Jeśli szukasz pomysłów na to, co pożywnego można przygotować na lunch do pracy czy do szkoły, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Ta wspaniała libańska
Wiszniówkadrogie. Jeden obiad kosztuje na ogół tyle co obiad dla czteroosobowej rodziny. Jeśli ugotuję mięsny gulasz to jednego dnia podaję go z ziemniakami, a następnego dnia z kaszą, ryżem lub makaronem. Zostają mi ziemniaki to gotuję kopytka. Mięso w sosie, mięsny gulasz czy mięsna potrawka to danie, które wystarczy na kilka dni. Poza tym mięsny obiad jest pożywny i odżywczy
codojedzeniahoisin do sajgonek, ale też do mięsa , makaronu , ryżu smażonego – generalnie do dań kuchni chińskiej. To sos na bazie śliwek, dokładniej powideł śliwkowych z sosem sojowym, miodem lub syropem ryżowym, czosnkiem. Jest bardzo prosty do przygotowania. Ma bardzo ciekawy słodko – słony smak, lekko pikantny, kto by sie spodziewał że powidła śliwkowe tak dobrze zagrają z sosem sojowym
Dorota Smakujesmacznym przepisem. Indyjski dal z czerwonej soczewicy jest bardzo sycący, rozgrzewający i bogaty w białko roślinne. Polecam każdemu, kto chcę przeżyć kulinarną podróż po Indiach. Dal najczęściej podaję z ryżem lub z domowym chlebkiem naan Składniki: 400 g czerwonej soczewicy 1 l wody 200 ml mleka kokosowego 1 szklanka pasaty 1 cebula 6 ząbków czosnku 3 łyżeczki kurkumy 3 łyżeczki
Kukuleczkicebuli. Wkładamy ponownie udka i piersi na patelnię, polewamy resztą marynaty i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem 40-50 minut. Podajemy z ugotowanym brązowym ryżem i mixem sałat z sosem winegret. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniamięsa i warzyw. W odrobinie wody rozrabiamy mąkę, wlewamy na gotujący się sos. Całość zabielamy śmietaną (wcześniej zahartowaną). Na koniec dorzucamy groszek konserwowy i natkę lub koperek. Podajemy z ryżem lub ziemniakami
Walijskie PichcenieFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Tyle było o słodkościach ostatnio, że najwyższy czas pomyśleć o pożywnej słonej przekąsce. Dlatego mamy dla
CRAVEmonkeyszklanki zimnej wody, następnie wlewamy zawiesinę do gotującego się sosu cały czas energicznie mieszając. Podgrzewamy do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z ryżem
Qchnia po prostumąkę oraz przyprawy *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Kotleciki moczymy w cieście i kładziemy na rozgrzanym oleju *** *** Mięso smażymy z dwóch stron na złoty kolor *** *** Podajemy z ziemniakami, frytkami lub ryżem i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY
Blog z Apetytemczosnek z przyprawami, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy bakłażana i dokładnie mieszamy. 6) Podajemy warstwowo: bakłażan, sos jogurtowy, bakłażan, sos jogurtowy, itd. Polecamy jeść jako dodatek do ryżu, pity lub bagietki
Roślinożerni urlopowiczesposób co kupny, czyli na zimno do kanapek, tostów, parówek czy frytek. Ale również można go użyć do dań na gorąco jako sos do makaronu czy ryżu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5kg cukinii 2-3 papryki czerwone 4 cebule 2 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka curry 1 płaska łyżeczka papryki ostrej w proszku 1 płaska łyżeczka słodkiej
Waniliowe Improwizacjerozgrzany olej dodajemy ciasto łyżką. Jedna łyżka to jeden placuszek. 4) Smażymy po kilka sekund z każdej strony, potem odsączamy ręcznikiem papierowym z oleju. 5) Można podawać z ryżem i sosem jogurtowym (np. tzatziki
Roślinożerni urlopowiczestole. Robię je głownie ze względu na dzieci, ale nie tylko. Takie pulpety to zawsze jakaś odskocznia od tradycyjnych schabowych czy mielonych z ziemniakami. Ja pulpety podaję często z ryżem, makaronem, lub kaszą, żeby była odmiana. Często wymyślam różne sosy, aby nadać im trochę innego smaku i wyglądu. Tym razem zdecydowałam się na sos śmietanowo - ziołowy. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Waniliowe Improwizacjepaprykę w proszku, dodałam koncentrat i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiłam solą i pieprzem. Leczo dusiłam na niedużym ogniu ok. 30 minut. Leczo podawałam na ciepło z makaronem lub ryżem. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacje