można ją podać z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Za każdym razem będzie inna ale zawsze smaczna i syta. Łosoś po toskańsku Składniki: 4 porcje 600 g fileta z łososia 1 mała cebula 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 czosnek solo 200 g philadephia 150 ml śmietanki 250 ml buljong z kurczaka 150 ml białego wina wytrawnego 3 łyżki pokrojonej natki
codojedzeniapapryki chilli PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka myję i kroję w paski. Do miski przekładam składniki marynaty. Łącze dokładnie. Mięso marynuje. Wkładam do lodówki na min 30 min. Przekładam do woreczka do pieczenia. Piekę w woreczku ok 50 min w 180 stopniach. Podaję na ciepło do ziemniaków, kasz czy ryżu. Można również podawać do kanapek. SMACZNEGO
Gotowanie Patkikostkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy kurczaka. Przesmażamy kilka minut. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę czerwoną oraz żółtą paprykę. Podlewamy wodą oraz dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolkę. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem. Podajemy z chlebem lub ryżem
VioletoweKucharzeniebulionie i zalewamy nim warzywa i kurczaka, aby zagęścić sos. (Jeśli sosu jest za mało, przed wlaniem bulionu z mąką z tapioki, opcjonalnie można dolać na patelnię lub wok 3/4 szklanki wody) Jeśli danie ma być ostrzejsze dodajemy paprykę chilli do smaku. Całość smażymy jeszcze przez chwilę, podajemy z ryżem lub np. kaszą bulgur
Bon appetit mon amieróżyczki, selera pokroić w słupki. Filety z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i ziołami, obtoczyć w mące i obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wlać szklankę wody, wrzucić warzywa i gotować do miękkości. Wlać śmietankę, dodać sok i skórkę z cytryny, zioła. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem
Czerwień i błękitZapraszam :) Składniki : 1 cała noga z kurczaka 2 marchewki kawałek selera i pora pęczek pietruszki 1 łyżka suszonego korzenia lubczyku ja używam od firmy Becla 1 słoiczek przecieru pomidorowego Roleski 1 łyżka suszonej pietruszki Skworcu domowa vegeta do smaku pieprz do smaku 1 łyżka suszonego koperku Becla 1/2 szklanki ryżu 250 ml śmietanki słodkiej(...)wlać około 1,5 litra wody, dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, obrany seler, por, i natkę pietruszki.Gotować na małym ogniu, gdy marchewka zmięknie dodać przyprawy i ryż.Gotować aż ryż będzie miękki. Gdy woda za szybko odparuje możecie jeszcze jaj dolać.Przyprawić do smaku Vegetą, solą lub pieprzem. Z ugotowanej zupy wyjąć mięso, i natkę
Sama słodycz i szczypta chiliFasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z pastą curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną drobno cebulą. Dodajemy mleczko kokosowe i dusimy do odparowania sosu. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagowa i jeszcze chwilę dusimy. Danie podajemy z ryżem i posypujemy ziarnami sezamu. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachjabłko (obrane ze skórki). do podsmażonego kurczaka dodać mleko kokosowe, czerwoną pastę curry, cukier i dusić około 10-15 minut. Dodać pokrojone w kostkę warzywa: dynię i cukinię. Dusić jeszcze około 10 minut. Warzywa powinny pozostac al dente przed podaniem posypać posiekaną natką zielonej pietruszki lub kolendrą. Podawać z ryżem, bagietką lub ziemnakami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smaki indyjskie.A przynajmniej ich namiastka. Piersi z kurczaka pokroiłam na cienkie paseczki. W miseczce wymieszałam je z gęstym jogurtem - wycisnęłam do nich żółtą pastę curry,dodałam imbir, czerwoną paprykę,czosnek i pieprz. Usmażyłam wszystko dodając jeszcze przecier z pomidorów. Jeśli uznacie ,że sosu jest za mało można dodać jeszcze jogurtu. Ryż ugotowałam, dodając do niego kurkumy w celu zabarwienia
potrawyregionalneudka z kurczaka 1 czerwona papryka 1 cebula 1 papryczka pepperoni 1 szkl puree z pieczonej dyni 1 łyżka przyprawy CAFFE DE PARIS Skworcu w składzie (skórka cytrynowa, natka pietruszki, koperek, cebula, szczypiorek, papryka grys, pieprz grys, czosnek granulowany) sól 2 szkl rosołu 1 szkl ryżu 1 łyżka octu winnego dodatkowo 0,5 szkl wody 3 łyżki oleju Udka(...)paprykę pokroić również w kostkę, pepperoni drobniutko posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć pokrojone mięso i przysmażyć przez ok 5 min, dodać cebulę, paprykę i pepperoni. Następnie dodać ryż i chwilę podsmażyć po czym podlać rosołem dodać ocet i przyprawę Caffe de Paris Prażyć pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Kiedy ryż wchłonie rosół, dodać
