łyżki majonezu, seler naciowy, 1 cebula czerwona, sol pieprz, trochę soku z cytryny Wykonanie; Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, dodajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczkę. Następnie dodajemy majonez, sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na chlebek lub z bułką, sałatą, pomidorem;))) Smacznego
Anioły w kuchniwarstwowa z tuńczykiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem Sałatka gyros Sałatka gyros z sosem czosnkowym Sałatka żółta Sałatka z kurczakiem i selerem Przekąski: Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowym Chrupiące kąski kurczaka Roladki sz ynkowe z sałatą Kolorowe kanapki Muffinki z szynką i żółtym serem Jajka faszerowane chrzanem i szynką
Kuchnia domowa Anilyżki majonezu, seler naciowy, 1 cebula czerwona, sol pieprz, trochę soku z cytryny Wykonanie; Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, ddajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczke. Następnie dodajemy majnez, sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na chlebek lub z bułką, sałatą, pomidorem;))) Smacznego
Anioły w kuchninajlepsze w nowym roku. Wegetariańskie: Ciecierzyca z chorizo Pomidory z mozzarellą i pesto Carpaccio z pieczarek Papryka faszerowana pieczarkami Papryka faszerowana fetą Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka Roladki z pieczonej papryki Konfitura z czerwonej cebuli Pieczarki faszerowane płatkami owsianymi na ostro Pikantne pieczarki w mleku kokosowym Tartaletki z pieczarkami i jajkiem przepiórczym Tartletki z pomidorami i mozzarellą Tarta(...)Mięso mielone na łódeczkach z sałaty Sałatka z indyka na ogórku Sałatka Olivier Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego Chrupiąca sałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku Kebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo z wędzonego
Codzienne Gotowaniepołówki i wyjmujemy żółtka. Biały ser miksujemy w blenderze, dodajemy do niego tuńczyka z puszki, żółtka i doprawiamy pieprzem i solą. W razie potrzeby można dodać majonez albo śmietanę (ja nie dodawałam). Gotowy farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nim połówki białek. Jajka układamy na listkach sałaty i dekorujemy dowolnie. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkikolejności. Aby nadać lekkości, sałatę możemy ułożyć w dwóch, nawet trzech warstwach. Na wierzchu możemy wysypać starty na grubej tarce żółty ser i ułożyć ćwiartki jajek ugotowanych na twardo. Ja dzisiaj zrezygnowałam jednak z sera i jajek, gdyż tym razem sałatka była dodatkiem do grilla :) Poza sezonem letnim można dodać kawałki tuńczyka, kilka rodzajów sera, marynowane warzywa(...)też dać odrobinę chrzanu, ale musi to być naprawdę odrobina, żeby lekko zaostrzyć smak. Ziołowy Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę, koperek i szczypiorek. tym razem w mojej sałatce znalazły się: sałata, świeży ogórek, papryka zielona, żółta i czerwona, marynowane małe papryczki chili, świeże surowe pieczarki i pomidor Ta sałatka daje nam olbrzymie możliwości komponowania składników. Możemy przygotować ją niewielkim kosztem
Codzienna kuchnia niecodziennawszystkie miałam. Zamiast fasoli dodałam zielony groszek, a brak sałaty zastąpiłam bazylią. Do ciasta dodałam odrobinę mąki bezglutenowej. Pizza w moim domu bardzo smakowała. 500 gram ugotowanych przepuszczonych przez praskę 1 jako 1 łyżka oregano ząbek czosnku sól 200 ml passaty pomidorowej ząbek czosnku 1 stek z tuńczyka oliwa z oliwek 2 łyżki kaparów kilka czarnych oliwek kilka
