ryba - 22624 przepisów (strona:281/1509)

KRUSZONKA OWSIANA Z AGRESTEM. 200

Karmel-itka znowu stała się ofiarą własnej głupoty i braku umiaru. Kolejny raz kupiła czegośzbyt wiele. Czegoś, co tak naprawdę zjadła może z raz? I to

W kuchni Karmel-itki
ZUPA SZCZAWIOWA. 184

  Posiadanie własnego ogródka, tuz przy domu, to olbrzymi przywilej. Lato jest okresem, kiedywykorzystuję go w pełni. Z plonów komponuję całe, dzienne jadłospisy, a każdy jest

W kuchni Karmel-itki
ŁATWE SERNICZKI ŚMIETANKOWE Z BORÓKAMI. 221

Kiedy nachodzi ochota na coś słodkiego, nie ma, że boli, że dieta, że się ograniczasz... Musisz i koniec, inaczej to nie dajeCi spokoju. Zaczynasz się denerwować

W kuchni Karmel-itki
KURCZAK Z GROSZKIEM W SOSIE POMIDOROWYM. 252

Drób, a w szczególności kurczak, to rodzaj mięsa nie tylko "light". Zawiera w sobie tyle ważnych dla nas składników, że nawet nie zdajemysobie z tego sprawy

W kuchni Karmel-itki
"SERNIK" BEZ SPODU PODWÓJNIE BRZOSKWINIOWY. 200

Słodko, brzoskwiniowo, nietypowo. Kolejny smaczny eksperyment, początkowo jedna wielka niewiadoma, a w efekciecałkiem przyzwoity wypiek. Bez zbędnego spodu, za to z mnóstwem serka. Ale to przepis

W kuchni Karmel-itki
Witaj, przygodo! 182

Bieszczady, fot. Karmel-itka, 2011. Rozstaję się z Wami na tydzień. Czas, by w końcu odpocząć od zabieganego życia, pracy, braku czasu. Wraz z przyjaciółmiwybieram się

W kuchni Karmel-itki
ZAJAZD POD CARYŃSKĄ, Ustrzyki Górne, Bieszczady. 184

Będąc w Bieszczadach, praktycznie bez ustanku wędrowałam po górach, zwiedzałam okoliczne miejscowości i podziwiałam,zachwycałam się wspaniałymi krajobrazami, które otaczały mnie z każdej strony.Ze względu na

W kuchni Karmel-itki
OFDS Poznań - będzie się działo! 179

Już 15. sierpnia 2013 na Starym Rynku w Poznaniu rozpocznie się VII OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL DOBREGO SMAKU, który potrwa nieprzerwanie do niedzieli, 18. sierpnia. W tym

W kuchni Karmel-itki
PIJALNIA CZEKOLADY WEDEL - KRAKÓW, RYNEK GŁÓWNY. 154

fot.: http://wedelpijalnie.pl/ W drodze powrotnej z Bieszczad, zahaczyłam z przyjaciółmi o Kraków. Tak udało się zorganizować pociągi, że czasu w tym cudownym mieściemiałam bardzo dużo

W kuchni Karmel-itki
SURÓWKA: MARCHEWKA I ANANAS. 221

Czasem nie ma ochoty na obiad. Czasem nie ma ochoty na gotowanie, a w szczególności, gdy temperatura za oknem sięgatrzydziestu stopni. W kuchni gorąco, w pokojach

W kuchni Karmel-itki
BABKA GRYSIKOWA Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ. 202

Zostałam zaproszona do ciekawego i inspirującego przedsięwzięcia. Chodzi o stworzenie przepisu inspirowanego tradycyjną kuchniąMałopolski, ale to nie wystarcza. Trzeba w umiejętny sposób "przemycić" motyw korala małopolskiego

W kuchni Karmel-itki
KREM POMIDOROWY Z KOZIM SEREM. 145

Idąc dalej, tropem małopolskich inspiracji, dziś zapraszam na nieco inną wersję pomidorowej. Delikatny, aromatyczny kremze świeżych dojrzałych pomidorów. Świetnie komponował się z prawdziwym kozim serem. Jego

W kuchni Karmel-itki
BABKA GRYSIKOWA Z ŻURAWINĄ. 172

Po BABCE GRYSIKOWEJ Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ i po KREMIE ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW Z KOZIM SEREMdziś przedstawię kolejny przepis dotyczący tego samego tematu. Zapewne te trzy receptury

W kuchni Karmel-itki
VII OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL SMAKU - wspomnienia. 191

fot.: Karmel-itka. W długi weekend sierpniowy, 15-18.08., w Poznaniu na Starym Rynku odbywał się VII Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku (OFDS).Prawdziwa gratka dla ludzi

W kuchni Karmel-itki
BUŁKI ORKISZOWE Z PŁATKÓW OWSIANYCH. 136

Zapach świeżo upieczonych w nocy bułek rozchodzi się po całym domu, budzi domowników i zaprasza na śniadanie. Śniadanie od serca,bo któż normalny piecze w środku

W kuchni Karmel-itki