Kiedyś wpadłam na właśnie takie połączenie --> ryby z warzywami w formie kotlecików :) Spróbowałam i okazało się wyśmienite :D SKŁADNIKI: * ok. 300g zmielonych filetów rybnych ( u mnie są to filety z płotki, okonia) * 2 duże marchewki lub 3 średnie * 1 duża cebula lub 2 średnie * 2-3 białka (aby masa była zwarta) * pokrojona pietruszka, może
Zdrowie na języku :Probię na święta ale nie tylko. Goszczą u nas kilka razy w roku. Nie wymagają dużego nakładu pracy a są pyszne i przynajmniej wiem co jem. Moje są z ryby bez dodatku bułki, grysiku i innych składników, które można spotkać na sklepowych półkach. Mogą być przechowywane w lodówce przez kilka dni.Składniki:500 g fileta z morszczuka lub dorsza1 jajka1(...)cukru 1 litr wody2 cebule3 listki laurowe4 kulki ziela angielskiego3 kulki pieprzu czarnego 5 ziarenek kolendrysól do smaku 0,5 szkl octu 10%Przygotowanie:Filety z morszczuka i obraną cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajko i doprawić dość pikantnie solą i pieprzem. Energicznie wymieszać. Dłonie moczyć w zimnej wodzie i uformować z masy rybnej kuleczki wielkości orzecha włoskiego
Ala piecze i gotujemasala jest bardzo smaczny i na ciepło i na zimno, czosnek z cebulą dobrze się komponuje smakowo z aromatem garam masala............SMACZNEGO!!! przyprawa garam masala Royal Brand: produkt natruralny, nie zawiera soli - skład: kmin,kolendra,kozieradka,gorczyca,goździki,pieprz,cynamon,anyż - zastosowanie: do dań indyjskich, drobiu, ryb, mięs innych - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni Lubięprzecieru pomidorowego; - sól, pieprz Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oliwie. Jajka rozbełtać z przecierem, solą i pieprzem. Gdy cebulka będzie złota dodać jajka i smażyć do ulubionej konsystencji. Wartości: Wartość energetyczna: 246 kcal Białko: 14,0 g Węglowodany: 2,7 g Tłuszcz: 20,4 g Obiad: - 1oo g ugotowanej fasolki szparagowej mrożonej; - 50 g ugotowanej ryby; - 50 g ugotowanej kaszy
dom-agi.plsię z pojawieniem się na stole śledzia. Ilość kombinacji, w jakich podajemy tę rybę jest dowolna. Do tej pory moim faworytem pozostaje „śledź po góralsku”, jak wiemy śledź to ryba typowa dla górskich potoków, huehuehue. Nie wiem, czy wiecie, ale nasz swojski, bałtycki śledź jest skarłowaciałą formą śledzia atlantyckiego. Jest mniej tłusty niż atlantycki i szybciej jest gotowy do tego(...)śledzia rocznie. Dziś proponuję tatar ze śledzia, alternatywę dla śledzi w śmietanie, oleju i „po kaszubsku”. Tatar podany na ziemniaku, doprawiony olejem rydzowym. Potrzebujemy: 4 płaty matiasów 1 czerwoną cebulę 1 awokado 1 słodkie jabłko 3 ogórki kiszone cebulę dymkę ugotowane ziemniaki (ok. 5 szt.) olej rydzowy sok z połowy cytryny sól, pieprz grubo mielony mleko Śledzie moczymy w mleku
ladykitchenhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosta i szybka wersja smacznej przekąski z łososia. 100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków) 1/2 średniej cebuli 15 kaparów w
Di gotujePomysł na bardzo ciekawą i smaczną pizzę. Tym razem zamiast sosu pomidorowego użyłam pesto. Na wierzchu cebula, łosoś i parmezan. Przepis na ciasto (na dwie duże
BullioDziś pierwsza z propozycji wigilijno-bożonarodzeniowych śledzi. Będą następne! Składniki: kilka marynowanych płatów śledziowych 1 duża cebula duża garść suszonych grzybów sól, czarny pieprz, suszony rozmaryn
Czerwień i błękitRobimy przymiarkę go Bożego Narodzenia! Na pierwszy ogień idzie najłatwiejsza rzecz, czyli śledzie marynowane w pysznościach. Składniki: kilka filetów ze śledzia 2 cebule łyżka miodu kilka
GRUBY WAŁEKŚledzik na ostatki- czemu nie? Śledzie są łagodne w smaku i szybkie do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: ½ kg śledzi matiasów, 1 jabłko, 1 cebula czerwona, 5 dag
Tradycyjna kuchnia KasiStandardowa zakąska na Wigilijny jak i Sylwestrowy stół oraz ulubiona mojego taty. Zwykle robię śledzie w oleju jedynie z cebulą ale tym razem postanowiłam urozmaicić je
Bon Appetit MałgorzatyŚwięta bez śledzia?Śledź musi być!Roladki kolorowe…Roladki smaczne….Roladki na ostro…Składniki:4 płaty śledzia korzennego,1 cebula,1 ugotowana marchewka,2 szt. pomidorów
Moniki SmakołykiDziękujemy za pomysł.Pozdrawiamy serdecznie.Śledzik jest na jutro.Musi się przegryźć.Kupujemy 0,5 kg filetów śledziowych Matjas, 0,5 kg cebuli, koncentrat pomidorowy 150 ml.Potrzebujemy
Maminek kulinarnySkładniki:500 g owoców morza100 g spaghetti np. razowego300 g passaty pomidorowej4 ząbki czosnku1 duża cebulapęczek zielonej pietruszkioliwa z oliweksól, pieprz, chilliNa oliwie zeszklić cebulkę i
wyzwania kuchenneWigilia nie może obejść się bez ryb. Śledzie też są obowiązkowe na tym świątecznym , wyjątkowo zastawionym stole. W tym roku w moim menu znajdą się też te octowe rolmopsy, z warzywami- pyszne Składniki: 6 filetów śledziowych solonych czerwona papryka 1 czerwona cebula 3 ogórki octowe musztarda marynata octowa: 2 szkl wody 2 szkl octu 7 łyżek cukru łyżeczka soli
Z Majeczką w kuchnipłaska łyżeczka soli Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Składniki zalewy zagotować i zalać nimi warzywa, wymieszać i ostawić na przynajmniej jedną godzinę. Na tym etapie można też ewentualnie dodać więcej octu, soli lub pieprzu jeżeli lubicie. Surówka idealna do ryb
Jadło i czytadło