ryby smażone - 3566 przepisów (strona:91/238)

Smażone płotki 110

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Grzanki z filetem z makreli i szpinakiem 169

oliwek. Czosnek i papryczkę kroicie w drobną kostkę. Wrzucacie na patelnię i podsmażacie. Na koniec dodajecie szpinak , solicie, pieprzycie i i smażycie przez kilka minut. Wykładacie na kawałki pieczywa. Na to kładziecie po plasterku sera, kawałku ryby, suszonym pomidorze odsączonym z zalewy (możecie go pokroić też na kawałki). Rozgrzewacie piekarnik do 180 stopni (np. w opcji grill) i pieczecie

GRUBY WAŁEK
,,Świąteczna ryba zapiekana w cieście’’ 381

Coraz bliżej święta! Na Wigilię nie musisz podawać tradycyjnego, smażonego karpia! Przed Wami wspaniałe danie na świąteczny stół, które nie tylko ładnie wygląda, ale i świetnie smakuje. To nic innego jak pyszne chrupiące ciasto drożdżowe pieczone na kształt ryby z nadzieniem pieczarkowo- kapuścianym z filetem rybnym. Jest to wspaniała i ciekawa alternatywa dla między innymi ościstego karpia. Składniki(...)smaku solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanej, natłuszczonej patelni. Następnie wrzucamy posiekaną kapustę i dusimy pod przykryciem do momentu aż kapusta będzie miękka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku, studzimy całość mieszamy. Umyty i osuszony filet ryby obtaczamy w mące oprószamy solą, pieprzem, przyprawą do ryb i ziołami

Podróż w kulinaria
Miętowy dorsz 114

przygotowań pesto do ryby przypomniały mi się cudowne wakacje w Wenecji, kiedy to chcąc posmakować "włoskiej ryby" zamówiłam w restauracji takiego właśnie dorsza.  Pamiętam, jak zaskoczył mnie orzeźwiający smak i aromat miętowego pesto, na w sumie mdłej w smaku rybie, jaką jest dorsz. Ten smak do dziś pozostał w mojej pamięci i mam nadzieję(...)zostać nadal chrupiący.  Filety z dorsza posypać solą oraz pieprzem od strony mięsa. Na patelni ułożyć pergamin, polać oliwą i smażyć dorsza, najpierw od strony skóry - około 3 minut z każdej strony.  Po usmażeniu ułożyć rybę na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.  Na talerzu położyć rybę, na niej ułożyć łyżkę pesto. Dołożyć dodatki.  Całość

Garniec Magalie
Kuchnia włoska usystematyzowana. 167

ręką, po takie których musimy się naszukać. :) Na pewno książka to dobra podstawa na temat kuchni włoskiej. Smażona polenta ze słoniną i truflą. Ravioli z ziemniakami i szynką. Lasagne z kozim serem, cukinią i orzechami. Homarce z koniakiem. Dział: ryby. Konfitura z czerwonej cebuli. Koreczki owocowe na słono

Brzuszki Łakomczuszki
Tołpyga z zielonym curry i mlekiem kokosowym 243

Tołpyga to słodkowodna ryba z rodziny karpiowatych. Ten przepis to totalny eksperyment. Składniki i przyprawy dobierane były na bieżąco. Koncepcja czy piec czy smażyć i jakie dodatki przygotować zmieniała się co najmniej 3 razy, ale ostatecznie wyszło bardzo smacznie. SKŁADNIKI ok. 1 kg filetów z tołpygi 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 400 gram ziemniaków kilka gałązek(...)rozmarynu ok. 10 ząbków czosnku Składniki do marynaty do ryby: 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka oleju rzepakowego 4 czubate łyżeczki zielonej pasty curry sok z 1/2 cytryny sok z 1/2 limonki 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę 1 łyżka cukru 1 łyżka posiekanej suszonej trawy cytrynowej 1 puszka mleka kokosowego Marynata do warzyw: 2 łyżki sosu

