ryba - 22624 przepisów (strona:883/1509)

Cukinia grillowana 154

Sezon grillowy w pełni, grillujemy nie tylko mięsa, ryby, sery ale i warzywa które są rewelacyjne. Ja oprócz kukurydzy uwielbiam jeszcze cukinię grillowaną. Cukinia grillowana Składniki: - 2 duże cukinie - 1/4 pęczka natki zielonej pietruszki - oliwa z oliwek - 2 ząbki czosnku - sól - pieprz Przygotowanie: Cukinie myjemy, kroimy na równej grubości talarki i wkładamy do miski. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy

Kulinarne życie
Pesto pietruszkowo bazyliowe 228

Pesto to wspaniały włoski sos, który doskonale komponuje się z rybami, mięsem, makaronem, ryżem… i nie tylko. Składniki na przygotowywane tradycyjnie pesto rozgniata się drewnianym tłuczkiem w marmurowych moździerzach – stąd nazwa pesto, gdyż „pestare” znaczy „rozgniatać”. Moje pesto nie będzie tradycyjne, bo przygotowane w blenderze, a składniki użyłam takie, jakie akurat miałam. Pesto pietruszkowo bazyliowe

mojewypiekiinietylko
Pasta jajecznka z łososiem wędzonym 187

dodatkiem rybki. No, ale ta rybka.... Szkoda tyko, że te które kupujemy do końca nie są zdrowe :( Najlepiej mieć ze sprawdzonego źródła. Odkąd obejrzałam pewien film dokładnie się przyglądam rybom. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że pewnie tak jest z większością jedzenia w marketach. Polecam obejrzenie tego dokumentu. Cała prawda o rybkach Składniki: 5 dużych jaj 100 g łososia

Delicious Titbits
Wielka rewolucja w zdrowym odżywianiu - Piramida Zdrowia 160

węglowodanów to nie mamy siły i energii na inne czynności życiowe,  produkty zbożowe powinny stanowić: pełnoziarniste pieczywo i makarony, kasze i ryż; pozostałe pozycje to nabiał, mięso i ryby, tłuszcze roślinne i zwierzęce; w nowych zasadach zmianą jest przemiana tłuszczów zwierzęcych na roślinne. Przede wszystkim najważniejszą rolą w posiłkach zajmują warzywa i owoce, które powinnyśmy spożywać ponad 400 gramów

Truskawkowa Fiesta
Śledzie w oleju z kolorowym pieprzem i cytryną 206

Kilka dni temu przedstawiałam przepis na śledzie śródziemnomorskie a dziś już następny śledzik wędruje na talerzu. Dziś śledzie z kolorowym pieprzem bardzo aromatyczne i przepyszne, polecam

Moje Małe Czarowanie
MUSZELKI Z ŁOSOSIEM 165

RAFEX .  Mieszanka pieprzu czerwonego, czarnego i zielonego daje wspaniały aromat i intensywność smaku potrawie.  Charakteryzuje się wyrazistym i korzennym smakiem. Polecam do przyrządzenia wszelkiego rodzaju mięs, sosów, ryb, marynat oraz sałatek.   SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Zakupy w frisco 156

korzystać z różnych rabatów i kuponów promocyjnych. W swojej ofercie mają bardzo bogaty asortyment od różnych producentów. Są produkty spożywcze, piekarnicze,  toaletowe, kuchnie świata, owoce i warzywa, mięso, ryby a także duży wybór produktów dla zdrowia i urody.  Zakupy są bardzo profesjonalnie zapakowane i rozdzielone na mniejsze kartony więc nie trzeba dźwigać ciężarów. Ja zrobiłam zakupy w FRISCO.PL

Ala piecze i gotuje
Kuskus z kalafiora 175

połączeniu z natką pietruszki, listkami świeżej mięty, uprażonymi płatkami migdałów i pestkami granatu będzie lekką, pożywną przekąską, którą można zabrać do pracy lub ciekawym dodatkiem do potraw mięsnych lub ryb.   Składniki: 1 kalafior 1/2 szklanki płatków migdałów uprażonych na suchej patelni 1 granat 1 pęczek posiekanej natki pietruszki kilka posiekanych listków mięty 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki

Smakowity Blog Kulinarny
Śledzie w stylu śródziemnomorskim 187

Ja jestem śledziarą, Przemek nie przepada za śledzikami chyba że są to rolmopsy czy śledzie marynowane. I dlatego ja robię sobie niewielkie ilości aby popróbować smaków

Moje Małe Czarowanie
Domowe zielone pesto (alla genovese) 216

się wszystkie składniki blendują. Możemy najpierw wlać mniej a potem dodawać wedle uznania. Tak przygotowany sos najlepiej smakuje z makaronem spaghetti lub wstążkami (tagliatelle). Możemy też wyłożyć go na rybę i zapiekać w piekarniku. Domowe zielone pesto (alla genovese) Smacznego :) Domowe zielone pesto (alla genovese

Pyza i Surówka
Pory w śmietanie / Creamed leeks 315

przedstawiam niepozorny dodatek do dania głównego, który bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoim smakiem. Zwyczajny por duszony w śmietance z dodatkiem gałki muszkatołowej, doskonale komponuje się z mięsami jak i rybami. Polecam gorąco, tym bardziej, że jest dziecinnie łatwa i szybka w przygotowaniu:) Scroll down for recipe in English Pory w śmietanie (4-5 porcji) Składniki: 2 łyżki masła 4 duże

karmelowy
SerVantka – restauracja z duszą 159

niej cytryna w plastrach. Następnie dania główne: jesiotr, perliczka i wołowy ozór. Zacznijmy od grillowanego jesiotra: wybrałam go z karty, bo od dawna polowałam na tą rzadko spotykaną rybę. Muszę powiedzieć, że  nieco się rozczarowałam jej smakiem, choć dzwonko ( niezbyt okazałe ) było dobrze przyrządzone na grillu. Lepiej wypadła „perliczka pieczona w majerankowym maśle i morelach” – spróbujcie, jeśli nie jedliście

Smaki Ewy
ZIEMNIAKI SMAŻONE W CAŁOŚCI 214

druga stronę. Smażymy tak ok 20 min. 6. Na miseczkę wysypujemy nasza przyprawę i obtaczamy w niej nasze wyjęte, prosto z patelni, ziemniaki. 7. Podajemy jako dodatek do mięsa, ryby. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Domowy paprykarz szczeciński 223

zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Cebulę drobno kroimy, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, po czym podlewamy wodą i dusimy do miękkości warzyw. 3. Rybę bardzo dokładnie oczyszczamy z ości i skóry. Rwiemy na drobne kawałeczki. 4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na pieczywie

Szefowa kuchni
Ziemniaki pieczone w mące. 177

wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku przez ok. 20-30 minut w 200 stopniach. Przydatne: Na blasze rozłożyć ziemniaki tak by tworzyły tylko jedną warstwę. Idealne do ryby, mięs a nawet same podawane z dipami. Smacznego

rozgotowana