dniu wpłynie korzystnie na twoje samopoczucie. No i wreszcie rozdział Jedz : potrawy dla całej rodziny skomponowane tak aby były smaczne i zdrowe: Mój ulubiony przepis: Sałatka szpinakowa z pomarańczami: Sałata 350 gr szpinaku 1 średnia pomarańcza pokrojona w kostkę ½ cebuli czerwonej pokrojonej w drobną kostkę 1 puszka krojonych kasztanów wodnych Dressing: Po 2 łyżki - oleju rzepakowego, keczupu, octu
AZgotuj!Dzień dobry mój organizmie. Składniki: pół fenkułu 2 liście sałaty klika kropel soku z cytryny 2 marchewki z ekologicznej uprawy burak 2 łodygi selera naciowego 2 gałązki natki pietruszki Wszystkie składniki pokrój na mniejsze kawałki i przepuść przez sokowirówkę. Skrop sokiem z cytryny. Smacznego
AZgotuj!Detoks 2. Zamiast sałaty i natki pietruszki filiżanka kiełków lucerny i mielone siemię lniane. 2 marchewki burak filiżanka kiełków lucerny sok z połówki cytryny burak 2 łodygi selera naciowego łyżeczka mielonego siemienia lnianego Podana ilość składników na jedną szklankę świeżego soku. A ja idę myć sokowirówkę
AZgotuj!kawałeczki, podsmażyłam i załam bulionem Po kilku minutach, kiedy warzywa były miękkie zmiksowałam i posypałam płatkami chili. Kolacja jajecznica od ekologicznych kurek, sałata i szczypiorek. Dzień był lekki i bardzo przyjemny. Czułam się radośnie i miałam dużo energii do działania. Czuje wiosnę
AZgotuj!Szybka przekąska w ciągu dnia. placek tortilli z nasionami lnu mix sałat ( szpinak, rukola) kilka plastrów łososia wędzonego na zimno 2 szt suszonych pomidorów chrzan
AZgotuj!chłopaki dają radę. Kawa capuccino wypita w PURO GUSTO. Bardzo polecam tą sieć kawiarni. Pyszna, niedroga kawa w granicach 2 euro, pyszne kanapki, kawałki pizzy, sałaty świeże i chrupiące z małymi kuleczkami mozzarelli TO MOJA DZIELNICA: Jak w Wenecji. Metrem wybraliśmy się do dzielnicy Naviglio. W tej dzielnicy
AZgotuj!kulki.W każdej z nich palcem wskazującym wykonaj dziurkę. Gotuj w lekko osolonej wodzie. W rondelku rozpuść masło i dodaj posiekany drobniutko rozmaryn i skórkę - jedynie dla aromatu. Podawaj z sałatą
AZgotuj!zagniatanie. Praca szła gładko. Zrobiliśmy samosy z najlepszym farszem: biała cześć pora uduszona na oliwie kminek feta Zostały nim nadziane pierożki w ciasto filo. Do pierożków były sałaty ( do kupienia u Pana Ziółko miedzy innymi w Fortecy), sosy na bazie jogurtu oraz flat bread 500 gram mąki 500 ml jogurtu szczypta kurkumy sól łyżeczka proszku do pieczenia
AZgotuj!olej rzepakowy Szparagi myjemy, przecinamy na pół wzdłuż. Przygotowujemy ciasto, obtaczamy szparagi i krótko smażymy w bardzo dobrze rozgrzanym oleju. Odsączamy na ręczniczku. Podawać z ulubioną sałatą. U mnie rukola z płatkami migdałowymi i dresingiem
AZgotuj!się w gronie 10 osób punktualnie o 10:00 w Drukarni na Off na Piotrkowskiej w Łodzi. Warszaty poprowadziła Dominika Bieniek-Gierszewska. Ustawiamy plan zdjeciowy Sałata w kielichu Restauracja OFF - mogliśmy wybrać dowolne miejsce na fotografowanie. Wielka przestrzeń i mnóstwo mażliwosci na kreację zdjęć. Drukarnia OFF to połączenie piekarni, kawiarni i bistro. Można zamówić pyszne
AZgotuj!naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, lekko posmarować olejem, przyprawić solą i pieprzem. Położyć równomiernie panierkę. Piec w 200 stopniach ok. 20-30 minut. Podawać np. z ziemniakami i sałatą z warzywami
Corner With Recipespokrętnie brzmi, ale tak właśnie było :) Już drugiego dnia po powrocie przyrządziłam takie pyszności i będę to robić częściej, kombinując z dodatkami. Jak widać na zdjęciu tortillę podałam z sałatą z rzodkiewką, jogurtem i szczypiorkiem. Czy warto poświęcać czas na segregację zdjęć z Paryża i umieszczenie tutaj najładniejszych ? Czyli czy ktoś chciałby je oglądać i poczytać trochę o wyjeździe
Corner With Recipesupiec, postanowiłam spróbować. Efekt mnie zachwycił, przepis zmieniłam i myślę, że teraz będę robić falafele dużo częściej. Do falafeli przygotowałam dwa sosy: tzatziki i pomidorowy, pełnoziarnisty kuskus z ziołami, sałatę lodową z pomidorkami daktylowymi i rukolą. Mieszając wszystko razem powstał pyszny obiad. Zrobiłam je w formie kotlecików, a nie okrągłe, żeby lepiej się przypiekły. Ostrzegam, to danie uzależnia ;) Składniki
Corner With Recipespowtórzenia w domu. Z przekąsek wybraliśmy cukinię faszerowaną mięsem z dziczyzny zapiekaną z wędzonym serem, do tego pyszny żurawinowy sos. Jak wszystkie dania, które otrzymaliśmy talerz był pięknie przybrany, sałatami, świeżymi ziołami i jadalnymi płatkami bratka. Z zup wybraliśmy krem z fasolki szparagowej, który okazał się być dwukolorowy. Jedna część z żółtej, druga z zielonej fasolki, podane na pięknym talerzu
Corner With Recipes