką. Dusimy razem jeszcze około 7 minut. Pod koniec dodajemy paprykę. Gorącą sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików, wycieramy gwint i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy minimum 20 minut

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z fasolki szparagowej z ogórkami - w słoiki 258

Cebule obieramy i kroimy w cienkie półtalarki. Ocet mieszamy z olejem, koncentratami pomidorowymi, dodajemy sól, cukier, pieprz. Zagotowujemy. Mieszamy w dużym garnku z fasolką, ogórkami i cebulą. Sałatkę nakładamy do wyparzonych słoików, starannie wycieramy gwint i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy minimum 20 minut

Kolorowy Przepisownik
Sałatka królewska 9954

było wiele sałatek. Wypróbowałam przepis na sałatkę królewską i wyszła bardzo smaczna. Muszę przyznać, że nie przepadam za selerem ale w tej sałatce jest naprawdę dobry.   Sałatka królewska   Składniki: 1 słoik selera, 200 g sera żółtego w kostce, Puszka kukurydzy, 5 jaj, Puszka ananasa, Sól, Pieprz, 5 łyżek majonezu. Wykonanie:   Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy

paapilotkaa
Sałatka z białej kapusty i pieczarek. 132

będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy starte na tarce o dużych oczkach kiszone ogórki i wlewamy ocet. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze parę minut. Teraz wkładamy naszą sałatkę do wyparzonych wcześniej słoików i i zakręcamy pokrywką. Pasteryzujemy 20 minut w temperaturze 95 C. Przechowujemy w piwnicy lub spiżarni.  Możemy oczywiście dodać więcej lub mniej octu w zależności od gustu

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka na zimę z czerwonej kapusty. 111

dużego garnka,wymieszać, zalać wodą , tak aby cała była zanurzona w wodzie, postawić na ogniu, ugotować do miękkości. Następnie dodać przyprawy, sól i ocet, wymieszać. Gorącą sałatkę wyłożyć do czystych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 minut.  Octu można dać więcej według gustu i smaku. Jeśli ktoś nie lubi octu możemy dać kwasek cytrynowy.        Smakuje

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka na zimę z czerwoną papryką. 115

już prawie miękkie, wsypać pokrojoną paprykę , wlać olej, dodać przyprawy, doprawić do smaku pieprzem i solą i pogotować jeszcze kilka minut, aż papryka będzie miękka. Gorącą sałatkę przełożyć do czystych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować 15 minut.   Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu przez

Przepisy i porady kulinarne
Cukinia z chili 181

pokroić w cienkie paski, marchew zetrzeć na dużych oczkach. Wszystko razem wymieszać,zasypać cukrem,solą i odstawić na 15 minut. W między czasie zagotować zalewę.  Sałatkę odcisnąć,włożyć do słoików i zalać gorąca zalewą. Pasteryzować 15 minut

Krakowskie smaki Ani
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek na zimę 4137

Szybka, zdrowa i tania sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę. Potem tylko otwieramy i gotowe do obiadku:)Składniki; główka czerwonej kapusty, 5 jabłek, 3 cebule, sól, Zalewa; 4 łyżki oleju, 1,5 l wody, 1/2 szklanki octu, 6 łyżek cukru, łyżka soli, ziarenka pieprzu, liść laurowy Wykonanie;Główkę kapusty poszatkuj, sparz i odcedź. Cebulę kroimy na plastry, zasypujemy solą

Anioły w kuchni
Sałatka paprykowo cebulowa 343

Sałatka paprykowo cebulowa do słoika. 1 kg papryki70 dag cebuli2 płaskie łyżki soliZalewa:1/2 szklanki wody1/2 szklanki cukru1/2 szklanki octu1/2 szklanki oleju4-5 ziaren ziela angielskiego2-3 liście laurowekilka ziaren pieprzuok. 100 g przecieru pomidorowego Paprykę i cebulę pokroić w paski, w oddzielnych naczyniach posypać solą (po 1 łyżce). Zostawić na 1 godzinę. Z podanych składników (oprócz przecieru pomidorowego) ugotować

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania