Przepis na te tofurniczki miał pojawić się już ponad 4 lata temu i cały czas czekał na publikację. Mam właśnie zbiór takich przepisów, które muszą swoje
Be Fit Be Strongprzypraw. W mojej kuchni tofu pojawia się w pikantnym curry, czy aromatycznej zupie pho. Lubię je także w postaci smażonej, jako dodatek do orientalnych dań z makaronem czy ryżem. I wtedy właśnie je marynuję, żeby nabrało charakteru. I jeszcze mała uwaga. Tofu najlepiej kupować w sklepach azjatyckich, ma zdecydowanie lepszą konsystencję, niż to sprzedawane paczkowane w marketach. Na blogu
Kulinarne przygody GatityWywar połącz z przecierem pomidorowym i zagotuj. 3. Przed podaniem zupę posyp natką pietruszki. Możesz też zabielić jogurtem - ja dodałam łyżkę jogurtu do talerza z zupą. Uwielbiam pomidorową z ryżem 😋 Szybko, łatwo i przyjemnie. A na dodatek pysznie
Z notatnika dietetykalubiane danie nie tylko przez dzieci. Najczęściej podaję je w towarzystwie makaronu spaghetti, ale równie dobrze smakuje z ryżem albo z ziemniakami
Z Hrabiną w kuchniprosty i sprawdzony a potrawka przepyszna i łatwa w przygotowaniu. Polecam szykować ją na drugie danie. Jest świetna! - super ekonomiczny obiad - uwielbiana nawet przez małe dzieci - najczęściej podawana z ryżem lub ziemniakami
AniaGotuje.plCiekawy pomysł na pyszny obiad z kurczakiem w roli głównej. Fileciki drobiowe duszone w kremowym sosie serowym z marchewką i porą. Przepyszne i szybkie danie, które możemy podać z ryżem lub ziemniaczkami. Polecam! Składniki: 3 filety z kurczaka 1 niewielka marchewka 1/2 średniej wielkości pora 300ml bulionu 1-2 łyżki sera gorgonzola 1/4 szklanki słodkiej śmietanki
Blog z Apetytemostrygowy, sojowy i olej sezamowy do smaku. 6. W kubeczku wymieszaj łyżkę mąki ziemniaczanej z 3 łyżkami wody i wlej do sosu, aby go zagęścić. Idealnie smakuje podany z ryżem
Z notatnika dietetykaodsączoną z zalewy fasolkę z puszki. Wszystko dusiłam aż mięso było miękkie. Moje danie podałam ze świeżym pieczywem. Można również potraktować je jako sos/gulasz i podać np. z ryżem lub kaszą. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjeczekamy aż nasz sos się zagęści. Wcześniej upieczone kawałki łososia wkładamy do patelni i dokładnie obtaczamy w sosie. Chwilę razem podgrzewamy by łosoś przeszedł aromatem sosu. Podajemy z ryżem, warzywami i kawałkami cytryny do skropienia. Gotowe! Drukuj przepis Artykuł Łosoś w miodowo-czosnkowej glazurze pochodzi z serwisu Mostek w kuchni
Mostek w kuchnibędzie fermentowało i „rosło”). Słoiki przykrywamy talerzykiem lub przykrywką bez zakręcania, odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 4 dni. Każdego dnia przebijamy całości od góry do dna pałeczką do ryżu lub czymś cienkim by gazy swobodnie mogły się wydostać na wierzch. Po ok 4-5 dniach kimchi jest gotowe, można zajadać. Po tym czasie przechowujemy je zamknięte w lodówce. MOŻE
Dorota Smakujedużym ogniu przez 7-8 min. aż sos się lekko zagęści. Dodajemy ciecierzycę, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ryżem - u mnie niezmiennie basmati - uwielbiam. Możemy posypać natką lub najlepiej świeżą kolendrą - u mnie akurat zabrakło :) Smacznego! Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK! Zapraszam
Moje Kuchenne RewelacjeMięso z perliczki jest delikatne, pyszne i warto je zajadać. Idealnie nadaje się do sałatek a także tak jak tutaj do risotta, smakuje obłędnie. Zachęcam do
Moje Małe CzarowanieUdka z kurczaka po węgiersku Rewelacyjny kurczak w pysznym, lekko pikantnym sosie pomidorowym z cebulą i papryką. Danie jest proste w przygotowaniu, a można je podać zarówno z ryżem, jak i z makaronem albo z ziemniaczkami. Pyszny i treściwy obiad dla całej rodziny. Składniki: 1 kg udek (lub pałek) z kurczaka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku
Blog z Apetytemmielone podaję: z ziemniakami z wody, z puree ziemniaczanym z dodatkiem śmietanki i zmiksowanego zielonego groszku, z kluskami szarymi, leniwymi, z pieczonymi ziemniakami, z kluskami śląskimi lub kopytkami, z ryżem, makaronem lub kaszą, z gnocchi, z kluskami kładzionymi, z plackami ziemniaczanymi i sosem. Świetnymi dodatkami do kotletów są: marchewka z groszkiem, buraczki tarte lub kostka, gotowane, zasmażane lub pieczone
Zasmakuj Kuchnizagotowałam pulpety. Zmniejszyłam ogień. Dodałam śmietanę, przyprawiłam sos solą i pieprzem i gotowałam pulpeciki na małym ogniu ok. 20-25 minut. Pulpety należy podać na gorąco z ziemniakami, ryżem czy kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam do wypróbowania pozostałych moich przepisów na pulpety, np.: pulpety w sosie porowo - serowym (link do przepisu https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/pulpety-w-sosie-porowo-serowym.html), pulpety w sosie śmietanowo - ziołowym (link
Waniliowe Improwizacje