Gotowanie jest łatweZbliża się pora obiadowa, więc przydało by się jakiś pomysł zaprezentować.😊 Dzisiaj na patelni zdrowo i zielono. Ryż brązowy nasiąknięty mlekiem, nie może zabraknąć oczywiście
Zdrowie i pysznie na talerzuWbrew pozorom risotto to bardzo proste w przygotowaniu danie. Jednak musimy cały czas pilnować ryżu aby nie przypalił się do patelni. Jest to danie jednogarnkowe , więc
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mięsko. Można podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam surówkę z ogórków małosolnych i kukurydzy . Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Jeśli wypróbowaliście jakiś przepis z mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią, a może też i zdjęciem potrawy. Składniki 12 podudzi z kurczaka 250 g pieczarek 2 średnie cebule
O kuchni z uczuciemananasów z puszki i wrzucić kurczaka. Gotować 3-4 minuty na małym ogniu. Po tym czasie wrzucić pokrojone na kawałki ananasy. Mleczko kokosowe wymieszać z mąką i również dodać do garnka. Wszystko zagotować i gotować przez 1 minutę. Jak trzeba, to doprawić solą. Posypać natką pietruszki i podawać z ryżem basmati
Posadzone i zjedzoneoleju razem z czosnkiem, dodać pierś z kurczaka i usmażyć. 3. Do usmażonego mięsa dodać paprykę pokrojoną w paski, kukurydzę i fasolę odsączone z płynu, zalać rosołem i ketchupem. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. 4. Na samym końcu dodać groszek i gotować jeszcze przez 5 minut. 5. Podawać z ryżem lub pieczywem
Jadło i czytadłoobtocz w panierce. Dobrze dociśnij ser do kurczaka. Nuggetsy smaż na większej ilości tłuszczu po 3-5 minut z każdej strony (zależy od grubości mięsa), aż się mocno zrumienią. Wykładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Serowe nuggetsy mogą stanowić pyszny dodatek do frytek domowych, pieczonych ziemniaczków, a także do ryżu z ostrym warzywnym chili con carne . Mojej Zuzi
Anioszek w kuchniniedalekiej przyszłości przygotuję własną pastę, bo danie jest wyśmienite :) Zapraszam do gotowania!Składniki na szybkie Panang Curry z kurczakiem dla dwóch osób:3/4 szklanki mleka kokosowego1 pierś z kurczaka, pocięta w cienkie plastry3 liście limonki kafir, poszarpane*1-2 łyżki pasty Panang1 łyżeczka sosu rybnego1 łyżeczka cukru trzcinowego lub palmowego1 łyżka olejuDodatkowo:2 łyżki mleka kokosowego2 liście kafir, pocięte(...)momentu, aż mięso nie będzie surowe. Zdejmujemy z ognia.3. Panang Curry przekładamy do miseczek, polewamy po jednej łyżce mleka kokosowego, posypujemy liśćmi kafiru i papryczką chilli. Podajemy z ryżem jaśminowym. Smacznego! :)* liście limonki kafir można dostać w Kuchniach Świata, przeważnie mrożone lub suszone. Suszonych liści dodajemy mniej, ponieważ są bardziej aromatyczne
Tajskie smakinaszym stole. Dzieci najbardziej lubią wersję z kurczakiem, mąż z owocami morza, a ja wegetariańską. Tym razem było po mojemu, czyli bez mięsnej wkładki, co nie znaczy, że mniej smacznie czy niezbyt sycąco. Bakłażanowym curry naprawdę można się najeść, szczególnie gdy poda się je z chlebem pita lub naan, albo z ryżem. Mój syn twierdzi, że najlepsze jest z ziemniakami
Obiad za dychępewnego czasu jest moda na kaszę, kasza jaglana, której tu użyłam jest bardzo zdrowa, ale mi się kojarzyła raczej w wersji na słodko, albo bardzo delikatnej. Lubię również ryz i myślę, że równie dobrze wkomponował by się w to danie, ale już na pewno nie było by to samo. Gdy starsza córka wróciła ze szkoły, a ja właśnie kończyłam(...)wejścia, że coś pięknie pachnie i ona to chce (mimo, że w szkole jada obiady). Smaczne, szybkie i zdrowe Składniki: - 3/4 szklanki kaszy jaglanej; - 1 podwójna pierś z kurczaka; - 2 łyżki zielonej pasty curry; - olej do smażenia; - pęczek szczypiorku z dymką; - 1 l bulionu warzywnego; - 1/2 szklanki śmietany 30% - 2 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: W garnku o grubym dnie
dom-agi.pl