Składniki: 6 dużych marynowanych śledzi 6 jajek 1 duża cebula 4 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany 2 łyżeczki curry sok z 1 pomarańczy 2 łyżeczki brązowego
Pobite gary Barbarybakłażany, które już od tygodnia czekały na swoją kolej i nie mogły się doczekać, aż coś z nich przygotuję. Tak już mam, że zawsze wybieram ładne warzywa, mięsa, ryby, a dopiero potem zastanawiam się co z nimi zrobię. Na początku chciałam te bakłażany nafaszerować mięsem. Gdybym miała w domu mięso na pewno bym tak zrobiła. Nie miałam. Pomyślałam, że fajnie
Poezja smakusię za jej smakiem. ;) Feta, szpinak, cukinia, czosnek to ostatnio moje ulubione połączenie, które pasuje zarówno do kaszy, ryżu jak i makaronu. W wersji niewegetariańskiej dobrze smakuje z kawałkiem ryby czy mięsa. Nie jestem w stanie sprecyzować ilości porcji, ale myślę że trzy osoby spokojnie by się najadły. ;) Ja na pewno ten przepis będę powtarzać... do znudzenia. ;) Składniki
Kuchnia Elliepokroić na dzwonka (jeśli byłyby z łbami należy je odciąć ) Z podanych składników zagotować zalewę Dzwonka śledzi smażyć kolejno maczając wpierw w mące Do słoja wkładać usmażoną rybę, ewentualnie przekładając sparzoną cebulą Zalać przestudzoną zalewą, zakręcić słój - najlepsze po kilku dniach ( odstawić w chłodne miejsce ). Tak przyrządzone śledzie zrobiłam po raz pierwszy, bo w moim mieście nie mogłam kupić
Proste Potrawyprosty sos idealnie nadaje się do gotowanych w wodzie lub na parze mięs, ryb czy kurczaka. My podaliśmy go do baby ziemniaczanej, na którą przepis otrzymacie niedługo. W oryginalnym przepisie, pochodzącym najprawdopodobniej z Wielkiej Brytanii użyta była bułka tarta. My zamieniliśmy ją na chleb. Na chleb, który nam czasami zostaje, czerstwieje, a nie mamy sumienia go wyrzucać
Marder&Marder Manufacturejogurt, cebulę, łososia i sok z cytryny - zmiksować (najlepiej blenderem) na gładką masę. Całość doprawić pieprzem. (Sól jest zbędna, ponieważ sam łosoś jest słony.) (*) Można użyć dowolnej ryby wędzonej, ale należy pamiętać, że brzuszki z łososia mają swoją specyficzną i delikatną konsystencję. Deska widoczna na zdjęciu pochodzi z pracowni rzeźbiarskiej "Graciarnia
Di gotujeświetna alternatywa dla wędliny, czy sera, które zwykle są podstawowymi dodatkami do pieczywa. A źródło inspiracji do domowych past kanapkowych jest wprost nieskończone - możemy wykorzystać jajka, warzywa , ryby. Może być bardzo smacznie, kolorowo i przede wszystkim zdrowo :). Polecam na FIT śniadanko z ciemnym chlebkiem :) SKŁADNIKI (na 4 kanapki) 4 łyżki ugotowanej soczewicy (lub soczewicy z puszki
Moje Kuchenne Rewelacjekolację. Quiche można przyrządzić zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko
Calzonella.comCebula lub 3 Szalotki sól i pieprz 4 Łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka odcedzam z wody, przekładam do miseczki. Cebulkę obieram, kroję w kostkę. Przekładam do ryby. Ogórki kroję w drobną kostkę. Wszystko ze sobą łączę. Do składników dodaję jogurt i przyprawy do smaku. Mieszam wszystko ze sobą. Wstawiam do lodówki
Gotowanie PatkiPołączenie smażonej ryby z sosem chrzanowym okazało się "strzałem w dziesiątkę". Składniki 400 g filetów z miruny nowozelandzkiej 2 łyżki mąki sok z polowy cytryny 5 łyżek oleju 3-4 łyżki chrzanu, świeżo startego lub ze słoika 1 pęczek koperku 1 łyżka masła 100-120 ml słodkiej śmietany sól cukier pieprz świeżo mielony Przygotowanie Filety opłukałem, odsączyłem
R'n'G Kitchensię lubi, ja podałam z mixem sałat z jogurtem.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry
W Mojej Kuchni Lubięfarsz jest wyjątkowo smaczny i w pierogach smakuje wyśmienicie.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry
W Mojej Kuchni Lubięsukienkę aby na pewno nie trzeba wycierać! ;) Po kilkunastu minutach danie trafiło na stół, a ja byłam już kupiona samym jego wyglądem i zapachem. Smak okazał się równie idealny! Ryba niesamowicie soczysta, delikatna i idealnie doprawiona … makaron al dente w świetnym sosie … Dodatki to kropka nad I, która sprawiła, że danie totalnie podbiło moje serducho i zostało okrzyknięte
Ostra na SłodkoSmaczna, prosta w wykonaniu. Sprawdza się do różnych mięs, jak i do ryb. Składniki 1 mała kapusta pekińska 1 średnia marchewka Sos : 1 łyżka musztardy 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny sól pieprz trybula Przygotowanie Umytą kapustę poszatkowałem, posoliłem. Marchewkę starłem na grubych oczkach, dodałem do kapusty, wymieszałem. Składniki sosu wymieszałem, polałem kapustę
R'n'G KitchenProste danie z kurczaka, bardzo popularne w Stanach, gdzie myślą, że to włoski przysmak. Ale tutaj jest bardziej jak z naszą rybą po grecku, o której w Grecji nikt nie słyszał. Kurczak w parmezanie z Włoch ma tylko parmezan i sos pomidorowy :) Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji
Bazując na smaku