ryż z kurczakiem - 4804 przepisów (strona:155/321)

Udka kurczaka pieczone z ryżem w pomidorowym sosie 198

cukru 50 g masła Sposób wykonania: Mięso kurczaka myjemy, nacieramy przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Odkładamy na kilka godzin do lodówki (np. na noc). Do garnka przelewamy przecier, dodajemy masło, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy. Całość podgrzewamy mieszając do momentu aż masło się stopi. Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż. Na nim układamy mięso a następnie całość zalewamy

Qchnia po prostu
Ryż w sosie pomidorowym z kurczakiem. 650

pieprz, papryka ostra mielona, oregano 1 łyżka śmietany 18% Kurczaka, paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju rzepakowego. Następnie dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Kiedy woda z pomidorów nam trochę odparuje dodajemy zahartowaną śmietanę i podgrzewamy aż nam sos zgęstnieje. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu - po ugotowaniu wrzucamy ryż

Moje-pitraszenie
Flygande Jacob – kurczak z bananami 197

oprzeć temu połączeniu. Orzechy i bekon są chrupiącym i słonym elementem który świetnie przełamuje bananowo-śmietankowy smak. Najlepiej smakuje podawane z ryżem i sałatką, ale równie dobrze smakuje z dowolnym pieczywem. SKŁADNIKI / 4 porcje: * 4 pojedyncze piersi kurczaka * 250 ml śmietany 36% * garść solonych orzeszków ziemnych * 100 g bekonu * 1 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry * 2 banany * 2 łyżki oleju

Mohiella
Skrzydełka marynowane w Sosie Hoisin (pieczone) 129

sprawdza się jako składnik marynat oraz sos do potraw smażonych i pieczonych. Wspaniale komponuje się też z owocami morza, daniami z ryżu i makaronu. Tu przedstawiam Wam prostą propozycję ze skrzydełkami w roli głównej. Polecam! 10 skrzydełek z kurczaka Marynata: 3-4 łyżki Sosu Hoisin   3/4 łyżeczki przyprawy „5 smaków” 1 łyżeczka soli (według smaku) Dodatkowo: 1-2 łyżki

Di gotuje
Skrzydełka z kurczaka – bez tłuszczu, pieczone, totalnie chrupiące 393

środkową półkę i pieczemy w tej temperaturze przez 45-50 minut, aż skórka stanie się chrupka, cienka i zbrązowiona (kurczak może wymagać jeszcze więcej czasu – koniecznie sprawdźcie w jakim stanie jest skórka). Teraz wystarczy tylko naszykować surówkę, ulubiony sos, ryż albo inne dodatki i zasiąść do stołu. Akompaniament chrupania przy jedzeniu nie opuści Was aż do ostatniej kostki(...)musicie wierzyć mi na słowo – sami spróbujcie. Kurczak upieczony w ten sposób traci cały swój tłuszcz spod skórki, a sama skórka staje się tak chrupka jak chipsy. Nie czuć w ogóle smaku proszku do pieczenia – w tej temperaturze on cały się rozkłada, nie potrzeba też żadnych dodatkowych przypraw czy marynat – smak mięsa jest bardzo mocno skondensowany.   Na zdjęciach jest

Karo in the Kitchen
Kurczak w sosie słodko kwaśnym. 149

ząbek czosnku - 3 łyżki kukurydzy  - 3 łyżki papryki - pojedyńcza pierś z kurczaka - sól pieprz do przyprawienia piersi Pierwszym krokiem który powinniśmy zrobić jest ugotowanie ryżu co jest na tyle proste ,ze nie będe tego opisywać. Stosunek ryżu do wody 1/2. Pamiętajmy o tym aby ryż zacząć gotować najpierw bo sos robi się błyskawicznie a nik nie lubi czekać(...)ziemniaki ryż czy też makaron. Zaczynajmy robić sos , podsmażamy posiekany czosnek oraz chili do momentu zrumienienia ,pamiętajmy aby nie spalić czosnku gdyż nada od gorzkiego posmaku którego nie chcemy , nastepnie dodajemy pokrojoną w paseczki papryke oraz kukurydze . Posypujemy cukrem czekamy aż lekko sie skarmelizuje, w tym czasie dodajemy zimny bulion wymieszany z mąką ziemniaczana . Czekamy aż cały wywar się

Wspólne smaki
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem [PRZEPIS] 557

ZOBACZ JAK JĄ ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIAZapiekanka ryżowa z kurczakiem

