wiele możliwości, ja wykorzystałam to co miałam właśnie w lodówce. Lekkie , sycące no i pyszne. Zapraszam po przepis na pyszną sałatkę ziemniaczaną która, idealnie się sprawdzi jako dodatek do grilla. Składniki: 1 bakłażan 2 cukinie (w dwóch kolorach) 300 g pieczarek 2 papryki (w dwóch kolorach) 2 cebule (w dwóch kolorach) marynata 6 łyżek
magiczna kuchnia KasiPyszne i soczyste kawałki kurczaka świetnie smakują z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką grecką. Tak przygotowane mięso można również upiec na grillu ;) 3 udka z kurczaka 3 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz papryka słodka czosnek granulowany tymianek Udka umyć, osuszyć i podzielić na dwie części. Mięso oprószyć przyprawami i odstawić przynajmniej na godzinę. Następnie każdy kawałek posmarować majonezem
Smakołyki AsiLetnia sałatka w sam raz do mięs i dań z grilla. Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane a do tego jest tania.Nie przepadam za sosami typu winegret ale ten jest naprawdę smaczny. Ziemniaki te często goszczą na moim stole. Składniki: 1 kg ziemniak ów 1 mała cebula 5 łyżek octu 3 łyżki oleju 3 łyżeczki cukru 2 łyżki musztardy pieprz,sól
Przepisy mojej mamyPyszna, letnia sałatka z cukinią w roli głównej. Pasuje idealnie na grilla, ale nie tylko
Prosty przepis naMyśląc o tej sałatce przede wszystkim na pierwszy ogień wybija się skojarzenie, że jest to sałatka bardzo uniwersalna. Sprawdzi się zarówno na kolację, na grilla, na imprezę, dosłownie wszędzie. Jest kolorowa i smaczna. ok. 250 g makaronu orzo 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony, tzw wąż 1/2 puszki kukurydzy 150-200 g szynki drobiowej około 150 g żółtego sera
Smaki Na TalerzuSałatki warstwowe pięknie wyglądają na stole, prezentując składniki z których są przygotowane. Serwowana w kieliszkach wygląda efektownie i świetnie nadaje się na przyjęcia. Kurczak gyros idealnie komponuje się z kruchą kapustą, słodkawymi pomidorkami i wyrazistym kiszonym ogórkiem. Sałatka świetnie smakuje również jako dodatek do dań z grilla Składniki: ½ główki młodej kapusty (poza sezonem może być kapusta biała/pekińska
Pyry na GazDziś znów szybka i prosta sałatka grillowa . Trochę pomidorków, trochę sałaty - uwielbiany przeze mnie koperek, trochę mozzarelli i nic więcej do szczęścia nie trzeba. Nie pokazałam
Kuchnia Pełna EmocjiSałatka meksykańska z kalafiorem – sycąca o orzeźwiającym , lekko pikantnym smaku sałatka na bazie ryżu. PRZEPIS NA SAŁATKĘ MEKSYKAŃSKĄ Składniki na sałatkę meksykańską: 1,5-2
Dorota SmakujeSałatka grecka to światowy klasyk, zna ją każdy i wszystkim smakuje. Szczególnie polecana latem, gdy mamy dostęp do świeżych warzyw. Pasuje praktycznie do każdego dania, chętnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Proste, zwyczajne, ale bardzo smaczne danie. Z pożywną, pełną białka ciecierzycą, plasterkami marchewki i suszonymi morelami. Można podać je jako samodzielne danie (z ulubioną sałatką) lub jako dodatek do mięs i ryb z grilla. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka 50 g masła lub oleju np. kokosowego 150 g (1 i1/2 szklanki) ryżu, najlepiej basmati
cool and mintymakaronem w roli głównej. Feta, pomidory, świeże zioła i oliwki to idealne połączenie. Takie danie bezmięsne możesz podać jako samodzielny posiłek lub też w formie sałatki do obiadu. Idealnie sprawdza się też latem, do grilla
AniaGotuje.ploctem balsamicznym, dzięki czemu moje jaja mają fajny beżowy kolorek - wyglądają, jakby nie były obrane ze skorupek. Takie jaja świetnie smakują z różnymi sosami, w sałatkach, na kanapkach, a nawet w towarzystwie mięs z grilla. składniki: 10 jaj 1 cebula 10 ząbków czosnku zalewa: 1 szkl wody 1/2 szkl octu 1/2 szkl octu balsamicznego 1 łyżeczka soli 3/4 szkl cukru
6niebowspaniały oryginalny aromat oraz smak, który przenika do potrawy. Oliwa czosnkowa z chilli ma lekko ostry posmak i wyraźnie wyczuwalny aromat czosnku. Jest świetna do sałatek; z powodzeniem możemy nią polewać potrawy przygotowywane na grillu. Taka oliwa jest nie tylko smaczna, ale i bardzo zdrowa. Polecam przepis! W dziale "DOMOWE PRZETWORY" znajdziecie pozostałe przepisy na domowe przetwory
Moja Książka Kucharskarazem wymieszać. Na patelni grillowej zrumienić z dwóch stron szynkę, po czym pokroić ją na mniejsze kawałki i dodać do sałatki, ponownie wymieszać. Na tej samej patelni zgrillować pokrojone w półplasterki brzoskwinie (obrane ze skórki). Gdy "kreski" z grilla będą ładnie widoczne, zgarnąć brzoskwinie w jedno miejsce i podlać octem balsamicznym. Chwilę przesmażyć. Na talerzu ułożyć sałatkę, na wierzch
Kuchnia w opałach