ryba w czerwonym sosie - 500 przepisów (strona:29/34)

ZAPIEKANE CANNELLONI / CANNELLONI CASSEROLE 101

ZAPIEKANE CANNELLONI / CANNELLONI CASSEROLE Uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki, bo praktycznie same się robią. Chwila przygotowań przed wstawieniem makaronu do piekarnika, a potem chwila, moment i gotowe

Martyna Cooks
Tuńczyk w pomidorach z selerem naciowym 156

Błyskawiczna Piątkowa Kuchnia - kolejna odsłona! Dziś w cotygodniowym, błyskawicznym kucharzeniu odcinek pt. Makaron na winie! Czyli co się nawinie to do makaronu ;)  A nawinęła mi

Grunt to przepis!
Sałatka z buraczków, wędzonego łososia i sera gorgonzola 158

Świeża, lekka i bardzo smaczna – sałatka z moich ulubionych czerwonych buraczków z wędzonym łososiem, serem gorgonzola i kukurydzą. Wszystkie te smaki doskonale się komponują, a

Trzeci talerz
Zapiekanka z makaronu Paccheri jak lasagne 165

Ugotować makaron bardzo al dente( musi byc twardawy), odcedzić, nadziewać makaron sosem  bolońskim, układać rurki w żaroodpornym naczyniu. Powinno wyjsć dwie warstwy makaronu.  Na pierwszej warstwie makaronu rozprowadzić beszamel z 3 łyzkami sosu bolońskiego i posypać parmezanem, na niej ułożyć nastepną warstwę, znów beszamel z sosem i parmezan. Zapiec  15 min w 180°. (*)Paccheri to rodzaj tradycyjnego(...)jest fakt, iż podczas wykładania na talerz paccheri z sosem , wydają one dzwięk podobny do klapsa. Neapolitańskie paccheri są jedyne w swoim rodzaju. Dzieki swoistemu kształtowi i chropowatej powierzchni , bardzo dobrze “ trzymają” każdy, nawet najprostrzy sos, zapewniając niezrównany i niepowtarzalny smak. Paccheri również wyjątkowo smakują nadziewane serem ricotta i szpinakiem, rybą, kiełbaską i grzybami  lub mięsnym ragu

Mia Cucina Sofieta
Tajski makaron z ziołowym pesto i krewetkami - inspiracje Apetyt 149

N iedawno miałam okazję przetestować ten przepis dla magazynu kulinarnego Apetyt . Samo danie jest przykładem na udane połączenie kuchni włoskiej i tajskiej. W przygotowaniu banalnie proste

SzczyptaSmaQ
Quiche z cukinią, łososiem i serem owczym 198

                 Quiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie

Kuchnia Prezydentowej
PAELLA MARINARA. 166

fot.: Karmel-itka Wszystkie już na stanowiskach. Noże w dłoniach, w garnkach bulgocze woda, składniki drżą na widok zasadzającychsię na nie kobiet. Zupełnie niepozorne, normalne dziewczyny

W kuchni Karmel-itki
#Smaki świata - Bułgaria 199

Smaczne, ale mięso poprzez długi kontakt z gorącym żeliwnym naczyniem staje się nieco gumowate.   wyśmienitej kavarmy - rodzaju gulaszu z mięsem wieprzowym i duszonymi w niezwykle aromatycznym mięsno-pomidorowym sosie warzywami. Mięso aż rozpływa się w ustach, a mieszanka przypraw uderza do głowy. Niebo w gębie! :)   Słoneczny Brzeg to trochę taki polski Kołobrzeg czy Mielno - imprezownia, bo pełno(...)smaku po całym dniu na słońcu naprawdę uderzyło nam do głowy tradycyjnie już - szopskiej sałatki - dodawaliśmy ją niemal do każdego dania, jest prosta i mega smaczna!   miejscowej ryby - był to filet, ale nie byle jaki, bo z rekina wyłowionego z wód Morza Czarnego.    Niezwykłych frytek z białym serem - okazały się naprawdę wyborne, ser sirene nadał

Cooking Monster
Sałatka ziemniaczana z łososiem i sosem pistacjowym 163

F ioletowe ziemniaki odkryliśmy osiem lat temu na rynku małego miasteczka w Peru - ojczyźnie ziemniaka. Widok worków napełnionych fioletowymi cudeńkami stojącymi obok worków napełnionych kolorowymi kukurydzami

SzczyptaSmaQ
Ciepła sałatka z młodych ziemniaków, grillowanych szparagów i wędzonej makreli 169

SOS Wszystkie składniki sosu łączymy w blenderze lub ręcznie – jeśli winegret mieszacie ręcznie, zaczynamy od połączenia musztardy z octem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i cukrem, następnie – stale mieszając ubijaczką balonową – dolewamy powoli oliwę, jak przy robieniu majonezu.   Sos powinien być aksamitny i gęsty. Solimy i pieprzymy do smaku. Szczypior i koperek bardzo drobno siekamy, dodajemy do sosu a sos(...)jajka L, ekologiczne 8-10 czereśniowych pomidorków 1,5 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz SKŁADNIKI - SOS WINEGRET 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy Dijon – użyłam pełnoziarnistej musztardy dijon Maille 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 mały ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1/3 łyżeczki cukru kilka gałązek szczypioru kilka gałązek kopru sól pieprz

Karo in the Kitchen
WIOSENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 203

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE W końcu wiosna! Mam wrażenie, że pół roku siedzimy w norach, zakutani po usze w

bistro mama
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6409

Wybaczcie, że tak dawno mnie tu nie było, ale zaczęłam nową pracę i w związku z tym mam trochę więcej na głowie, ale nie martwcie się

Czerwona Porzeczka
Sałatka z grillowanym bakłażanem i cukinią, z wędzoną makrelą i grejpfrutem 174

Dzisiaj mamy niewątpliwie dzień rybny. Na obiad była pyszna Zupa z łososiem , a na kolację Sałatka z grillowanej cukinii i bakłażana z wędzoną makrelą, soczystym grejpfrutem

Moja Delicja
Jak się nie przejeść w Święta? 162

barszcz czy kompot z suszu, to potrawy nie tylko niskokaloryczne, ale bardzo korzystne dla zdrowia. Także ryby, w szczególności, jeśli będziemy je przygotowywać we właściwy sposób. Pieczenie w folii, gotowanie na parze czy grillowanie na specjalnej patelni, rezygnacja z panierki i zasmażanych sosów drastycznie „odchudzi” tradycyjne wigilijne potrawy. Śledzia, zamiast w śmietanie, możemy podać z jogurtem, a smażonego karpia zamienić(...)kaloryczne od suszonych, a kawałek grapefruita pomoże w spalaniu tłuszczu. Warto, żeby na stole znalazły się kawałki świeżego lub kiszonego ogórka, papryka, rzodkiewki w charakterze przekąsek. Do tego miseczka sosu na bazie jogurtu naturalnego z czosnkiem i ziołami. W święta jedzmy sałatki z warzyw z dodatkiem dobrej oliwy. Uważajmy na to, czym popijamy posiłek. Napoje również są źródłem kalorii

Szybko Tanio Smacznie
Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 124

wielu Polaków. Wybrane - genialny klasyk kuchni austriackiej - Tafelspitz - duszona wołowina podana z chrupiącymi placuszkami ziemniaczanymi, szpinakiem i tartą marchewką. Do tego dania podaje się rewelacyjny mus jabłkowo-chrzanowy i sos czosnkowy. Po tym oczywiście tort Sachera i ciastko duńskie - bajecznie dobre desery. Tak naprawdę autentyczny tort Sachera dostaniemy tylko w Hotelu Sacher w Wiedniu, w którym to pilnie strzeżona jest(...)nawet i z łoaptki. I taki też serwują w restauracji Schnitzelwirt. Uwaga! Zamówiony sznycel po wiedeńsku to dwa ogromne kotlety schabowe , które spożywa się często z sałatka ziemniaczaną, kapustą czerwoną, białą kapustą kiszona i białą fasolą. Zamawiając jakąkolwiek potrawę w tym miejscu należy mieć na uwadze to, iż porcje są naprawdę okazałe! Austriacy pomyśleli o tych, którzy nie wcisną

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania