Składniki: śledzie 1 kg , sól morska Prowansalska Royal Brand 1 łyżka, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, mąka pszenna - ile potrzeba, olej do smażenia - ile potrzeba , brukselka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka ugotowane na twardo 4 sztuki, cebula 1 mała, papryka marynowana 1 sztuka, filet śledziowy 4 sztuki, koperek 1/2 pęczka, cukier 1 łyżeczka, ocet winny
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: marchew 4 sztuki, seler korzeniowy 1 mały, pietruszka gotowana 2 sztuki, ziemniaki ugotowane 8 sztuk, groszek konserwowy 1 puszka, ogórek kiszony 4 sztuki, sól 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: twaróg Strzałkowo 25 dag, makrela wędzona 1 średnia, ogórek zielony 1 mały, papryka czerwona 1 mała, cebula 1 sztuka, szczypiorek 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: makrela wędzona 1 większa, jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, ząbki czosnku 2 sztuki, cebula 1 mała, pomidory 1 większy, natka pietruszki 2 łyżki, pieprz
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: matiasy 8 sztuk, cebula 1 sztuka, ogórek konserwowy Smak 4 sztuki, pieczarki 10 sztuk, papryka czerwona 1 mała, cukier 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: matiasy 8 sztuk, cebula 2 sztuki, żurawina suszona 10 dag, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: matiasy 10 sztuk, śliwki 5 sztuk, jabłka 1 sztuka, ogórki kiszone 2 sztuki, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: śledzie 1 kg, mąka pszenna - ile potrzeba, kucharek 3 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba SOS: cebula 4 sztuki, olej rzepakowy 6 łyżek, cukier 2 łyżeczki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, łosoś wędzony 15 dag, rzodkiewka 1 duża, szczypiorek 6 łodyg, koperek 1 łodyga, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, majonez
W Mojej Kuchni Lubiędynia (ja użyłam tzw. potimarron, miała naprawdę cudowny kolor! ale nie pamiętam, ile ważyła) 200ml mleka kokosowego 250g krewetek (możecie zastąpić innym mięsem np. kurczakiem, homarem, rybą) 400ml bulionu warzywnego sól, pieprz świeżomielony opcjonalnie: 1 x bagietka do przegryzania i winko ;) Przygotowanie: Przygotować bulion Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojony/posiekany czosnek oraz starty imbir i smażyć na małym ogniu
Kitchens AlphabetMogę przygotować kaczkę, odfiletować rybę ale aż wstyd się przyznać, że największym problemem dla mnie było jeszcze niedawno... przygotowanie sosu! Albo czegoś dodawałam zbyt dużo, albo mi się nie chciało... z odsieczą przyszedł mój "teść" i od tego czasu nie wyobrażam sobie sałatki bez tego sosu! Sos ten należy do klasyki i jest znany w każdej kuchni. (podobno też pomaga
Kitchens AlphabetSałatka ta towarzyszy mi już od kilu lat. Jest bardzo prosta, szybka…doskonała na święta, imieniny itd. Za przepis dziękuję mojej koleżance ze studiów Biedronie, która
Anioły w kuchniJeśli szukacie pomysłu na szybką pastę do chleba...biegnę Wam z pomocą;) Składniki; puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym, 2 lub 2 ½ lyżki majonezu
Anioły w kuchniProsta i smaczna propozycja sałatkowa ... Składniki: 500g filetów śledziowych 1 duża cebula drobno pokrojona i sparzona wrzątkiem 4 jajka ugotowane 4 duże ogórki kiszone Pół puszki
Anioły w kuchni