AZgotuj!szkl.czerwonej fasoli z puszki 70 g. 2 łyżki tuńczyka z wody 100 g. cebula 30 g. 0.5 ugotowanego jajka na twardo 25 g. 1 łyżeczka oliwy z oliwek 5 g. 1 łyżeczka soku z cytryny 2 kromki bułki wroclawskiej lub bagietki 30 g. woda mineralna bez ograniczeń ************************************************ Sałatę opłukać, poszarpać i wymieszać z czerwoną fasolką , z tunczykiem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigram !!) ,wędzony boczek,wędzony oscypek ,dymka, pomidor , sałata oraz sos tatarski . Tak samo pysznie zrobione mięso, lekko czerwone w środku, pyszny to burger był ! Ja wyłamałam się z klasycznych połączeń i wybrałam DARK KNIGHT czyli burgera w ciemnej wręcz czarnej bułce z dodatkiem inkaustu z kałamarnicy z tuńczykiem marynowanym w whiskey Jack Daniel
Kuchnia na wzgórzuspróbować jak najwięcej: Melanzane al forno con ricotta (bakłażan zapiekany z serem ricotta, podawany z lekko pikantnym sosem ze świeżych pomidorów) Tonno marinata alla tartara (tatar z marynowanego tuńczyka z papryczką chili, podany z rukolą, pomidorami koktajlowymi i kremem balsamicznym) Tagliatelle con carne di vitello e speck (makaron wstążki w pikantnym sosie pomidorowo - paprykowym z cielęciną, z szynką speck(...)anchois, oliwki czarne i zielone, cebula ) i 1/2 Porcini (sos pomidorowy, ser mozzarella, borowik, ser ricotta, rozmaryn, czosnek) Insalata di fromaggio di capra (sałatka serowa: grillowany kozi ser, kompozycja sałat, karmelizowane orzechy nerkowca, cząstki grejpfruta, winogrona) Będzie to długi post, bo i potraw było wiele. Bakłażan był idealny, rozpływający się w ustach. Nawet mój mąż, który nie przepada
Karola gotujemiód,sos sojowy,oliwa, łączymy i zalewamy naszego tuńczyka , delikatnie mieszamy tak by marynata pokryła nam rybę Odstawiamy na 2 godziny do lodówki pod przykryciem . Zajmujemy się grzybami. Oczyszczamy , myjemy osuszamy . Następnie rozpuszczamy masło dodajemy ząbek rozgniecionego czosnku Pietruszkę i szklimy grzyby kilka chwil. Dekorujemy wedle uznania Do ozdoby polecam kiełki sałaty , sos najlepiej chrzanowy , kolorową paprykę w tym chilli
Viola cooks with passionsera ogórek kiszony papryczka chilli koperek pieprz, sól Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy, a następnie zblendować z białym serem, aż pasta będzie gładka. Ogórka pokroić w drobną kostkę i dodać do pasty, podobnie postąpić z papryczką chilli. Na koniec dodać posiekany koperek, pieprz i sól. Najlepiej smakuje z chrupkim pieczywem, z sałatą i pomidorem na wierzchu. Smacznego
Dobra karmachłodniejsze, deszczowe dni , wtedy zamiast lekkich sałat częściej przygotowujemy najróżniejsze sałatki. Z treściwym dodatkiem majonezu czy śmietany zamiast lekkich dressingów. Ta akurat powstała z tego co było pod ręką ( czytaj w lodówce ) Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 6 jajek ugotowanych na twardo pół pęczka natki pietruszki puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka majonezu 1 łyżka
Z Majeczką w kuchninadziewania jajek, ogórków, papryczek, na przystawkę, do lunchboxa do pracy, na piknik. Do zagryzania krakersami, chipsami tortilli lub świeżymi warzywami. Lekka, świeża i przepyszna. Do pasty wybierzcie kawałki tuńczyka – rozdrobniony nie nadaje się. Oliwę z puszki odlewamy. Seler naciowy myjemy i łodygę bardzo, bardzo drobno siekamy. Cebulkę obieramy, siekamy tak samo – musi być bardzo drobno pokrojona. Siekamy zioła – możecie odłożyć(...)słone – spróbujcie, i tylko jeśli paście tego potrzeba – dosólcie ją. Przekładamy wymieszaną pastę do salaterki i schładzamy w lodówce przynajmniej 2-3 godziny. Uwielbiam kanapki z ogromną ilością zielonej sałaty i z tą pastą. Bez sałaty jest pyszna na ciemnym chlebie razowym ze słonecznikiem. Mocno schłodzona świetnie komponuje się ze świeżym ogórkiem i z korniszonami. Jako przystawka będzie genialna
Karo in the KitchenZamiast kurczaka proponuję awokado. Lodową sałatę z powodzeniem można zastąpić jarmużem. Grzanki można przygotować z każdego chleba. Z żytniego na zakwasie są wspaniałe. Tak czy inaczej wybrałam chleb z nasionami. Grzanki wyszły aromatyczne i chrupiące. Idealne do tej wersji sałatki. Jarmuż i awokado mogę jeść codziennie. Dla mięsożernych proponuję tradycyjną sałatkę z kurczakiem . Wolicie tuńczyka? Jest i sałatka Cezar
codojedzenia