ryba w cebuli - 2500 przepisów (strona:79/167)

Sałatka z Wędzonej Mareli 198

jako pasta do pieczywa. Mój Mąż który nie jest miłośnikiem ryb z chęcią ją je i jest bardzo zadowolony.  Myślę, że jest bardzo łatwa do wykonania i nie droga.  Sałatka Z Wędzonej Makreli  Składniki: 1 Makrela Wędzona 3 Jajka Gotowane 6 Ogórków Konserwowych Pół Pora Pół Cebuli 10 dag Sera Żółtego  2 Łyżki Jogurtu Naturalnego

Gotowanie Patki
Penne alla puttanesca 174

biedy. Włosi wrzucali wszystko co mieli pod ręką, kapary, oliwki, trocę ryby, pomidora i oliwę z oliwek. Do dzisiejszego przepisu użyłem : 1 puszkę tuńczyka w oleju 1 puszkę pomidorów 15 g. kaparów w zalewie pieprz sól oliwę z oliwek nasiona kolendry 200 g. makaronu penne 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku Cebulę kroimy w drobne piórka i wrzucamy na mocno

Full Smaku
Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym 260

Dla miłośników śledzia. Subtelny w smaku. Składniki 500 g filetów śledziowych 1 l mleka 2 pęczki koperku 500 ml śmietany cebula cukier pieprz Przygotowanie   Śledzie

R'n'G Kitchen
Łosoś w orzeźwiającym sosie 173

według mnie to właśnie łosoś  ma najwspanialsze walory smakowe ze wszystkich ryb, jakie jadłam. To moja ostatnia inspiracja: Łosoś w orzeźwiającym sosie limonkowo-bazyliowym 600 g łososia (filet lub dzwonka) 1 mała cytryna sól, pieprz 3 łyżki masła Sos maślano-cebulowy (do zapiekania) 1 mała cebula 5 łyżek oliwy z oliwek (zwykłej do smażenia, nie może być extra virgin

Kuchnia Prezydentowej
Tarta z tuńczykiem 156

1 ciasto francuskie 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym ½ puszki krojonych pomidorów 5 pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki 1 cebula pokrojona w cienkie plasterki

Trzeci talerz
Ziemniaki po grecku, Wielki Gatsby 198

serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Moja wersja popularnego sosu do ryby – można inaczej: świetnie smakuje z ziemniakami. Można to danie również krótko zapiec w piekarniku lub podsmażyć na patelni. Smacznego! Składniki: ugotowane ziemniaki (10-12 sztuk) 4-5 łyżek oleju 3 marchewki 2 małe selery 2 cebule lub 1 por 2 pietruszki ½ szklanki przecieru pomidorowego lub kilka łyżek koncentratu

Qlinarnie i Qlinarnie
Śledź na kanapki 137

Składniki: 170 g śledzia w oleju ( puszka ) 150g białego sera ( półtłusty ) natka pietruszki kilka czarnych oliwek sól, pieprz 2 średnie korniszony mała cebula Przygotowanie: Do miseczki

Gaździnka warzy
Śledzie w curry z ananasem 219

  Składniki: 600-700 g płatów śledziowych 1 puszka ananasa w kawalkach 1 opakowanie curry w proszku 2 średnie cebule 3 łyżki majonezu 300 ml kwaśnej

IMPRESJA SMAKU
Pieczony łosoś z warzywami i młodymi ziemniaczkami z koperkiem 153

filetach poukładać plasterki cytryny. Pozostałe piórka czerwonej cebuli ułożyć na cytrynie. Następnie poukładać resztę cukinii i pozostałą połowę pomidorów. Śmietanę wymieszać z winem białym. Przyprawić solą i pieprzem. Taką mieszanką zalać warzywa z łososiem. Wstawić do nagrzanego pieca i piec ok. 25-30 minut (ja piekłam 30 min.) W trakcie pieczenia ryby ugotować młode ziemniaczki w osolonej wodzie. Odcedzić. Wymieszać

