Piersi kurczaka z kaparami, szalotką i skórką cytrynową

Piersi kurczaka z kaparami, szalotką i skórką cytrynową

Piersi kurczaka z kaparami, szalotką i skórką cytrynową

Dla smakoszy kaparów Składniki pierś kurczaka 1 szalotka pół czerwonej cebuli cytryna 2 czubate łyżki kaparów 1 łyżka masła 2 łyżki oleju oregano sól biały pieprz Przygotowanie Filety kurczaka przekroiłem na pół. Lekko rozbiłem przez folię. Zamarynowałem solą, białym pieprzem i oregano. Obrałem szalotkę, posiekałem, czerwoną cebulę pokroiłem w piórka. Cytrynę sparzyłem wrzątkiem, osuszyłem, starłem żółtą skórkę. Kapary po osączeniu posiekałem. Masło i olej rozgrzałem na patelni, włożyłem piersi kurczaka, smażył... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.