notuje jedynie same pyszności. Sałatka jest naprawdę smaczna i ekspresowa w przygotowaniu. Może stanowić samoistną przekąskę lub być znakomitym dodatkiem do mięsa. Polecam! 300g żółtego sera 200g zielonego winogrona 1 puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu (u mnie kremowy Folwark ) sól, pieprz Ser pokroić w kostkę, winogrona (bez pestek) na 2-4 części (w zależności
Di gotujeDzisiaj prosto, aromatycznie i pysznie. Podstawą sałatki jest bardzo zdrowa czerwona komosa ryżowa (quinoa) oraz pieczona dynia hokkaido. Świetnie smakuje jeszcze na ciepło, ponieważ wtedy czuć
Analiza Smakubądź co bądź jest to na pewno smacznego połączenie składników :) No i przede wszystkim nie wymaga dużego nakładu pracy ani dużej ilości składników ;) Składniki (na 4 porcje sałatki): 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka – ok. 650g Olej rzepakowy – 4 łyżki Przyprawa do kurczaka Gyros – 3 czubate łyżeczki 1 puszka ananasa – 340g po odsączeniu 1 puszka(...)odstawić na godzinę do lodówki, by mięso się zamarynowało. Na patelni (już bez dodatkowego tłuszczu) usmażyć kurczaka. Pod koniec smażenia przykryć, by nieco się podusił i był soczysty. Ananasa odsączyć, pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez i wymieszać. Smacznego! Cała sałatka (4 porcje) z majonezem ma 1972 kcal
Kulinarne Przebojerzepakowemu chili wyszły wyjątkowe. Żółtego koloru ciasto nabrało, a podczas jedzenia nutę ostrości się wyczuwało. Wyszły naprawdę znakomicie, same smakowały wyśmienicie, z kefirem idealnie, a jako dodatek do sałatek genialnie. Kuchnia podkarpacka jest zaczarowana, w tajemniczych nazwach, prostota dań jest schowana, bo tam gdzie tradycja, silne ma korzenie kulinarne, są dania proste, ale niebanalne(...)prostu smakować. Pieczemy po 2 min z każdej str., na średnio rozgrzanej patelni, bez tłuszczu. Kiedy się upieką i będą złociste, pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: ja piekę pod przykryciem, ciasto lepiej rośnie . Proziaki można jeść same, podawać jako zamiennik pieczywa, do mięsa, sałatek, lub przekroić i wypełnić ulubionymi dodatkami, jako forma kanapki
Moniki Smakołykiskórkę, warto po odpoczynku mięsa włożyć je jeszcze raz na rozgrzaną patelnię – tym razem całkowicie bez tłuszczu, po 30 sekund na każdą stronę. Mięso podajemy od razu po tym szybkim zbudowaniu skórki, z wybranymi dodatkami – u nas to frytki i szybka sałatka z jogurtem, ale do tych steków sos z zielonego pieprzu również będzie świetnym akompaniamentem! SKŁADNIKI marynata
Karo in the KitchenZdrowy szpinak, jajka, słona feta i świeżo posiekane zioła to główne składniki tej wiosennej sałatki, pełnej dobroczynnych składników odżywczych. Do tego poprawiające pamięć orzechy włoskie i
My Chcemy JeśćZdrowy szpinak, jajka, słona feta i świeżo posiekane zioła to główne składniki tej wiosennej sałatki, pełnej dobroczynnych składników odżywczych. Do tego poprawiające pamięć orzechy włoskie i
My Chcemy Jeśćoraz nordycki z łososiem i ziemniakami. Z deserów chętnie bym zjadła tutti frutti, oraz rabarbar z bezami. Ponieważ uwielbiam sałatki, mogłabym jeść takie zestawy codziennie. Jedyna uwaga, że mogą być one dość pracochłonne, bo każdy wymaga przygotowania wcześniej niewielkiej ilości ugotowanych warzyw, mięsa, a w wersji słodkiej słoika bitej śmietany czy kremu. Idealnie byłoby więc stworzyć w pracy klub obiadowy
Ugotowane pozamiataneMój starszy Syn zażyczył sobie na kolację sałatkę owocową, ale taką "super". Pomyślałam więc, że ananas świetnie sprawdzi się w podwójnej roli - miski i dekoracji
Pełny talerzW ostatnim czasie jako jeden z posiłków prawie codziennie jem jakąś sałatkę. Do gustu przypadła mi o dziwo sałatka na słodko, której smak bazuje na kukurydzy
Programista w kuchniczęsto, nie tylko od święta. Mi łopatka pieczona pokrojona w spore plastry doskonale smakowała z domową ćwikłą, zaś Piotrkowi z sałatką jarzynową. Po świętach pieczoną łopatkę kroiliśmy cieniej jako dodatek do kanapek. Inne przepisy na pieczone mięsa: Mięso pieczone – pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo(...)piekarnika nagrzanego do 160 stopni C, piekłam mięso ok. 1 godziny bez przykrycia, na ostatnie 30 minut przykryłam mięso folią aluminiową i zwiększyłam temperaturę do 200 stopni C. Po upieczeniu wyjęte mięso zostawiłam aby odpoczęło i wystygło. Kroiłam mięso na zimno, jako dodatek do sałatki lub serwując je z ćwikłą. Smacznego! The post Łopatka pieczona z oregano appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięvinaigrette oliwa z oliwek i suszone pomidory -Zioła Małgorzaty SKWORCU -ulubiona sałatka-np.pomidorki,ogórek,borówka amerykańska,papryka itd -dressing Tysiąca Wysp ROLESKI Żeberka umyj .Osusz. Włóż do gotowej marynaty klasycznej. To gotowa marynata do mięs zamknięta w wygodnym opakowaniu. Pozwala na przygotowanie mięsa bez potrzeby dodawania innych przypraw oraz bez konieczności używania dodatkowych naczyń. Marynata(...)grillowania z kopułą i wyjęłam mięso z worka. Rzuciłam na rozgrzany grill i zamknęłam kopułę. Od czasu do czasu przekręcałam mięso. Po chwili dołożyłam mrożonki. Polałam winegretem Posypałam ziołami . Zamknęłam kopułę i na małym ogniu poddałam całość obróbce termicznej. Następnie dosmaczyłam oliwą z oliwek. Po około godzinie obiad miałam już gotowy. Jeszcze tylko szybka sałatka. Porcjowanie mięsa, dokładanie warzyw
Z Kuchni Do Kuchniszufladach mam spory zapas torebek do smażenia i bardzo lubię z nich korzystać. Mięso, warzywa... wszystko przygotowujemy szybko i bez brudzenia patelni. Wzięłam kilka składników i przygotowałam z nich pyszną i bardzo aromatyczną pierś z kurczaka w musztardowo ziołowej marynacie z marchewką i słodką sałatką. Myślę, że danie sprawdzi się równie dobrze na obiad. Dodatek charakterystycznej i mocnej(...)marynacie oraz pociętą marchewkę. Na rozgrzaną (mały ognień) patelnię układamy naszą torebkę do smażenia z zawartością. Smażymy na minimalnym ogniu z obu stron po kilka minut, aż do miękkości mięsa (czas zależny od grubości naszej piersi, dlatego warto zaglądać co jakiś czas do torebki). Tak przygotowaną aromatyczną pierś z kurczaka podajemy z marchewką oraz miksem sałat. Sałatę mieszamy ze słodkim
Słodkie okruszkinaczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem. Naczynie wstawiamy do nagrzanego do 250 stopni piekarnika. Zapiekamy mięso około 20 minut bez przykrycia, po czym zmniejszamy temperaturę i dusimy jeszcze około godzinę w 200 stopniach. Udziec podajemy pokrojony na plastry, razem z duszonymi warzywami i sałatką z buraczków
Kuchenna Kontrrewolucyalaurowe oraz jedną cebulę. Wywar gotowałam jeszcze 3 godziny. Następnie wyłowiłam mięso i warzywa (z mięsa powstał pasztet, z warzyw sałatka jarzynowa) a sam wywar posłużył mi jako baza do wielu innych zup. Na końcu doprawiłam solą i pieprzem. Taki wywar można bez obaw podzielić na porcje i zamrozić. Składniki: 3 szklanki wywaru z kaczki i warzyw, według przepisu
Mango Papaja