pincety. Te akcesoria świetnie sprawdzą się przy przygotowywaniu potraw i ich podawaniu. Amatorom domowych wędzonek śmiało polecić możemy specjalne naczynia służące do wędzenia niewielkich ilości mięs, wędlin lub ryb. Specjalna pokrywa w zestawie z naturalnymi dębowymi trocinami albo wiórami dębowymi z aromatem amerykańskiej whiskey znakomicie nada się do przygotowania naprawdę wyjątkowych potraw. Młynki do soli, pieprzu i innych przypraw
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczony batat z fetą i cebulką, czyli pomysł na rozgrzewającą kolację lub dodatek do obiadu. Danie możemy zjeść solo lub np. z dodatkiem sadzonych jajek czy upieczonej ryby. Szybkie, proste i bardzo smaczne! Bataty, które stanowią podstawę tego przepisu, stanowią cenne źródło węglowodanów oraz witamin i składników mineralnych, a także substancji takich, jak beta-karoten czy luteina. Ich właściwości
Natka Pietruszkidomu i zaoszczędzić nieco pieniędzy na zamówieniu. Sushi jest daniem bazującym niemal wyłącznie na naturalnych, zdrowych składnikach. Powstaje z ryżu zaprawionego odpowiednio spreparowanym octem, czarnych wodorostów nori, świeżych ryb i owoców morza, sosu sojowego, surowego imbiru, ziaren sezamu oraz ostrego chrzanu wasabi o charakterystycznym, zielonym zabarwieniu. Istnieje wiele wariantów tej popularnej potrawy, każdy miłośnik kuchni egzotycznej ma więc szansę
ale Pyszniebyła z tuńczykiem. Robiłam już kilka razy, dlatego tym razem, wymieniłam tuńczyka na makrelę. Tak między nami, to zawsze wydawało mi się, że połączenie twarogu i ryby, to jakiś koszmar. Dawno temu, dostałam taką pastę w szpitalu i od tamtej pory się zraziłam. Była niejadalna. Pasta zrobiona samodzielnie w domu, to zupełnie co innego
Agusiowe smakołykiźródłem stresu i paniki. Święta w stylu slow. Takie właśnie jedzenie serwuję na moim stole. Lubię łączyć tradycję z nowoczesnym „twistem”. Proponuję więc wyraziste smaki dobrze znanych ryb i mięs, które czasem warto przyrządzić inaczej. Do nich zaś niebanalne wino.… Czytaj dalej » The post Świąteczne menu w stylu slow first appeared on Na moim stole
Na moim stole