sałatka do grilla - 3906 przepisów (strona:197/261)

Pico de gallo, meksykańska salsa 144

Dzisiaj szybki wpis z pico de gallo czyli meksykańska salsa. Zaraz po guacamole jest jedną z podstaw meksykańskiej kuchni. Kolorowa, smaczna, delikatnie pikantna, pachnąca kolendrą. Komponuje

PaleoLife
Bób z patelni na grzankach 166

Zostało trochę bobu? Obieramy, podsmażamy, doprawiamy i wrzucamy na grzanki . To bardzo smaczny początek bobowego sezonu. Do podgryzania wolę bób starszy, już brązowy, ale do sałatek

Stare Gary
Kurczak pieczony w marynacie słodko-pikantnej. 185

Kurczak pieczony w marynacie miodowo-chrzanowej, jest to idealny obiad dla całej rodziny.Kurczak udaje się po prostu idealny, mięciutki z chrupiącą, bogatą w smaku skórką, a

Kuchnia Łukasza
GAZPACHO Z TRUSKAWKAMI, POMIDORAMI I KOPREM WŁOSKIM 56

  Oryginalne i efektowne połączenie truskawek z pomidorami i fenkułem (koprem włoskim) komponuje to orzeźwiające gazpacho, zupełnie inne od tradycyjnego, idealne na letnie upały. Możecie je

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z grillowanymi morelami i mozzarellą na włoską nutę 101

cienkie plasterki, skrop octem i wymieszaj. 4. Na talerzu ułóż sałatę, skrop oliwą i oprósz delikatnie solą. 5. Układaj na sałacie gorące morele, kawałki mozzarelli i prosciutto. 6. Posyp sałatkę cebulką i kolorowym pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Smacznego! Grilled apricots and mozzarella italian salad quantities at discretion Ingredients: olive oil fresh apricots fresh thyme Red onion Apple vinegar(...)colorful pepper salt lemon juice Method: 1. Cut apricots in half, destone and place in a bowl. 2. Mix apricots with a small amount of oil and thyme leaves - grill them on a very hot grill pan on both sides. 3. Cut the onion into very thin slices, sprinkle with vinegar and mix. 4. Place lettuce on a plate, sprinkle

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Aromatyczne, grillowane szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami 156

korzystamy. Nic w tym dziwnego, bo przecież co może być lepszego od delektowania się pysznym daniem z rusztu na świeżym powietrzu i w miłej atmosferze? Poza tym, korzystanie z grilla to naprawdę świetny pomysł na przygotowanie potraw. Ten specyficzny aromat jest jedną z najlepszych przypraw, dzięki któremu nawet najzwyklejsza kiełbasa czy kawałek karkówki smakuje świetnie! Dzisiaj chciałbym zaproponować Ci absolutny(...)boczkiem, kurczakiem i warzywami. Te ówcześnie marynowane w idealnie dobranej mieszance przypraw zaskakują swoim smakiem i prostotą przygotowania. Możesz podać je same lub w towarzystwie pikantniejszego ryżu czy prostej sałatki z winegretem. Ja chciałbym Ci zaproponować podanie ich z Ketchupem Kieleckim łagodnym extra i błyskawicznym sosem, będącym moją wariacją na temat klasycznego Tzatziki, który wzbogaciłem o miód i nieco Musztardy

Pogotujmy.pl
Makaron ryżowy z łososiem 151

Wielu z Was to danie – makaron ryżowy z łososiem może wydać się dziwne, ze względu na nietypowe połączenie składników. Większości makaron ryżowy kojarzy się z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najprostsza marynata do drobiu 145

minut. Ja przygotowuję ją najczęściej w słoiku – potem wrzucam mięso, marynuję przez noc a następnie podsmażam na patelni. Takie mięso, w słoiku właśnie, możecie zabrać np. na grilla. Do przygotowania marynaty potrzebujemy: 300 ml mleka (lub naturalnego jogurtu) ok 10 łyżek keczupu sól, pieprz, zioła wg uznania mięso (ja wrzuciłam ok 150 g, ale zazwycaj marynuję(...)umieszczamy mleko, keczup oraz przyprawy. Solidnie wstrząsamy zakręconym słojem aż składniki się połączą. Zostawiamy na noc w lodówce. Tak przygotowane mięso możemy smażyć albo grillować. Świetnie nada się do sałatek czy na chleb. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Sałatka z młodych ziemniaków 174

super, nie macie ? Weźcie te z „tytki”, suszone i doprawcie po swojemu. Najważniejsze i podstawowe przyprawy to sól, pieprz, czosnek a potem niech się dzieje ; ) Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 1 kg młodych ziemniaków (dokładnie umytych, ugotowanych w łupinach) 2-3 łyżki oliwy z oliwek (lub innego tłuszczu) 1 ząbek czosnku sól, pieprz zioła – świeże lub suszone Ugotowane(...)reszty przypraw. Przestudzone (możecie też podać na ciepło!) ziemniaki mieszamy z sosem i odstawiamy na chwilę (a najlepiej na 2-3 h), aż całość się przegryzie. Świetna na grilla, piknik i wszystkie letnie imprezy. Smacznego! Czy Wy też przygotowujecie takie ziemniaczki

Szybko Tanio Smacznie
Sałatka z kapustą pekińską i zielonymi szparagami 194

okresie letnim bardzo potrzebna rzecz :) Tym bardziej, że sezon grillowy w wielu ogródkach został rozpoczęty. Świetnie sprawdza się w roli samodzielnej przekąski lub dodatku do mięsa. Zapraszam! Sałatka z pekińską i szparagami Składniki: kilka liści kapusty pekińskiej kilka rzodkiewek pół ogórka zielonego kilka zielonych szparag sól morska, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek czosnek granulowany Przygotowanie: Kapustę, ogórek, rzodkiewki umyć(...)paseczki, ogórka i rzodkiewki na półksiężyce. Szparagi opłukać, osuszyć, odkroić zdrewniałe końce. Nasmarować oliwą wymieszaną z solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowane szparagi opiec na patelni grillowej lub klasycznym grillu. Kilka minut z każdej strony.  Po tym czasie pociąć gotowe szparagi na mniejsze kąski.  Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą, jeśli jest taka potrzeba. Gotowe

Tagebuch po polsku
Karkówka z grilla 195

Karkówka z grilla   Składniki: mięso: - plastry karkówki marynata: - musztarda chrzanowa - przyprawa do karkówki (łagodna z solą - u mnie Prymat) - rozmaryn - mielona ostra papryka - bazylia - mielony czarny pieprz Przygotowanie: Karkówkę smaruję z każdej strony musztardą. Następnie dodaję przyprawę do karkówki oraz reszte przypraw. Dokładnie wszystko wklepuję w mięso. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki.  Grilluję karkówkę z każdej(...)stron pilnując, aby się zbyt mocno nie przypiekła. Podaj ę z sałatką z pomidorów, cebuli i sałaty oraz z sosem pomidorowym

Kuchnia co dnia
Grillowane warzywa. 189

Bardzo zdrowy dodatek do dań mięsnych lub po prostu przekąska po szkole, lub pracy. Składniki: Dowolne warzywa ( u mnie: kabaczki i papryka) Dressing: 2 łyżki oliwy

Kuchnia Łukasza