OstryKęs
Efektywna dieta na lato 158

nawet szpinaku. Zawierają mnóstwo witamin i do tego doskonale oczyszczają organizm z toksyn i likwidują nadmierny tłuszcz. Obiad Potrawy do tej pory smażone warto zastąpić gotowanymi oraz pieczonymi. Delikatne drobiowe mięso z dodatkiem warzyw czy pieczona ryba latem smakuje zupełnie inaczej, także z grilla. Polecane są również letnie zupy które są bardzo wartościowe, takie jak choćby chłodnik . Zawierają mnóstwo świeżych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tilapia w sosie keczupowym 122

cytryny • 1/4 szklanki śmietany kwaśnej • 1/4 szklanki keczupu pikantnego • 1 łyżeczka chrzanu tartego • 1 łyżka natki pietruszki • olej do smażenia Wykonanie: • Filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i białym pieprzem. • Delikatnie obsmażyć rybę na oleju i ułożyć w naczyniu do zapiekania. • Wymieszać razem śmietanę, keczup i chrzan, doprawić do smaku

To co kocham
ŁOSOŚ SMAŻONY Z SOSEM KOPERKOWYM 80

koperku sól Sos koperkowy  Wymieszaj śmietanę ze zmiażdżonym czosnkiem, dodaj koperek przypraw do smaku. Wstaw do lodówki.  Przygotowanie ryby  Rybę umyj, osusz, podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem  Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony przez około 2 minuty  Zmniejsz ogień, dosmaż pod przykryciem przez kilka minut

Kukuleczki
Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym 195

kolejne 5 minut (czas pieczenia jest uzależniony od grubości filetów). Wyjmujemy z piekarnika, zbieramy pędzlem marynatę i rozsmarowyjemy ją na powierzchni ryby.  Pieczarki przesmażamy na rozgrzanej oliwie, następnie dodajemy masło, sól, pieprz, pokrojony czosnek, całość smażymy do zarumienienia pieczarek. Dodajemy bób smażymy. Po podsmażeniu zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy posiekaną bazylię/kolendrę. Na czystą patelnię wylewamy

Plate of Joy
Miód pitny - dwójniak maliniak 170

powierzchni mięsa. Tak kilkakrotnie polewałbym ptaszysko aby cukry skarmelizowały się, tworząc tym samym chrupką skorupkę na powierzchni. Miodu pitnego użyłbym także do smażonego łososia - połączyłbym odrobinę miodu z gęstą musztardą Dijon i po usmażeniu jednej strony ryby rozsmarowałbym delikatnie masę po jej powierzchni. Z racji tego, że wyczuwam w tym miodzie akcent wędzonki użyłbym miodu jako dodatkowego składnika

Right Behind The Kitchen
Salsa z mango i chili 180

obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać sok z cytryny, imbir, cukier puder i natke pietruszki. Podawać jako dodatek do smażonych piersi kurczaka w panierce z bułki tartej wymieszanej z sezamem lub grillowanych mięs, ryb i owoców morza

Atlas Smaków
Pstrąg pieczony w folii 169

spróbował go u mnie raz, nie chciał, bym przygotowała je po raz kolejny... Nawet, jeśli do tej pory nie był wielbicielem ryb. Zdarza mi się podawać je różnie. W zależności od nastroju, pogody, czy apetytu smażę do niego frytki, bądź  zjadam prosto z folii; latem często z grilla

Kuchenna Kontrrewolucya
Sole With Tropical Tiger Prawns 110

łyżeczki miodu 2 łyżki octu winnego czerwonego bazylia - ususzona garść oliwek Przygotowanie: Solę obsypujemy z każdej strony przyprawą do ryb i układamy obok siebie na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.  I smażymy z każdej strony po ok 2 minuty. Na rozgrzaną patelnię z łyżką masła klarowanego wsypujemy krewetki uprzednio skropione sokiem z cytryny

ClauditteMissCooking
Ryba w cieście koperkowym 229

Odmrożoną, umytą i osuszoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Dzielimy na mniejsze porcje. 2. Wszystkie składniki ciasta poza koperkiem miksujemy. Wsypujemy koperek i mieszamy. 3. Rybę maczamy w cieście z każdej strony, kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy na małym ogniu z obu stron. Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania