ryby smażone - 3566 przepisów (strona:91/238)

Kuchnia włoska usystematyzowana. 178

ręką, po takie których musimy się naszukać. :) Na pewno książka to dobra podstawa na temat kuchni włoskiej. Smażona polenta ze słoniną i truflą. Ravioli z ziemniakami i szynką. Lasagne z kozim serem, cukinią i orzechami. Homarce z koniakiem. Dział: ryby. Konfitura z czerwonej cebuli. Koreczki owocowe na słono

Brzuszki Łakomczuszki
Tołpyga z zielonym curry i mlekiem kokosowym 275

Tołpyga to słodkowodna ryba z rodziny karpiowatych. Ten przepis to totalny eksperyment. Składniki i przyprawy dobierane były na bieżąco. Koncepcja czy piec czy smażyć i jakie dodatki przygotować zmieniała się co najmniej 3 razy, ale ostatecznie wyszło bardzo smacznie. SKŁADNIKI ok. 1 kg filetów z tołpygi 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 400 gram ziemniaków kilka gałązek(...)rozmarynu ok. 10 ząbków czosnku Składniki do marynaty do ryby: 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka oleju rzepakowego 4 czubate łyżeczki zielonej pasty curry sok z 1/2 cytryny sok z 1/2 limonki 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę 1 łyżka cukru 1 łyżka posiekanej suszonej trawy cytrynowej 1 puszka mleka kokosowego Marynata do warzyw: 2 łyżki sosu

OstryKęs
Efektywna dieta na lato 171

nawet szpinaku. Zawierają mnóstwo witamin i do tego doskonale oczyszczają organizm z toksyn i likwidują nadmierny tłuszcz. Obiad Potrawy do tej pory smażone warto zastąpić gotowanymi oraz pieczonymi. Delikatne drobiowe mięso z dodatkiem warzyw czy pieczona ryba latem smakuje zupełnie inaczej, także z grilla. Polecane są również letnie zupy które są bardzo wartościowe, takie jak choćby chłodnik . Zawierają mnóstwo świeżych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tilapia w sosie keczupowym 136

cytryny • 1/4 szklanki śmietany kwaśnej • 1/4 szklanki keczupu pikantnego • 1 łyżeczka chrzanu tartego • 1 łyżka natki pietruszki • olej do smażenia Wykonanie: • Filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i białym pieprzem. • Delikatnie obsmażyć rybę na oleju i ułożyć w naczyniu do zapiekania. • Wymieszać razem śmietanę, keczup i chrzan, doprawić do smaku

To co kocham
ŁOSOŚ SMAŻONY Z SOSEM KOPERKOWYM 90

koperku sól Sos koperkowy  Wymieszaj śmietanę ze zmiażdżonym czosnkiem, dodaj koperek przypraw do smaku. Wstaw do lodówki.  Przygotowanie ryby  Rybę umyj, osusz, podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem  Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony przez około 2 minuty  Zmniejsz ogień, dosmaż pod przykryciem przez kilka minut

Kukuleczki
Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym 207

kolejne 5 minut (czas pieczenia jest uzależniony od grubości filetów). Wyjmujemy z piekarnika, zbieramy pędzlem marynatę i rozsmarowyjemy ją na powierzchni ryby.  Pieczarki przesmażamy na rozgrzanej oliwie, następnie dodajemy masło, sól, pieprz, pokrojony czosnek, całość smażymy do zarumienienia pieczarek. Dodajemy bób smażymy. Po podsmażeniu zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy posiekaną bazylię/kolendrę. Na czystą patelnię wylewamy

Plate of Joy
Miód pitny - dwójniak maliniak 182

powierzchni mięsa. Tak kilkakrotnie polewałbym ptaszysko aby cukry skarmelizowały się, tworząc tym samym chrupką skorupkę na powierzchni. Miodu pitnego użyłbym także do smażonego łososia - połączyłbym odrobinę miodu z gęstą musztardą Dijon i po usmażeniu jednej strony ryby rozsmarowałbym delikatnie masę po jej powierzchni. Z racji tego, że wyczuwam w tym miodzie akcent wędzonki użyłbym miodu jako dodatkowego składnika

