szybkie do przygotowania. Smak ich zależy od tego, jakich dodamy przypraw i dodatków. Ja dzisiaj zrobiłam pyszne pulpeciki w sosie pieczarkowo-śmietanowym. Można je podawać z makaronem, kaszą czy ryżem. Jest to przepis, który można wykorzystywać w ciągu całego roku, ponieważ pieczarki są ogólnodostępne. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1/2 kajzerki 2 ząbki
Danka Pichciminut. Całość zalać śmietanką i dusić około 10 minut, aż sos zgęstnieje. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką i włożyć z powrotem śliwki. 6. Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka PichciNależę do osób, które lubią próbować nowych smaków. Dzisiaj przygotowałam kurczaka po meksykańsku. Jest to danie, które możemy przygotować w ciągu 20-30 minut i podać z ryżem, kaszą albo pieczywem. Mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 400 g filetu z kurczaka 200 g pieczarek 1 duża cebula 1 mała puszka czerwonej fasoli
Danka Pichcidodać kawałek kory cynamonowej. Zagotować i następnie zmniejszyć ogień i dusić około 8-10 minut. Spróbować i w razie potrzeby doprawić do smaku. 4. Gotowe danie podawać z ugotowanym ryżem i posypane kolendrą lub natką pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichci