sałatka dietetyczna - 1725 przepisów (strona:82/115)

Zdrowe angielskie śniadanie 150

Zdrowe angielskie śniadanie to propozycja na bardzo pożywny posiłek. Warto go przygotować jak budzimy się „głodni jak wilk” albo wiemy, że czeka nas bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z tofu 166

Wszystko się sypie. Świąteczny nastrój prysł. Składniki (1-2 porcje): opakowanie naturalnego tofu firmy Polsoja marynata: łyżka oleju ryżowego firmy Oleofarm , sól morska, pieprz ziołowy, papryka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ryż zapiekany z jabłkami 351

około kg jabłek  masło  cukier cynamonowy lub cynamon i cukier trzcinowy  Woda i / lub mleko Ryż przepłukuję pod bieżącą wodą i gotuję. Jeśli ma być dietetycznie to w samej wodzie, jeśli nie to proponuję ugotować w mleku, lub pół na pół woda i mleko. Po ugotowaniu odsączam z płynu przesypuje do miski. Jabłka myję , obieram i ścieram(...)ryż i kawałki masła. Całość zapiekam jakieś 40 minut w 200 st C Podaję oprószone cukrem cynamonowym, można dodać kleks gęstej śmietany lub jogurtu. Zapraszam jeszcze po przepis na "Sałatkę z grillowaną sałatą rzymską " KLIK

Takie tam pichcenie
Sosy do grilla: dip jogurtowo-czosnkowy z rzodkiewką (tzatziki z rzodkiewką) 241

był całkiem dietetyczny możesz pominąć tę łyżkę majonezu ;) Poza tym: jogurt - żywe kultury bakterii, a czosnek i rzodkiewka samo zdrowie... Przygotowujemy jak klasyczne, greckie tzatziki (przepis tutaj) , tyle że zamiast ogórka dodajemy rzodkiewkę. Taki dip idealnie sprawdzi się np. do mięsa lub ziemniaczków z grilla, ale równie dobrze można dodać kilka łyżek do dowolnej sałatki. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Wegański majonez sojowy o obniżonej zawartości tłuszczu 181

Takie piękne słoneczko za oknem! Szkoda jedynie, że tak pięknie świeci, kiedy trzeba się uczyć. Aż nawołuje do wyjścia, by nacieszyć się nim przed szarością zimy

Be Fit Be Strong
Ziemniaki 127

umiejętności. Odmiany dostępne na polskim rynku różnią się kształtem, kolorem, smakiem i zapachem; są mięsiste albo mączyste, duże albo małe, białe albo żółte, niektóre bardziej nadają się na sałatkę, inne na puree lub na pyzy, jeszcze inne do gotowania, pieczenia albo na frytki.  ( zdjęcie )   Ziemniaki, w 100 gramach, dostarczają około 70-80 kalorii (kcal(...)dość dużą wartość biologiczną. Warto wspomnieć, że ziemniaki zawierają wręcz śladowe ilości tłuszczu.    Ziemniaki, w połączeniu np. z warzywami czy chudym mięsem, są nie tylko dietetyczne, ale również bardzo zdrowe, gdyż są prawdziwą skarbnicą witamin i mikroelementów. Ziemniaki dostarczają stosunkowo duże ilości witamin: B1, PP, B5, B6, C, są również źródłem składników mineralnych: potasu, magnezu

Lejdi of the house
Kritharaki - makaronowa sałatka grecka z sosem jogurtowym 178

Najprostszy i nasmaczniejszy pomysł na obiad na upalne dni znajdziesz w kuchni śródziemnomorskiej. Dziś propozycja z kuchni greckiej na danie syte i pożywne, a w roli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jabłko jaglane z owocami liofilizowanymi 216

Jabłka z parowaru to bardzo szybki i pyszny deser :) Można je robić na wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Jedną propozycję jabłka z bakaliami przedstawiałem 3

Parowar Faceta
Nie marnuje – banany 91

kosza. Banan wszechstronny To przykre, biorąc pod uwagę, że owoce to tak naprawdę produkt idealny – można je zjeść jakoś samodzielny posiłek, zrobić z nich ciasto, ciasteczka, desery, sałatki, dodać do pierogów, naleśników, ugotować kompot, przygotować koktajl, smoothie, lody i wielu innych potraw. Wydawać by się mogło, że to produkt, który nie ma prawa się marnować. Jednak ląduje w koszu(...)głównej lub tej pobocznej. Mam nadzieję, że zainspiruje Was do bananowych eksperymentów Nie marnuje – banany Jaglany sernik na owsianym spodzie Mleko bananowe Gryczany chlebek bananowy Wegańskie lody bananowe Dietetyczne ciasto marchewkowo – bananowe Bananowy krem krówkowy Czytaj więcej – przepisy z bananami w roli głównej Buziaki, Angelika       Artykuł Nie marnuje – banany pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Nie marnuje – banany 103

kosza. Banan wszechstronny To przykre, biorąc pod uwagę, że owoce to tak naprawdę produkt idealny – można je zjeść jakoś samodzielny posiłek, zrobić z nich ciasto, ciasteczka, desery, sałatki, dodać do pierogów, naleśników, ugotować kompot, przygotować koktajl, smoothie, lody i wielu innych potraw. Wydawać by się mogło, że to produkt, który nie ma prawa się marnować. Jednak ląduje w koszu(...)głównej lub tej pobocznej. Mam nadzieję, że zainspiruje Was do bananowych eksperymentów Nie marnuje – banany Jaglany sernik na owsianym spodzie Mleko bananowe Gryczany chlebek bananowy Wegańskie lody bananowe Dietetyczne ciasto marchewkowo – bananowe Bananowy krem krówkowy Czytaj więcej – przepisy z bananami w roli głównej Buziaki, Angelika       Artykuł Nie marnuje – banany pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Makaronowa sałatka z bresaola, na upały 255

kolei wszystkie składniki sałatki: warzywa odsączone z oleju, oliwki i cebulki, ser pokrojony w kosteczkę, bresaole w paseczki i posiekaną rukolę. Wszystko dobrze mieszamy i solimy do smaku. Wstawiamy na parę godzin do lodówki, najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły. Podajemy prosto z lodówki, można dodać łyżkę majonezu, ale wtedy nie będzie już tak dietetycznie. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Galaretka z kiwi. Dieta - szybka przemiana 139

Galaretka z kiwi nie do wykonania? Jeśli użyjesz żelatyny na pewno się nie zsiądzie, gdy jednak zamienisz żelatynę na agar-agar zrobisz pyszną galaretkę. Kiwi wygląda

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania