zawsze dzięki Yotam Otolenghi, gości ona na naszym stole bardzo często. Szakszuka czyli jaja sadzone w warzywach, tak po krótce. Tym razem postawiłam jaja usadzić na warzywach a jakże ale z dodatkiem ryżu. Wyszło znakomicie więc polecam gorąco. Szybko, sprawnie, pożywnie, smakowicie, gotujemy. Ryżowa szakszuka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepokroić i zebrać składniki do dużej miski i mamy wspaniałą, zdrową ucztę. Micha zdrowia przypomina takie zdekonstruowane sushi w formie sałatki – jest surowa ryba, są warzywa, są wodorosty. Może być też ryż lub makaron ryżowy. Zdecydowanie polecam tu improwizację – ważna jest jakość składników (jeśli używamy surowej ryby, koniecznie korzystajcie z miejsc, gdzie jest bardzo świeża
Poezja smakuNie każdy je lubi, jednak jeśli nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć co tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Krewetki na maśle z chili to idealny pomysł na przystawkę. Bardzo proste danie, które smakiem urzeknie nie jeden żołądek. Krewetki , jako afrodyzjak można stosować w różnych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszny obiad w orientalnym stylu - kurczak po wietnamsku - najlepszy w towarzystwie żółtego ryżu (ugotowanego z dodatkiem kurkumy) i np. mixu sałat ze zdrowym olejem :) A i
Moje Kuchenne RewelacjeUwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapewne nie wszyscy lubią owoce morza , ale może warto się przełamać i spróbować :) Krewetki to owoce może, które możemy wykorzystać na wiele sposobów, są one bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bulionu. Pod koniec, gdy ryż jest już miękki, ale nie rozgotowany (mniej więcej po około 12-15 minutach) na patelnię dodajemy groszek. Gotujemy dalej, aż ryż wchłonie cały płyn i wszystkie warzywa będą miękkie. Gdy risotto jest gotowe, zdejmujemy patelnię z palnika. Danie posypujemy parmezanem, dodajemy masło oraz posiekane liście mięty, mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą oraz
Smaki Na Talerzukawałki warzyw można użyć do dekoracji dania. W tym czasie pieczemy łososia w piekarniku. Kiedy się upiecze polewamy go obficie sosem i dekorujemy sezamem, dymką i warzywami z sosu. Podajemy z ugotowanym ryżem. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Łosoś z sosem zero waste teriyaki pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanecherry). Popieprz, posól, wyjmij z woka i przetrzyj naczynie ręcznikiem papierowym. Do rozgrzanego woka wbij jajko, a gdy będzie na wpół ścięte, dodaj ugotowany wcześniej ryż. Podsmaż chwilę i dorzuć krewetki z warzywami. Na koniec posyp szczypiorkiem. W wersji wegetariańskiej: podsmaż w woku pokrojoną w paski marchewkę, paprykę, chilli oraz cebulę, dopraw sosem sojowym i imbirem oraz białym pieprzem
Kuchcik gotujePrzedstawiam Wam kolejny ciekawy pomysł na faszerowane warzywa. Tym razem przygotowałam paprykę faszerowaną ryżem i migdałami. Przepis pochodzi z kuchni greckiej - dodatek rodzynek sprawia, że farsz jest delikatnie słodki, co jest cechą charakterystyczną kuchni tej części świata. Gdy tylko zobaczyłam ten przepis od razu postanowiłam go wypróbować. Nie przypuszczałam, że połączenie ryżu z migdałami i rodzynkami może być takie pyszne(...)Zajrzyjcie do dziewczyn i zobaczcie jak one przygotowały paprykę w stylu śródziemnomorskim: Ania , Mopsik , Zuzia . Papryka faszerowana ryżem i migdałami Składniki: 1 duży i dojrzały pomidor 3 różnokolorowe papryki* 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 50g mielonych migdałów** + 3 łyżki 80g ryżu garść świeżej mięty garść natki pietruszki garść rodzynków sól, pieprz oliwa z oliwek extra virgin oliwa/mas
Codzienne Gotowaniemiękkości wszystkich warzyw,doprawiamy (sól, pieprz, Maggie, wegeta czy co tam macie) Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię, chwilę smażymy z każdej strony, Dorzucamy go do warzyw. Całość chwilkę dusimy. Podajemy z ryżem lub kaszą kuskus
Mamuśka wraca do formy