ryby - 22566 przepisów (strona:1222/1505)

Rolada szpinakowa z serem i łososiem wędzonym 196

Przystawka w postaci tej rolady, nie tylko atrakcyjnie wygląda, ale też świetnie smakuje. Składniki;  400g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku,  3 jajka,  200g

Anioły w kuchni
Śledzie pod pierzynką 257

Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację

Anioły w kuchni
Pstrąg wędzony z bobem na sałacie 185

Uwielbiamy takie dania, które można jeść bez wyrzeczeń...samo zdrowie po prostu. Sałatka z wędzonego pstrąga z bobem na rukoli i roszponce, to jest to. Roszpunka

Anioły w kuchni
Spaghetti z tuńczykiem 224

To tradycyjne włoskie danie, którego jesteśmy fankami, w spolszczonej wersji ..... Po rcja dla 4 osób Składniki: 2 puszki pomidorów bez skóry 2 łyżki przecieru pomidorowego 2

Anioły w kuchni
Sałatka z wędzoną makrelą 2354

podać na talerzu :) Prosta i niewymagająca wielu składników, jednak mająca w sobie coś wyjątkowego :) Przekonajcie się sami :) Składniki: wędzona makrela cebula 4 średnie ogórki kiszone 3 jajka majonez pieprz Rybę obieramy ze skóry, pozbywamy się ości i rozdrabniamy na mniejsze części. Cebulę, jajka i ogórki kroimy w drobniutką kostkę.  Wszystko razem mieszamy, doprawiamy pieprzem i dodajemy majonez. Odstawiamy

Czerwona Porzeczka
Czarny makaron z krewetkami koktajlowymi 193

Czarny makaron wstążki barwiony sepią z pikantnymi krewetkami koktajlowymi - szybka propozycja dla miłośników dań makaronowych z dodatkiem owoców morza. Składniki na 2 porcje: 200 g czarnego

wyzwania kuchenne
Sałatka makaronowa z brokułem i wędzonym łososiem 337

Dziś Światowy Dzień Makaronu więc i na blogu makaronowy wpis. Pyszna prosta i sycąca sałatka. Tylko trzy produkty wystarczą aby wyczarować coś pysznego na wielki apetyt

Monia miesza i gotuje
Burgery z łososia 164

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam do mojej kuchni na pyszną i zdrową wersję burgerów z łososia. Podane w domowej bułce z

Marta Gotuje
Ziemniaki au gratin. 255

piec w temp.180-200 stop.,60min. Zdjąć folię, posypać serem i zapiekać jeszcze 10min,do rozpuszczenia sera. Gratin możemy przygotować jednowarstwowe lub kilkuwarstwowe .Wyśmienicie komponuje się z mięsem i rybą. Łatwo można się uzależnić od tego delikatesu

Kulinarny karnet Christophera
Jak się bawić,to się bawić - placuszki ziemniaczane z wędzonym łososiem. 162

Składniki na placki: 6 dużych ziemniaków 1 jajko 4 łyżki mąki ½  cebuli. 1 łyżeczkę śmietany kwaśnej Sól Olej do smażenia 0,5 l. kwaśnej

Kulinarny karnet Christophera
Pstrąg na niebiesko. 116

Składniki: 1 pstrąg 0,5 l woda 2 łyżki octu 0,25 l wino czerwone 1 p. włoszczyzny (2 marchewki,1.2 seler,1 pietruszka) 2 listki

Kulinarny karnet Christophera
Rozmarynowy łosoś z cieciorką. 175

Łosoś z rozmarynem. Składniki: 250g łososia świeżego 2 gałązki rozmarynu świeżego 2 pomidory średnie 1 małe chilli czerwone 1 czerwona cebula mała 2 ząbki czosnku 30

Kulinarny karnet Christophera
Dorsz na bakłażanie w aioli z czerwonej papryki. 187

Dorsz na bakłażanie . Składniki. 1 bakłażan mały 1 papryka duża 400 g dorsza filet 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 żółtko 1 łyżka soku z

Kulinarny karnet Christophera
Wędzony łosoś z jarmużem i plasterkami ziemniaków w śmietanie. 152

Wędzony łosoś z jarmużem. Bardzo smaczne ,nietypowe danie, szybkie i eleganckie. Wędzony łosoś ułożony na gorących  ziemniakach przejmie ich naturalne ciepło ,lekko ogrzany nie stanie

Kulinarny karnet Christophera