Jakugotujesz.pl
Zupa ogórkowa z ryżem 120

Składniki : 4 skrzydełka z kurczaka ( może być również porcja rosołowa) :) Ok 2,5 litra wody 1 średnia cebulka włoszczyzna ( marchewka, piertruszka, kawałek selera, odrobinę pora ) 7-8 sporych ogórków kiszonych 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżka  mąki pszennej 1 torebka ryżu 3-4 łyżki smietany 18% ok. 6 kulek pieprzu ziarnistego, 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe sól(...)łyżki wywaru (posłuży do przyrządzenia zaprawy) Gdy odlany wywar lekko ostygnie dodaję  śmietanę i płaską łyżkę mąki pszennej. Całość dokładnie mieszam .Do wywaru dodaję ugotowany  ryż, i dolewam przygotowaną zaprawę. Dokładnie mieszam i gotuję jeszcze chwilkę, aby wszystkie składniki się połączyły :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Szaszłyki z kurczaka 123

pogody na grilla niestety , ale zrobiłam szaszłyki na patelni. Tutaj podane będą z ryżem , ale z każdym dodatkiem smakują idealnie. Nawet same z sosem czosnkowym są świetne. Dzisiaj sobota więc mamy więcej czasu by poszaleć w kuchni.     Składniki : * filet z kurczaka * papryka czerwona * cukinia * pieczarki * cebula czerwona * przyprawa do grilla * łyżka oleju rzepakowego  Przygotowanie : Trzeba zamarynować fileta

Magiczne Życie Marty
Piersi kurczaka z buraczkami 164

Piersi kurczaka w buraczkach to pomysł na smaczny i nieskomplikowany obiad. Takie danie będzie świetnie smakować z ryżem lub kaszą. Pewnie większość z Was stwierdzi, że jest to zwyczajne danie, ale... na pewno o wiele zdrowsze niż tradycyjny schabowy :) Śmietanę możecie zastąpić jogurtem, tylko wtedy dodajcie go do przestudzonego sosu.  Składniki na 2-3 porcje: 1 podwójna pierś

Ugotować
Duszone udka w sosie własnym z cukinią 135

urok mają szczególnie jesienią i zimą . Rozgrzewają , sycą a dodatkowo są bardzo proste w wykonaniu . Moja rodzinka uwielbia duszone mięso , szczególnie kurczaka . Delikatny sos , pyszne soczyste mięso w towarzystwie zdrowej cukinii …mniam . Jeszcze tylko kasza lub ryż i jesteśmy w kulinarnym niebie Składniki : 0,5 kg udek drobiowych bez kości 1 mała cukinia 1 cebula 2 łyżki masła(...)pieczątki – przysmażenia, to sprawi że nasz sos będzie miał smak . Przekładamy do brytfanki . Na tej samej patelni rumienimy pokrojoną cebule z czosnkiem wyciśniętym praską . Po podsmażeniu dodajemy do kurczaka . Na patelnię na której smażyliśmy mięso i cebulę , wlewamy 1 szklankę wody i doprowadzamy do wrzenia ,żeby zebrać cały smak . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przelewamy do garnka z mięsem . Całość doprawiamy

Ogrodnik w podróży
Duszony kurczak w jasnym sosie pieczeniowym 259

Duszony kurczak w jasnym sosie pieczeniowym Duszony kurczak , to zawsze najprostszy sposób na obiad . Nieskomplikowany w przygotowaniu , niezawodny w smaku , zawsze się udaje . Pasuje do makaronu , ryżu , kaszy , a nawet do świeżego pieczywa . Doskonały na początek tygodnia , kiedy nie chce nam się wydziwiać w kuchni , a z braku czasu łatwiej coś odgrzać , niż mozolnie przyrządzać . Duszonego kurczaka, można zrobić nawet

Ogrodnik w podróży
Omal curry Oscara 160

żółta papryka 1 zielona papryka pierś z kurczaka cynamon czerwone curry sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka myjecie pod bieżącą wodą, kroicie na kawałki, marynujecie w oliwie, soli i cynamonie. Smażycie na mocno rozgrzanej patelni, obracając każdy kawałek tylko jeden raz, kiedy się zarumieni od spodu. Ryż płuczecie dokładnie na sicie. Wlewacie do garnka szklankę wody, lekko solicie, wsypujecie wypłukany ryż

GRUBY WAŁEK
Ekspresowe zielone curry z kurczaka 186

curry: 500 g mięsa z kurczaka (filet z piersi lub z udek) 200 g mieszanki warzyw orientalnych 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 4 łyżeczki zielonej pasty curry (u mnie Tao-Tao - naprawdę dobry skład) 1 dymka lub zwykła cebula średniej wielkości 2 ząbki czosnku olej kokosowy lub sezamowy do smażenia sól i pieprz Kurczaka myjemy, usuwamy wszystkie chrząstki(...)dorzucamy kurczaka, solimy i pieprzymy do smaku i dokładnie obtaczamy w paście. Gdy kurczak nabierze już koloru dodajemy do niego warzywa i całość zalewamy mleczkiem kokosowym. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut. Próbujemy i ewentualnie dodajemy pieprz i sól. Gotowe! Danie może nie jest najpiękniejsze, oczywiście można podać je z ładnie ułożonym ryżem

Cooking Monster
Piersi kurze z dodatkami 143

kurczak straci kolor surowizny. Dodać pastę ajvar i wymieszać. Fasolę i ciecierzycę odcedzić i dodać do kurczaka, wlać wodę. Dodać przecier pomidorowy i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 10 minut. Podawać z makaronem lub ryżem lub bułeczkami. Sos można zagęścić odrobiną mąki rozmieszaną w małej ilości wody. następnie wlać do gotującego się sosu, wymieszać

Kuchnia Pokoleń