Szybka sałatka 357Nabrałam ochoty na coś zielonego, na kolory, na lato! Zrobiłam sobie szybciutko sałatkę. Pyszną, aromatyczną ,optymistyczną. Składniki -mix sałat umytych i gotowych do spożycia -mix oliwek czarne i zielone+suszone pomidory -jajo na twardo -oliwa z oliwek -Słoneczne Pola od ZIARENKOWO -chleb ciemny razowy -natka pietruszki -paprykarz z kaszą jaglaną PRIMAVIKA Paprykarz o wyrazistym, pikantnym smaku, otrzymany
Z Kuchni Do Kuchni
Pierś w szynce prosciutto z faszerowaną papryką 255garnka i podgrzewamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, odrobinę cukru. Gdy sos zgęstnieje dodajemy pieprz cayenne oraz masło. Gdy danie będzie gotowe, na talerzu układamy sałatę, a na niej faszerowaną paprykę. Następnie łyżką nakładamy trzy porcje sosu, a przy każdej z nich kładziemy kawałek piersi. EFEKT PREZENTUJE SIĘ TAK... ... SMACZNEGO
Mój Smak na Życie
ZUPA ROSÓŁ 210szum zdejmuje się przez cały proces gotowania) Warzywa obierz ,cebulę opiecz (ja opiekam na gazie można w piekarniku). Wrzuć warzywa,cebulę,ziarna pieprzu,ziele angielskie,liście laurowe i liść sałaty. fot.Jacek M. Rosół powinien gotować się 3 godziny na małym ogniu lekko "pyrkając".po około 2,5 godzinach,jak mięso będzie miękkie posól do smaku (ja daję około
Pasje Jolki
Naleśniki z farszem z fasoli 331posypać cheddarem, dowolnie złożyć - ja składałam w kopertkę (jak w tym przepisie). Naleśniki podgrzać w kuchence mikrofalowej, podpiec w piekarniku lub obsmażyć na patelni. Podawać z dowolna sałatą. Smacznego
Stare Gary
Typowo włoski obiad dla małych... i dużych ! 573mielonego 2 plastry schabu zioła ulubione glassa sojowa Ponti od INDEX FOOD ocet balsamiczny z Modeny Ponti od INDEX FOOD olej lniany OLEOFARM sól,pieprz,bazylia, mieszanka sałat-umyte gotowe do spożycia parmezan Ugotuj sos pomidorowy według TEGO PRZEPISU Mięso mielone dopraw jak lubisz.Ja te kulki zrobiłam dla dzieci, gdyż one schabu z grilla mi nie pogryzą
Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z rukolą 395Rukola, to moja ulubiona sałata. Cenię ją za bardzo wyrazisty, orzechowy smak, który nadaje potrawom charakteru... Składniki; Garść rukoli Serek wiejski -150g 10 dag posiekanych orzechów włoskich 5 dag żółtego sera 2 jajka ugotowane na twardo Puszka kukurydzy 1-2 łyżki majonezu Sól, pieprz Wykonanie; Rukolę rwiemy na kawałki, orzechy i jajka siekamy, żółty
Anioły w kuchni
Pasta z awokado i bazylii z pomidorkami koktajlowymi 335kostkę. Dodać chilli, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól oraz 6 drobno pokrojonych listków bazylii. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą. Najlepiej podawać na mixie zielonych sałat z plastrami szynki parmeńskiej oraz pomidorkami koktajlowymi. Dekorujemy listkami bazylii. Taka pasta może leżeć 2 dni w lodówce w pojemniku hermetycznym. Smacznego! Post Pasta z awokado i bazylii z pomidorkami koktajlowymi
Anielskie Smaki
Kotlety z kaszy jaglanej i mięsa mielonego 351jajka, mąkę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotlety i obtoczyć każdy w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Najlepiej smakują jako danie główne z sałatą, rukolą lub roszponką polane sosem vinegret, można je również podawać z sosem pomidorowym domowej roboty. Smacznego! Post Kotlety z kaszy jaglanej i mięsa mielonego pojawił się poraz pierwszy w Anielskie
Anielskie Smaki
Roladki z łososia w szynce parmeńskiej z serem gorgonzola 356szynki parmeńskiej nałożyć trochę rozpuszczonego sera i rozsmarować. Następnie położyć na to plaster łososia i znów posmarować serem. Zwinąć w roladkę. Tak zrobić z pozostałymi składnikami. Podawać z zieloną sałatą i różnymi nowalijkami (ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka itp. polane sosem vinegret) Smacznego! Post Roladki z łososia w szynce parmeńskiej z serem gorgonzola pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki
Anielskie Smaki
Kolorowe śniadanie dla malucha. Styczniowe Wyzwanie Blogerek - Art Food 187można wyciąć fantazyjnie - można wykorzystać do tego choćby foremki do wykrawania ciastek, które nadają się również do wycinania w chlebie. W takich wesołych kanapkach można przemycić sałatę czy inne warzywa, za którymi większość dzieci nie przepada. Słodycze Kupowane w sklepie słodycze nafaszerowane sztucznymi barwnikami i konserwantami zamieńmy na owoce podawane pod różną postacią
Codzienna kuchnia niecodzienna
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU (WEGE). 483osuszam. Na suchej patelni robię tost, opiekając kromkę pieczywa z obu stron. Tak samo postępuję z bakłażanem. Ciepły tost smaruję niewielką ilością masła, układam pasterek sera, opłukaną i wysuszoną sałatę oraz plastry bakłażana. Wodę zagotowuję wraz z octem i szczyptą soli. Jajko wbijam do szklanki. Kiedy woda zawrze, wrzucam jajko na środek garnka, do wody i łyżką staram się "zamknąć
W kuchni Karmel-itki
Tilapia w marynacie musztardowej z placuszkami ziemniaczamymi 250Rybę smażymy ok. 3 minut z każdej strony. Placuszki formujemy łyżką na grubość ok. 0,5 cm smażymy tyle samo czasu co rybę. Placuszki i rybę podajemy z sałatą polaną octem balsamicznym
Zakręcony Widelec
Wątróbka drobiowa z szalotkami i renetą w migdałach. 206pieprzymy, obtaczamy w mące. Smażymy na tłuszczu z jabłek i szalotek po dwie minuty z każdej strony. Dodajemy odłożone jabłka i szalotki, podsmażamy jeszcze minutę. Do wątróbki dodaję miks sałat z winnym winegretem zrobionym na cydrze. Dwie łyżki cydru i oliwy, łyżka wody, sól i pieprz
BaRepas
Babeczki hamburgery 301dodajemy czerwony barwnik spożywczy do większej zielony i dokładnie mieszamy. Kremy przekładamy do malutkich woreczków strunowych, odcinamy mały rożek z każdego i dekorujemy babeczki. Z zielonego kremu robimy liście sałaty, z czerwonego ketchup. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercy