kruche i mięciutkie .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> A na drugi dzień jeśli jakiś cudem ocaleje , nie ma nic lepszego jak bułka z takim kotleciorem , sałatą , odrobiną majonezu i piklem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 kg karkówki , opcjonalnie bardzo chudej 1 łyżka suszonego czosnku – płatki 1 łyżka papryczek piri
Ogrodnik w podróżyznalazł, gdy będziemy tylko mieli ochotę np. na o wocowe crumble ! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Kalafior z cukinią
Moja smaczna kuchniawłoskim serem mozzarella Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat i pomidorkami cherry z dodatkiem malinowego dressingu Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Chrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami Kurczak z cukinią i zieloną
Moja smaczna kuchniaściągamy papier i wykładamy na nie nasz por z boczkiem. Całość zalewamy równomiernie masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Tarta świetnie smakuje z sałata skropiona sosem winegret. To danie ma tę zaletę, że jest równie smaczne (lub nawet bardziej) następnego dnia. Łatwo je zabrać np. do pracy na drugie śniadanie. Smacznego
Smakuj życie!łyżki oleju i wlewamy gorący do ciasta. Smażymy naleśniki na złoty kolor. Patelni nie trzeba dodatkowo natłuszczać! Farsz 1: Żółty ser – tarty lub w plastrach Rozdrobnione liście sałaty lub rukoli Pokrojone pomidory lub pomidorki koktailowe Sól Można dodać ulubione świeże lub suszone zioła, np. tymianek Pakujemy w „sakiewki” Farsz 2: Gotowane mięso (z rosołu), pokrojone w drobne
Patchworkgrube plastry. Teraz solimy. Układamy na półmisku, polewając częścią sosu. Resztę sosu podajemy na stół oddzielnie. Półmisek dekorujemy upieczonymi warzywami. Potrawa świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami ( tu przepis ) i sałatą. Przepis znalazłam kilka lat temu u Bajaderki – tutaj . Lekko go zmodyfikowałam, dostosowując do naszego gustu. Wpis jest odpowiedzią na blogowe wyzwanie na senmai.pl. Artykuł Polędwiczka w sosie
Patchworktytuł konkursu, który właśnie pojawił się na Durszlaku . Zadanie polega na stworzeniu przepisu z wykorzystaniem produktu marki Marwit . A wśród tych produktów znajdziemy świeże soki, soki typu smoothie, surówki, sałaty, zupy krem i świeże marchewki. Co wyróżnia te produkty spośród wielu innych dostępnych na rynku. Przede wszystkim świeżość, brak obróbki termicznej i konserwantów. Wszystko przygotowane nie z koncentratów ale świeżych
Wiem co jemdopełnia niesamowity dressing – orzechowy vinegrette. Sałatkę polecam szczególnie jako starter, lunch albo przystawkę. Przepis na sałatkę dla 1-2 osób (ilość jak na zdjęciach). Składniki: niewielka ilość mieszanki różnych sałat 1 średni burak czerwony (ugotowany lub upieczony) ziarna z ½ kolby ugotowanej kukurydzy (lub 3 łyżki kukurydzy z puszki) 75 g wędzonego łososia w plastrach – pokrojonego na mniejsze kawałki
Trzeci talerzobowiązkowo należy spróbować w czasie wycieczki po Stambule. Choć być może "danie" to zbyt wygórowane określenie, gdy mówimy o kanapce z białego chleba, ze świeżą grillowaną rybą, pomidorem, cebulą, sałatą i odrobiną soku z cytryny. Prosty, ale niesamowicie smaczny przykład ulicznego jedzenia, którego w Stambule jest pełno. Balik Ekmek można dostać przy stambulskim nabrzeżu Eminönü. Serwują je wszystkie restauracje
Chilli Czosnek i OliwaWakacje zakończę pyszną sałatką z pysznymi brzoskwiniami, śliwkami i jeżynami. Do tego trochę boczku i rukola, ale jeśli za nią nie przepadacie to spokojnie możecie zamienić na inną sałatę. To bardzo letni posiłek , soczysty, kolorowy, ale też pożywny i przede wszystkim pyszny. Brzoskwinie można upiec na ruszcie albo na patelni grillowej. Owinięte wędzonym boczkiem nabierają niezwykłego aromatu i smakują niezwykle
Smaczna Pyzapapryką mieloną. Następnie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki oprószamy czarnuszką. Przekładamy do parowara i gotujemy przez 20 minut. Szaszłyki podajemy na sałacie w towarzystwie pomidorów z dodatkiem ugotowanej na parze fasolki szparagowej z marcheweczkami
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizdobyczom. Nie był to czas na świeże ryby, stąd też zaopatrzyłem się w kilka gatunków wędzonych. Do tej sałatki można wykorzystać każdą wędzoną rybę. Ja wykorzystałem karmazyna. Składniki: opakowanie sałat (rukola, cykoria) 1 papryka czerwona 2 ogórki zielone wędzona ryba (karmazyn, ale może być inna) koperek Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Rybę dzielimy na kawałki. Koperek kroimy. Wszystkie składniki
tojestpyszne.blogspot.combyć tyle samo. Ułożyć na przemian plastry mozzarelli i pomidorów, dodać liście bazylii. Całość polać tuż przed podaniem dobrą oliwą i ewentualnie posolić. ----------- Podobne: Sałatka z mozzarellą i brzoskwinią Sałata z pomidorkami i makrelą Smażona mozzarella z pomidorami
Weekendy w domu i ogrodziezachwyceni mimo obaw czy połączenie kurczaka i grejpfruta to na pewno dobry pomysł. Składniki na 3 porcje : filet z kurczaka około 350 g 3 różowe grejpfruty mix sałat w torebce (użyłam około pół paczki) 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli ocet winny z czerwonego wina sól, pieprz Wykonanie : Grejpfruty umyć, odciąć kawałek tak aby wydrążyć
cucinareZapraszam na pyszną letnią sałatkę z sycącym grillowanym kurczakiem ułożonym na rukoli i sałacie z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Ciekawym akcentem jest przełamanie smaku wytrawnej sałatki, lekko słodką gruszką. Ważne jest żeby była twarda i chrupiąca. Przejrzała raczej odbierze nam apetyt ;) Składniki: (na 4 porcje) dwie pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżeczki
Pyry na Gaz