ryż z kurczakiem - 4804 przepisów (strona:208/321)

Nominacja 161

cywilizacji 5. Twoja ulubiona potrawa? - jest ich wiele 6. Ryż czy makaron? - makaron 7. Film w telewizorze czy kino? -film w telewizorze 8. Mięso pieczone czy gotowane? - pieczone 9. Kuchnia otwarta czy zamknięta? - zamknięta 10. Ulubiony owoc? - banan 11. Morze czy góry? - góry http://evita0007.blogspot.com/ 1. Ulubione mięsko? - kurczak 2. Gotujesz w fartuszku czy bez? - bez 3. Morze

Kuchenne zapiski Edyty
Kotlety z papryką 4001

żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.  4. Do kurczaka i papryki dodać mąkę i jajka. Przyprawić do smaku. Wymieszać. 5. Na koniec dodać ser i ponownie wymieszać. 6. Na rozgrzanym oleju smażyć na rumiano porcje masy drobiowo-paprykowej z obu stron. Rada: podawać z ziemniakami, ryżem lub dipem

Pasja Smaku
Curry z kurczakiem i kalafiorem 172

chili w plasterki i dodać je do podsmażanego kurczaka z warzywami.  Następnie składniki zalać mleczkiem kokosowym, dodać imbir, pastę curry i doprawić do smaku curry, pieprzem i solą. Przykryć pokrywką i dusić jeszcze przez jakiś czas.  Udekorować kolendrą lub pietruszką i pokrojonymi papryczkami chili. Podawać z ryżem

Pasja Smaku
ŚWIDERKI W SOSIE SZPINAKOWYM Z KURCZAKIEM 272

Myślę, że tym daniem przekonam do szpinaku wszystkich, którzy za nim nie przepadają 😉 Bo sos szpinakowy z dodatkiem kremowej śmietanki i kawałkami chudego kurczaka to istna

Walijskie Pichcenie
Kurczak z ciecierzycą i pomidorami 137

pomidory rozpadną się tworząc sos. Dodać zamarynowanego kurczaka i poddusić całość - można dodać 2-3 łyżki wody. Następnie dodać ciecierzycę i poddusić potrawę kilka minut do połączenia smaków. Doprawić do smaku solą. Podanie zależy od możliwości i preferencji - doskonale smakuje z kuskusem. Bezglutenowcy mogą podawać z ryżem brązowym lub basmati. Ryż parboiled jakoś mi do tego nie pasuje, wydaje

Ze smakiem bez glutenu
Sałatka ryżowa z paluszkami surimi i nutą curry 170

jeśli chodzi o sałatki ryżowe z curry. Praktycznie wszystkie zawierają kurczaka, a ja miałam ochotę użyć paluszków surimi. W taki sposób powstała bardzo pyszna i w ogromnej ilości zaprezentowana sałatka. Myślałam, że połowa się zmarnuje, ale nie - całość zniknęła ekspresowo! Koniecznie sami spróbujcie! (Bardzo duża miska) 200g (2 torebki) ryżu 300 paluszków surimi 1 puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe (użyłam(...)zalewie curry - Dagoma ) 1 pęczek szczypiorku curry sól, pieprz   Dodatkowo: majonez Ryż ugotować (w osolonej wodzie, na sypko) wg przepisu z opakowania i pozostawić do ostudzenia. Kukurydzę odcedzić z zalewy, natomiast paluszki surimi pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w kostkę, a szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w dużej misce i połączyć z majonezem. Sałatkę doprawić curry, solą