Moja Delicja
ZUPA KREM KUKURYDZIANY 164

przynęty. Nie - robali nie wcinałyśmy! :) Glisty zostawiłyśmy dla ryb a my zadowalałyśmy się kukurydzą. I nagle pyszne wspomnienie uruchomiło mózgownicę. Połknęłyśmy haczyk. Przyszła chętka na kukurydziane danie. Powstała rozgrzewająca zupa. Krem kukurydziany.  SKŁADNIKI: - wywar mięsno-warzywny, szklanka (+/- do uzyskania odpowiedniej konsystencji.) - kukurydza - 2 kolby/puszka, - ziemniak, 2 - marchew z wywaru, - cebula, 1 mała czerwona, - śmietana 30% - 1/2 kubeczka (+/- do uzyskania(...)najpierw wyszedł nam sos kukurydziany - fajny tak swoją drogą), ale dałyśmy radę.  Reasumując - jaka ona jest: - szybka, - łatwa, - rozgrzewająca, - kremowa, - słodko-ostra, - niedroga, - sycąca, :)) Co prawda gdy te ryby łowiłyśmy (czyt. gdy się nudziłyśmy zagryzając policzki/język itd żeby tylko się nie odezwać) nie delektowałyśmy się smakiem zupy, a samymi ziarenkami wyjadanymi prosto z puszki, ale smak się dużo

Wypisz Wymaluj
Łosoś w sosie z bobu 121

Łosoś to  wdzięczna ryba . Dużo mięska, mało ości i smaczna w każdej postaci . Dość często gości gości na moim stole . Dlatego staram się wyślać nowe sposoby podania tej ryby . Tak aby nie było nudno.  Spróbowałam z bobem i udało się(...)Wygląda i smakuje świetnie Składniki na 1 porcję 1 kawałek łososia 2 łyżki ugotowanego i obranego bobu 200 g jogutru gęstego ( może być śmietana) 1/2 cebuli białej 1/2 cytryny  3 łyżki wody sól, pieprz do smaku Sposób wykonania Lososia  smażę na rozgrzanym tłuszczu , 3 min od strony skórki , 2 min po przekręceniu . w rądelku podsmażam cebulę , po chwili

Eli Gotowanie
Pasta jajeczna z makrelą. 130

ważny, zdrowy składnik diety- dorsz w chrupiącej panierce, pyszne śledziki czy ryby w zalewie-kto ich nie lubi. Dlatego polecam na śniadanko pyszną pastę na gorącego tosta czy bułeczkę z wędzoną makrelą. SKŁADNIKI: 1 wędzona makrela 4-5 ugotowanych jajek 3-4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula zmiażdżony ząbek czosnku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy(niekoniecznie) sól

Kuchnia Beaty
Pasta do chleba z tuńczykiem i kremowym serkiem 129

pesto i rukolą. Mieszamy na gładką masę. Suszone pomidory i cebulę koimy w kostkę. Dodajemy do tuńczyka i serka, a następnie dokładnie mieszamy. Podajemy z ulubionym pieczywem. Przed podaniem delikatnie oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Tuńczyk korzystnie wpływa na kości i wzrok, ponieważ zawiera witaminy A i D. Ryba ta jest bogata w witaminy z grupy B, a zwłaszcza B6, która

My Chcemy Jeść
Cebula 191

łatwą w użyciu, jest także cebula suszona, posiadająca wszystkie właściwości cebuli świeżej. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw z mielonego mięsa. W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie twarożku, poprzez potrawy ze śledzi, ryb, befsztyku tatarskiego, smażonej wątróbki, rumsztyku. Nie wspominając o sosach, zupach, surówkach

Klaudynkowa kuchnia
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE 156

sera dorzuć oczyszczoną makrelę i cebulę, popierz i wszystko dokładnie wymieszaj. Ja pasty raczej nie solę, bo makrela jest dość słona sama w sobie i mi więcej soli nie potrzeba, ale oczywiście to zależy tylko od Ciebie. Podobnie jest z konsystencją, moim zdaniem nie trzeba dodawać do pasty jogurtu, gdyż tłuszcz zawarty w rybie doskonale łączy składniki. Jeśli jednak uważasz

Martyna Cooks