ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:10/442)

Kurczak w ostrej marynacie idealny na grilla 205

Kochani właśnie rozpoczyna się sezon grillowy, warto zatem poznać parę sprawdzonych przepisów na dania z grilla. Kurczak w ostrej marynacie to pierwsze danie z cyklu naszych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy paprykarz szczeciński 95

paprykarzem z puszki, który czasem ma dość wątpliwy skład, mimo tego że ma w nim najprostsze składniki. Dlatego właśnie postanowiłam zrobić swój domowy paprykarz szczeciński. Wystarczy ryż, warzywa, przyprawy no i wędzona ryba – ja użyłam wędzonej makreli, ale spokojnie można dodać inną rybę. Polecam! Składniki: 250g wędzonej ryby – jest to waga po obraniu skóry oraz ości(...)wrzucamy cebulkę, szklimy ją do złotego koloru. Następnie do cebuli dodajemy marchewkę oraz pietruszkę. Podsmażamy około 3 minut. Wlewamy bulion i gotujemy warzywa do miękkości – ok. 10 minut. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy koncentrat, rybę, ryż i dokładnie mieszamy. Doprawiamy przyprawami i pozostawiamy do ostygnięcia. Smacznego

Życie ze smakiem
Risotto z młodymi warzywami 121

dodaniem do dania. Print Risotto z młodymi warzywami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Ingredients 200 gr ryżu arborio pełnoziarnistego 1 młoda marchewka garść bobu garść fasolki szparagowej garść groszku cukrowego 0,5 l bulionu 50 g tartego parmezanu sól, pieprz 2 łyżki masła Instructions Masło rozpuszczamy na patelni. Na gorące masło wrzucamy ryż. Czekamy aż się zeszkli. Zaczynamy dolewanie bulionu(...)Jeśli będzie szybko parował, to dolewamy partiami. Czas gotowania ryżu 30-40 min. W połowie gotowania, dodajemy warzywa z wyjątkiem groszku. Groszek dodajemy, jak ryż zaczyna mięknąć, ok 10 min przed końcem gotowania. Na sam koniec dodajemy parmezan. Doprawiamy i mieszamy. 4.5.2.8 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/risotto-mlodymi-warzywami/ BosowKuchni   Artykuł Risotto z młodymi warzywami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe

Mieszam w Garnku
Rybna zapiekanka (fit). Dorsz pieczony z ryżem, pod pomidorową kołderką. 166

Niedawno wrzuciłam przepis na kurczaka zapiekanego z ryżem i warzywami . Tę zapiekankę skonstruowałam w sposób całkiem podobny. Jest ryż, są warzywa, jednak zamiast mięsa pojawił się dorsz. Zapiekanka wyszła naprawdę zdrowa, wręcz dietetyczna, bo nie użyłam ani tłuszczu, ani innych tuczących składników, a okazała się naprawdę obłędna w smaku. Kluczem do sukcesu w tym przepisie jest odpowiednio doprawiony

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ryż z warzywami z woka i czerwoną fasolką 172

Pełnoziarnisty ryż z warzywami i czerwoną fasolką Lekko, zdrowo, smacznie i treściwie, to tylko parę przymiotników co mogę powiedzieć o tej potrawie.  Całe danie przygotujemy na prawdę szybko, a w rezultacie będziemy mieć na prawdę bardzo dobry i zdrowy obiad.  Ja w swoim daniu użyłam miksu świeżych warzyw odpowiednich do woka.  Zapraszam do zapoznania się(...)Ryż gotujemy na sypko zgodnie z opisem na opakowaniu 2. Warzywa wsypujemy do woka, podlewamy odrobiną wody, przekrywamy i dusimy, kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy bulionetkę warzywna i czerwoną fasolkę, mieszamy i dusimy do miękkości, dodajemy 1 łyżeczkę oleju kokosowego.  3. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy ugotowany ryż, całość mieszamy i doprawiamy sosem sojowym, i wedle uznania

Mój pomysł na
Risotto z chrupiącym kalafiorem i brokułem 269

patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę, dodajemy pokrojone łodygi kalafiora i brokułu, podsmażamy. Bulion stawiamy na ogniu, podgrzewamy i utrzymujemy wysoką temp., ma być gorący. Do podsmażonych warzyw wsypujemy ryż, ciągle mieszamy , aby każde ziarenko dokładnie zostało obtoczone w oleju. Następnie  wlewamy część gorącego bulionu, tylko tyle, żeby ryż został przykryty. Całość podgrzewamy, często  mieszając(...)samym końcu dodajemy masło, zioła, doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu, do smaku. Całość mieszamy. Rada: bulion dodajemy po chochelce stopniowo , na końcu ma całkowicie zostać wchłonięty przez ryż i warzywa. Risotto podajemy z startym żółtym serem