Di gotuje
Indyjski kurczak słodko - kwaśny 158

pokryło się sosem, dodać wodę i gotować do czasu aż kurczak będzie usmażony. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w cienkie plasterki chilli (opcjonalnie, w zależności od tego jak ostre danie chcemy uzyskać), świeżą kolendrę i śmietanę. Zamieszać, gotować na niewielkim ogniu jeszcze 2-3 minuty i natychmiast podawać z ryżem lub chlebkiem naan. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Kurczak curry z mleczkiem kokosowym 281

oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojoną w grubą kostkę pierś z kurczaka, jak się lekko zarumieni dodajemy mrożone warzywa. Gdy warzywa lekko zmiękną dodajemy wszystkie przyprawy i zalewamy mleczkiem kokosowym. Dusimy do miękkości. Dodajemy jogurt grecki do zagęszczenia. Ja dodatkowo dałam łyżeczkę maki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie. Podałam z ryżem ale można też z chlebkiem nan. Zapach po tym gotowaniu

Mama z miasta
KURCZAK W SOSIE CURRY Z MANGO 260

woku lub na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Dodajemy kurczaka i obsmażamy go równomiernie z każdej strony na dużym gazie. Dodajemy mango i obsmażamy razem przez pół minuty. Stopniowo wlewamy mleko kokosowe. Całość zagotowujemy i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty.  Posypujemy papryczką chili i kolendrą. Podajemy z ryżem

cool and minty
Kurczak pepper masala. 135

Następnie dolewamy około szklanki wody, przykrywamy i dusimy aż kurczak będzie miękki ,od czasu do czasu mieszamy. Pod koniec dodajemy imbir i starty czosnek na tarce. Doprawiamy obficie pieprzem i pozostałymi przyprawami. Sos powinien być gęsty więc pod koniec należy zdjąć pokrywkę aby nadmiar wody wyparował. Podawać z ryżem,  kaszami lub ziemniakami. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Rozgrzewający kurczak na ostro w sosie curry na mleku kokosowym 147

nich wodę.  Na powstałym sosie ułożyć kawałki kurczaka, dusić pod przykryciem około 10 minut, przemieszać, dolać mleko kokosowe, gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut do miękkości i połączenia się smaków i aromatów.  Na koniec dorzucić posiekaną świeżą kolendrę, oprószyć czerwonym pieprzem.  Podawać z ryżem lub dobrym pieczywem. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Pikantne krewetki z pietruszką i kolendrą 321

chce ich zaskoczyć czymś niebanalnym i niestandardowym poza kurczakiem, wołowiną czy wieprzowiną, które tak często królują na naszych stołach. Staram się też mieć jakiś zapas krewetek w zamrażalniku jak już brakuje pomysłów na kolację lub obiad. Wystarczy do tego jakaś szybka sałatka lub makaron z cukinii ew. ryż i danie gotowe. Możemy przygotować pikantne krewetki wcześniej, a przed samym

PaleoLife
Risotto z drobiem, z perliczką 126

wymieszać z żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Polać śmietaną ryż, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut, aż ser i śmietana się lekko zrumieni. Risotto można zapiekać w dużej formie, lub w mniejszych, jednoosobowych foremkach. Zamiast perliczki można użyć mięso z kurczaka. Może to być mięso gotowane, resztki pieczonego... ja miałam mięso

królestwo garów
Udka Pav Bhaji Masala 138

pałeczek z kurczaka 1 cukinia 1 cebula 1 pomidor 1/4 papryczki chili garść borówek przyprawa Pav Bhaji Masala Skworcu (w składzie- kolendra, chili, czosnek, sól, kminek, suszone mango, imbir, koper, liść laurowy, kasja, pieprz czarny, goździk, kadamon) szczypta bazylii sól oliwa ryż 1 szkl ryżu 2 szkl wody 1 łyżeczka sproszkowanych suszonych grzybów 1/4 papryczki chili szczypta kurkumy

Gotowanie jest łatwe
Chińszczyzna z kurczakiem 521

się zezłociła dodałam wszystkie przyprawy i jeszcze chwilę smażyłam. Do kurczaka dodałam mrożone warzywa. Dusiłam pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15-20 minut, co jakiś czas mieszając. Do warzyw dodałam koncentrat pomidorowy i ok. 6 łyżek wody. Całość wymieszałam i dusiłam jeszcze przez 2 minuty. Podawałam z ryżem brązowym

Kulinarny Pamiętnik

Proponowane wyszukiwania