ryby - 22566 przepisów (strona:612/1505)

Bogactwo smaków wyjątkowej kuchni gruzińskiej 52

Kuchnia gruzińska słynie z ogromnej różnorodności mięs, ryb i warzyw, wielu typów sera, marynat oraz ostrych przypraw. Używa się w niej składników w większości znanych w Polsce, jednak dzięki charakterystycznym dodatkom, takim jak orzechy włoskie, aromatyczne zioła, czosnek, ocet, nasiona granatu, i tradycyjnym sekretom szefów kuchni gruzińskie potrawy zyskują unikatowy smak, czyniąc kuchnię tego narodu jedyną w swoim rodzaju

ProstePesto.pl
Sałatka z rukolą i awokado 60

Będzie prosto i pysznie. Kilka składników a pyszna sałatka na talerzu. Warto mieszać smaki i tekstury aby zajadać takie dania. Zapraszam do stołu. Sałatka z rukolą

Moje Małe Czarowanie
Dorsz w sosie paprykowym ze szpinakiem 61

chwili kostkę z papryki. Podgrzewaj minutę, wlej śmietankę i dopraw sos solą i pieprzem. Redukuj sos 5 minut. Zblenduj, ale niezbyt dokładnie. Wrzuć szpinak, wymieszaj. Do sosu włóż rybę, przykryj patelnię pokrywką i duś na małym ogniu 6 minut. Odkryj i duś kolejne 6 minut. Posyp koperkiem. Podawaj z ryżem, ulubioną kaszą, soczewicą

Delicious Place
Sałatka z gotowanego łososia 69

Łosoś to popularna ryba, której mięso jest bogate w białko, kwasy tłuszczowe omega-3 i witaminę D. Spożywany jest zarówno na surowo jak i w formie gotowanej, wędzonej, pieczonej oraz smażonej. W moim domu najczęściej gości łosoś wędzony , którego podaję na ogół na śniadanie. Równie często sięgam po łososia z wody, z którym to przygotowana jest także poniższa sałatka

MeCooks
Hummusowa pasta z wędzonym pstrągiem 63

Hummus z dodatkiem, tak bym nazwała najprościej moją dzisiejszą pastę. Zakupiłam przepysznego wędzonego pstrąga i zmiksowałam go z ciecierzycą. Rezultat: miała być pasta do chleba a

Moje Małe Czarowanie
Przepis na podpłomyki 69

służy do nabierania nim gęstych sosów. Możemy jednak nałożyć na podpłomyki ulubione dodatki, tak jak na włoską pizzę. Jako dodatek do podpłomyków możesz użyć pieczarek, warzyw, mięsa, boczku lub ryb.  Wszystkie zdjęcia zamieszczone w tym artykule są autorstwa mojej koleżanki, autorki bloga Mój kulinarny pamiętnik .   Spodobał Ci się przepis na podpłomyki ? Będzie nam miło jeśli zostawisz

Cztery Fajery
Mleko prosto od… owcy. Dietetyk o zaletach nabiału owczego 96

swoją ofertę na internetowym targu. Zaufani dostawcy oferują ponad 3 500 produktów o czystej etykiecie, m.in. warzywa i owoce z ekologicznych upraw, wiejskie jaja i nabiał, mięso, wędliny i ryby z małych hodowli, przetwory, tradycyjne wyroby piekarnicze i cukiernicze. Dostawy zamówień realizowane są do Punktów Odbioru we Wrocławiu, w Krakowie, na Śląsku i w Warszawie i wysyłką kurierem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone polędwiczki wieprzowe inaczej 87

królują polędwiczki z makaronem i pysznym sosem serowym. Taki obiad jest pyszny i niesamowicie syty. Sos serowy gotują bardzo często. Pasuje on nie tylko do mięsa ale również do ryb. Sos serowy powstaje u mnie na bazie sera. Czasami są to dwa sery, a czasami nawet trzy. Wszystko zależy jaki smak ma mieć sos. Ja uwielbiam sos serowy

codojedzenia
Zupa krem z brokułów 67

amerykańskich naukowców ich antykancerogennych właściwości. Warzywa te zawierają bowiem wykazujący silne działanie antynowotworowe sulforafan. Wypróbuj także słodko-pikantną zupę rybną z brzoskwiniami i curry : Zupa curry z brzoskwiniami i rybą – farerska Karrysuppe Słodko-pikantna Karrysuppe við ferskum og fisk, czyli zupa curry z brzoskwiniami i rybą, to jedno z moich ulubionych farerskich dań. Check out this recipe Brokuły doceniali już

smakowitehistorie.com
Mój pierwszy raz z Amanitą, czyli sznycel górski z ... muchomora 65

się nim przy okazji świąt, stąd antropologiczna teoria o stroju Mikołaja, o której pisałem tutaj . Ten pierwszy jest uznawany za grzyb jadalny. Jest bardzo smaczny, o strukturze przypominającej mięso ryb.  jak je odróżnić i jak nie pomylić go z czym innym? W zasadzie różnic jest wiele, np. kolor blady ceglasty, mało wyraziste plamki itp, ale najważniejsza ukrywa się

Kryzysowa Książka Kucharska
Bigos z kapusty 61

cóż ciekawego dowiedziałam się na temat bigosu. Dawno, dawno jeszcze przed rozbiorami bigos nie miał nic wspólnego z kapustą. Były to siekane, odpowiednio przyprawiane potrawy z mięsa lub ryb. I z bigosem jest podobnie jak z sałatką mistrza Oliviera vel stoliczna , z pańskich stołów przeszedł transformację i zagościł u biedoty. Gdzie bogaty skład zastąpiono skrawkami mięsa i dużą ilością

Dieta moja pasja
Soczewica z tahini 109

sałatka z zielonej soczewicy przypadnie do gustu wielbicielom kuchni Bliskiego Wschodu, a ja się do nich zaliczam. Doskonale nadaje się jako dodatek do grillowanych warzyw, ryb i mięs, ale może też być daniem sama w sobie, bo jest bardzo sycąca i zdrowa. Zielona soczewica to produkt nisko kaloryczny ale o wysokiej zawartości białka, witamin z grupy B i kwasu

Smakowity Blog Kulinarny
Kołobrzeg – gdzie zjeść posiłek z widokiem na morze? 48

deserów. Jak na prawdziwą nadmorską restaurację przystało, w karcie główną role grają dania rybne. Są to między innymi aromatyczne zupy rybne, flaczki z owocami morza oraz smażone i pieczone ryby w towarzystwie aromatycznych sosów i świeżych dodatków. W kuchni Mikado nie brakuje również propozycji dań mięsnych, przygotowywanych ze starannie wyselekcjonowanego, dobrej jakości mięsa.  Kawiarnia z widokiem na morze

jakszef.pl