Moniki Smakołyki
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 126

kostkę, doprawiamy wedle uznania i podsmażamy na patelni. 3. Jeśli macie mrożone warzywa (tak jak ja) to gotujemy je do miękkości. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wkładamy ryż, warzywa, mięso, zalewamy jogurtem, doprawiamy. Polecam delikatnie widelcem "powbijać się" w zapiekankę aby lekko ją przemieszać i jogurt słynął do wewnątrz. Na koniec posypujemy serem i pieczemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 342

kostkę, doprawiamy wedle uznania i podsmażamy na patelni. 3. Jeśli macie mrożone warzywa (tak jak ja) to gotujemy je do miękkości. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wkładamy ryż, warzywa, mięso, zalewamy jogurtem, doprawiamy. Polecam delikatnie widelcem "powbijać się" w zapiekankę aby lekko ją przemieszać i jogurt słynął do wewnątrz. Na koniec posypujemy serem i pieczemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem 106

trochę warzyw, sera, zapiec i danie gotowe. Casserole ze słoika My dzisiaj proponujemy Wam danie „jednosłoikowe” – to nasz stały patent na zapiekanki. Pakujesz składniki do słoika, zapiekasz, studzisz, zamykasz i zabierasz na lancz do pracy. Więcej o zasadach pieczenia w słoiku przeczytacie tutaj . Przepis pochodzi z bloga FitMenCook . Składniki: 2 polędwiczki indycze Szklanka jogurtu greckiego Kulka mozzarelli ½ szklanki ryżu ½ szklanki(...)bułki tartej 1 łyżka przyprawy włoskiej (przepis znajdziecie tutaj ) lub po szczypcie tymianku, bazylii, majeranku i oregano 1 łyżka oleju Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz ryż i kaszę pod zimną woda. Zagotuj w garnku 2,5 szklanki wody. Wsyp do wrzątku ryż i kaszę. Zmniejsz temperaturę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 18 minut

Niedzielny kucharz
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 278

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowane pomidory 248

Aromatyczne pomidory nadziane warzywami z ryżem i soczystym kurczakiem. Smaku dodaje kolendra. 6 pomidorów 500 g kurczaka Przyprawa do mięsa 1 cebula 200 g pieczarek 250 g warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami (użyłam Hortex) Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Kolendra Olej do smażenia Z pomidorów ścinamy wierzch, środek wydrążamy (tak żeby nie uszkodzić ścianek). Filet z kurczaka kroimy(...)pół plasterki.  W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i pieczarki, delikatnie podsmażamy po czym dodajemy kurczaka i miąższ z wydrążonych pomidorów. Po 7 minutach dodajemy mieszankę warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy ostrą czerwoną papryką, kolendrą, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i warzyw. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Curry z kurczakiem i papryką 154

Curry z kurczakiem i papryką to pyszne i szybkie danie z mięsem drobiowym w curry i przyprawami. Na sam wygląd dania robi się znacznie cieplej, a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lunch w słoiku – sałatka z ryżem i warzywami 64

Dalszy brak dostępu do piekarnika ma swoje plusy, bo pozwala mi na urozmaicenie przepisów sałatkowych na blogu. Sałatka z ryżem i warzywami będzie należeć chyba do moich ulubionych. Połączyłam ugotowany ryż z sosem pomidorowym, doprawionym(...)świeżą bazylią. Przepyszny lunch, który można przełożyć do słoika lub innego naczynia i zabrać ze sobą w drogę. Dodatkowe składniki […] Artykuł Lunch w słoiku – sałatka z ryżem i warzywami pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Udka na żółtym ryżu z warzywami 302

Udka bez skóry w słodkawej marynacie z dodatkiem sosu sojowego upieczone na żółtym ryżu. Smaczny, syty obiad z mięsem i dużą ilością warzyw. Ryż swój kolor zawdzięcza kurkumie. Niedoceniana, a ma wiele właściwości prozdrowotnych, więc warto po nią sięgać. Szczególnie, że jest to naturalny, żółty barwnik :) 4 udka z kurczaka 4 szklanki bulionu drobiowego (rosołu) 300 g ryżu białego

https:KKuchniaMniam
Zapiekanka ryżowa z warzywami 116

masła. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy do czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Kremówkę mieszamy z jajkami, serem. Doprawiamy vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ryż, warzywa mieszamy razem. Całość zalewamy sosem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary