ryba - 22624 przepisów (strona:869/1509)

Tort podwójnie truskawkowy 141

truskawki świeże i jest też konfitura z truskawek. Niestety konfitura nie jest mojego wyrobu ale jest smaczna. Taki tort zrobiłam na szybko, mąż wybył na ryby, ja zostałam z Kamilkiem w domu i znalazłam czas na upieczenie takiego torcika na szybko. A na kolację będą płotki więc jak najbardziej na torcik mężuś zasłużył, hi, hi. Jako, że truskawki tanieją można

Ewa w kuchni
Naleśniki gryczane z wędzonym pstrągiem i jajem w koszulce wg Jamiego 231

Naleśniki wszelakie często goszczą na naszym stole bo to bardzo szybki obiad. Same naleśniki można usmażyć z różnej mąki a jako dodatek dodajemy nasze ulubione składniki

Moje Małe Czarowanie
Ptysie ze szparagami 134

ostudzenia. Do szparagów dodać serek mascarpone, wymieszać, doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Każde ciastko przekroić w poprzek na pół napełnić farszem i dodać kawałek ryby wędzonej. zastawa

królestwo garów
Surówka z młodej kapusty z ogórkiem 161

moich ulubionych wczesno-wiosennych warzyw. Przygotowanie z niej pysznej i zdrowej surówki zajmuje kilkanaście minut a sprawdzi się doskonale jako dodatek do wszelkich obiadów na bazie mięsa czy ryb

Milion Smaków
Dieta CTZO, dzień czwarty 165

Półmetek. Moje pierwsze przemyślenia? Trochę nudno się robi. Dziś pierwszy raz nie włączałam piekarnika, żeby upiec porcję mięsa. Dwa dni pod rząd ryba, raz drób, dziś dzień warzywny. Bez mięsa od rana do wieczora. Nie przeszkadza mi to, bo -jak też powiedziałam dietetyczce, mogę żyć bez niego. Dziś też pierwszy raz od rozpoczęcia diety posiłki po obiedzie nie były czasochłonne

Kucharzyca
Eterno kolejne pyszności :) 158

żurawina, 18% gruszka, pigwa, skórka pomarańczowa. Zastosowanie: do deserów, placków, mięs.  Sałatkowy rarytas - skład: morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chilli, kapary, ocet. Zastosowanie: do mięs, wędlin, pieczeni, serów, ryb, sałatek. Chrzan z pigwą - skład: chrzan 45%, pigwa 35%, kwasek cytrynowy, przyprawy. Zastosowanie: jako dodatek do potraw. Cytrynki z maliną - zastosowanie do herbaty, napojów, lemoniady, drinków lub jako dodatek

kruche babeczki
Łosoś z warzywami w miodzie i ryżem jaśminowym 198

razem zrobiłam łososia z warzywami, podsmażonego na patelni, dodałam do wszystkiego miód i do tego mój ulubiony ryz jaśminowy :). Nam smakowało bardzo :)) Danie jest szybkie i proste. Jeśli lubicie ryby na słodko to polecam :))) Miłego dnia :) Składniki: filet z łososia mała cukinia  brokuł kukurydza z puszki suszone pomidory pomidorki koktajlowe sok z cytryny ząbek czosnku czerwona cebula sól pieprz

kruche babeczki
Kooperatywa spożywcza, czyli jaki jeść zdrowo i niedrogo 138

samego początku i można nas oszukać raz, góra dwa razy. Nie więcej. I co jeszcze? Duża kooperatywa regionalna, gdzie np. do gór jej bliżej niż do morza, będzie miała ryby prosto z kutra. Bo rybakom opłaca się przyjechać z dużym zamówieniem do Wrocławia. Rolnikowi z Woźnik na Śląsku opłaca się przysyłać całe palety kasz i bakalii, nie doliczając kosztów transportu

gutfut
SZPARAGI W TEMPURZE 228

ulubionego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a. W podobny sposób możecie przygotować inne warzywa, na przykład cukinie pokrojone w talarki, kalafior, brokuły czy oberżyny, a także owoce morza i ryby. Możecie serwować szparagi same lub z sosem np. z jogurtu i mięty lub z sosem sojowym z dodatkiem imbiru i ziaren sezamu, ja osobiście wolę je same, bez żadnych dodatków

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dieta CTZO, dzień drugi 158

dorsz/sandacz/szczupak 15 g oleju kokosowego 100 g cukinii 5 g koperku 70 g marchewki 70 g papryki czerwonej 100 g pora 350 g ziemniaków Przepis: Warzywa dokładnie myjemy, rybę płuczemy. Cukinię kroimy w półplasterki bez obierania skórki jeśli mamy małą cukinię. Jeśli mamy dużą, z twardą skórą to obieramy, kroimy na pół i wydrążamy pestki. Paprykę kroimy w paseczki

Kucharzyca
VINIFOLIES 2016 i Dolina Loary 169

imponująca. Co roku powstaje tu 400 milionów butelek. Wina są doskonałym partnerem do jedzenia. Te z Doliny Loary Idealnie uzupełnią bardzo różne potrawy. Wytrawne wina białe: Owoce morza, skorupiaki, ryby Świeży lub dojrzewający ser kozi Drób grillowany lub w sosach, rillettes Słodkie wina białe: Foie gras, białe mięso z rusztu lub z sosami Potrawy egzotyczne i śródziemnomorskie Sery z niebieską

królestwo garów
Lekka sałatka z makrelą 224

reszty produktów. Dodaj kilka kaparów lub pokrojonych oliwek. Jogurt wymieszaj z szczyptą soli i pieprzu, a następnie dodaj do sałatki i dokładnie wymieszaj. Wiem co jem Makrela jest rybą tłustą i zawiera wiele kwasów omega 3 i omega 6. Dzięki dużej zawartości selenu chroni nasz organizm przed wolnymi rodnikami i korzystnie wpływa na odporność naszego organizmu. Wpływa pozytywnie także

Fit&Fast Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem 190

Dzisiaj jedna z najprostszych surówek, którą przygotujecie w kilka chwil. Takie suróweczki mają to do siebie, że pasują zarówno do drobiu, wieprzowiny, wołowiny czy ryb. Dodatek słonecznika świetnie podkreśla jej smak. Oczywiście zawsze można się pokusić i uprażyć go tuż przed podaniem. Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem SKŁADNIKI : 250 g młodej kapusty pekińskiej 1 marchewka 1/2 pęczka koperku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Łosoś w musie rabarbarowym 122

różnorodnych dodatków czy marynat, które potrafią kompletnie zmienić smak tego delikatnego mięsa. W sezonie kiedy króluje świeży rabarbar spróbujcie tego połączenia - z rabarbaru przygotujcie gęsty mus, zamarynujcie w nim rybę i upieczcie. Z dodatkiem świeżej, wiosennej surówki macie gotowy pyszny lunch

Milion Smaków
Faszerowane cytryny 151

kaparowe   Przygotowanie   Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki. Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i pokroiłem. Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki. Rybę wymieszałem z kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę. Doprawiłem do smaku pieprzem i solą. Napełniłem cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone

R'n'G Kitchen