Right Behind The Kitchen
Salsa z mango i chili 195

obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać sok z cytryny, imbir, cukier puder i natke pietruszki. Podawać jako dodatek do smażonych piersi kurczaka w panierce z bułki tartej wymieszanej z sezamem lub grillowanych mięs, ryb i owoców morza

Atlas Smaków
Pstrąg pieczony w folii 179

spróbował go u mnie raz, nie chciał, bym przygotowała je po raz kolejny... Nawet, jeśli do tej pory nie był wielbicielem ryb. Zdarza mi się podawać je różnie. W zależności od nastroju, pogody, czy apetytu smażę do niego frytki, bądź  zjadam prosto z folii; latem często z grilla

Kuchenna Kontrrewolucya
Sole With Tropical Tiger Prawns 122

łyżeczki miodu 2 łyżki octu winnego czerwonego bazylia - ususzona garść oliwek Przygotowanie: Solę obsypujemy z każdej strony przyprawą do ryb i układamy obok siebie na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.  I smażymy z każdej strony po ok 2 minuty. Na rozgrzaną patelnię z łyżką masła klarowanego wsypujemy krewetki uprzednio skropione sokiem z cytryny

ClauditteMissCooking
Ryba w cieście koperkowym 245

Odmrożoną, umytą i osuszoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Dzielimy na mniejsze porcje. 2. Wszystkie składniki ciasta poza koperkiem miksujemy. Wsypujemy koperek i mieszamy. 3. Rybę maczamy w cieście z każdej strony, kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy na małym ogniu z obu stron. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ryba w cebuli na parze z kulkami ryżowymi 163

Wszystkie składniki razem mieszamy, formujemy z nich kulki - do środka każdej kulki wkładamy kosteczkę sera żółtego i obtaczamy w bułce. Smażymy na bardzo rozgrzanym oleju do zarumienienia się ze wszystkich stron. Wykładamy na papierowy ręcznik aby wsiąkł nadmiar tłuszczu. Rybę wkładamy do garnka do gotowania na parze (parowaru) posypujemy posiekaną cebulą, posypujemy przyprawami, skrapiamy spora ilością soku z cytryny

sierotka maRysia w kuchni
Paszteciki z łososiem i jarmużem 309

Pyszne, delikatne paszteciki z łososiem i jarmużem to świetna alternatywa dla tradycyjnych pasztecików. Myślę, że przekonają się do nich nawet Ci, którzy za rybami specjalnie nie przepadają. W połączeniu z jarmużem paszteciki smakują wyśmienicie i będą świetnym uzupełnieniem wigilijnego stołu. Do tego mam dla Was przepis na IDEALNE CIASTO DROŻDŻOWE, które wykorzystałam w ciągu ostatnich kilku dni przygotowywałam kilkukrotnie(...)podwojeniu objętości smarujemy dłonie olejem, wyciągamy ciasto z naczynia, wałkujemy na kształt prostokąta o grubości 2 cm. Farsz Na rozgrzanym oleju smażę posiekaną drobno cebulkę i czosnek. Dodaje liście jarmużu i duszę całość kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem. Rybę kroję w paski o szerokości 1,5-2 cm i doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wykończenie Na środek rozwałkowanego

Mango Papaja
Domowy paprykarz z makrelą 151

mała * cebula- 1 mała * koncentrat pomidorowy- 3 łyżki * woda- 100 ml * olej ryżowy- do smażenia * przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, papryka wędzona, suszony czosnek, listek laurowy oraz ziele angielskie * cukier- opcjonalnie Ryż opłukać, a następnie ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Mięso ryby dokładnie oczyścić z ości. Cebulę cienko pokroić, a marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. Na rozgrzanym oleju(...)zeszklić cebulkę, po chwili dodać starte warzywa, listek laurowy, ziele angielskie i smażyć około 5 minut. 3 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać ze 100 ml wody, wlać do warzyw, dodać przyprawy: suszony czosnek i paprykę słodką oraz wedzoną, przykryć i dusić do uzyskania pożądanej miękkości warzyw (ja lubię lekko kruche). W tym momencie należy spróbować czy sos jest za kwaśny

Kraina Miodem Płynąca
Dorsz w panko 138

swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju. Tym razem wykorzystałam ją do przygotowania filetów z dorsza. I tak jak myślałam ryba wyszła delikatna w środku a chrupiąca na zewnątrz. Pycha. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania