ryba - 22624 przepisów (strona:881/1509)

Pieczone filety z pstrąga 148

bardziej prostszego jak upiec rybę w folii. Ale za to jaki ma smak! Na dodatek nie spędzamy wiele czasu w kuchni. Wystarczy na każdy filet położyć plasterki zimnego masła, dodać kilka gałązek pietruszki oraz plasterki cytryny. Można przed pieczeniem posypać ulubionymi ziołami lub doprawić dopiero na talerzu. Zawijamy każdy filet osobno w folię do pieczenia i wkładamy

Kulinarne przemyslenia
Buraczki z jogurtem 168

się przeglądając książkę z przepisami z krajów perskich (Iran).  Tak przygotowane buraczki to banalnie prosta i bardzo szybka w przygotowaniu sałatka, która idealnie nadaje się do mięs czy ryb, ale także do samodzielnego jedzenia, np jako przekąska do pracy. Ponadto sałatka z buraczków ma fantastyczny, intensywny kolor, który ożywi każdy talerz. Polecam! Składniki :  500g ugotowanych buraków 200ml jogurtu

Codzienne Gotowanie
Kurczak jerk po karaibsku z warzywami 174

osuszonego) przyprawami (sypkimi lub mokrymi), dość pikantnymi tworzącymi przyprawę „jerk”. Ten sposób przyprawiania stosuje się przede wszystkim dla drobiu i wieprzowiny, aczkolwiek można go stosować także dla ryb, krewetek, kiełbas, jagnięciny, wołowiny, warzyw, a nawet tofu! Przyprawa jerk opiera się zasadniczo na dwóch produktach: zielu angielskim i papryce Scotch Bonnet (ostry, bogaty, jabłkowo-wiśniowo-pomidorowy smak, często mylona

Pociąg Do Kuchni
Iberyjskie wina z Lidla – lato 2016 151

lekkie nuty gruszkowo jabłkowe które w połączeniu z niską kwasowością powodują, że wino to jest „bardzo pijalne”. My wypiliśmy je solo, ale dobrze sprawdziłoby się z lekkimi sałatkami, rybami lub owocami morza. W tej cenie na pewno będzie to bardzo dobry zakup. Kolejny dzień to radykalna zmiana pogody i również wina. Viento de Invierno Mencia

królestwo garów
Szaszłyki z brokuła i kalafiora w kukurydzianym cieście 188

stanie się do nich przekonać to... Mam dla Was wyjątkową propozycję na warzywne szaszłyki! Świetnie smakują zarówno jako samodzielna przekąska (np. z dipem jogurtowym), jak i pyszny dodatek do ryb czy mięs. Składniki : ciasto kukurydziane: 100 g mąki kukurydzianej 2 jajka  kilka łyżek wody łyżka oleju sól, pieprz, ostra papryka, czosnek w proszku + 1/2 brokuła + 1/2 kalafiora Przygotowanie: Kalafior

Kuchnia Ellie
See Bloggers 2016 93

wygrały  rajpodniebienia.pl  i  odcieniekuchni.pl , czyli dokładnie ta ekipa, której kibicowałam.   W tym roku mój rozkład jazdy wyglądał tak: Oliwia Bernady – warsztay kulinarne – „Ryba, grzyb i warzywa, na dobry humor latem sie przyda Maciej Nowicki – „Historyczna rekonstrukcja kulinarna” Łukasz Kielban (Czas Gentlemanów) – „Bloger na YouTube. Pierwsze kroki na nowej

Ugotowane pozamiatane
Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 124

Całość przeplatana jest apetycznymi zdjęciami, krótkimi informacjami o autorce, jej zdjęciami oraz miejscem na własne notatki . W książce można znaleźć przepisy m.in. na: - sałatkę ziemniaczaną - sałatkę fasolową - smażonego łososia - rybę z frytkami w ciecie piwnym - pieczonego kurczaka - żeberka wieprzowe - zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły na bagietkę

Di gotuje
Co jeść przed treningiem? 138

warzywa korzeniowe. Kolejnym ważnym składnikiem odżywczym jest białko, budujące tkankę mięśniową. Wysiłek fizyczny przyśpiesza metabolizm, dlatego rośnie zapotrzebowanie na białko. Uzupełniamy je jedząc półtłusty twaróg, jogurty, białe mięso, ryby i owoce morza. W przypadku tłuszczu wybierajmy oliwę z oliwek, olej lniany, orzechy, pestki słonecznika i dyni, które oprócz zdrowego tłuszczu są źródłem witamin

Menmagazine
Sałatka z makaronem, szynką i papryką 172

obiadu podajemy najczęściej sałatki lub surówki przeważnie dwuskładnikowe. Przyprawione, wymieszane i takie które akurat pasują do dnia z mięsem albo z rybą. Zdarza się też, że trzeba podać na stół sałatkę okraszoną delikatnym sosem, który podkreśli a nie zgłuszy smaku całej sałatki. Taką właśnie smaczną sałatkę proponuję podać nawet na elegancka kolację     Składniki: 300 g makaronu kokardki

Kuchnia u Krysi
Śledzie w musztardzie, z zielonym pieprzem, w oleju 186

sosie cytrynowym - Śledzie w sosie pomidorowymi suszonymi pomidorami - Śledzie pod pierzynką zwarzyw   A może jakąś sałatkę śledziową....? Te i inne propozycje na śledzie znajdziecie z zakładce MENU: RYBY,ŚLEDZIE...   Jest w czym wybierać. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Śledzie z jajkiem w śmietanie 147

było już spróbować tych pysznych śledzi     Wspaniały kolejny przepis na   śledzie, który polecam i życzę SMACZNEGO! Krys   Na inne, również smaczne śledzie zapraszam do MENU: RYBY,ŚLEDZIE...   D ziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Śledzie po wiejsku 170

Może się skusicie na śledzie po wiejsku i zrobicie na zakończenie karnawału. Serdecznie polecam i życzę SMACZNEGO! Krys   Na inne, również smaczne śledzie zapraszam do MENU: RYBY,ŚLEDZIE...   D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Niedziela w (nowej, ciasnej ale własnej) kuchni 142

mniejszych) wykorzystałam: 1 cukinia, ok. 300 g starta na tarce 2 jajka 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g pstrąga lub innej ryby pokrojonej na kawałki 250 g sera mozzarella sól, gałka muszkatołowa i pieprz cytrynowy do smaku Mieszamy wszystkie suche składniki z cukinią i pstrągiem, doprawiamy do smaku, a następnie dodajemy mokre

Kucharzyca
O See Bloggers słów kilka 149

oczywista, oczywistość:)) W tym roku postanowiłyśmy postawić na rozwój i pogłębianie naszych zdolności kulinarnych, bo tego nigdy nie za wiele. Zdecydowałyśmy się na warsztaty kulinarne z Oliwią Bernady pt. „Ryba, grzyb i warzywa, na dobry humor latem się przyda”, zajęcia z Tomaszem Jakubiakiem (!!!) „Behealthywithnetto” oraz #kochamto! Gotuj z pasją z marką Siemens z Joseph Seeletso. Warsztaty były świetnym wyborem. Gotowanie

Kolizje Smaków