ryba w cebuli - 2500 przepisów (strona:77/167)

Beurre Blanc – tradycyjny sos do grillowanych ryb, drobiu i wieprzowiny 147

tradycyjny sos do mięs. Składniki: 2 szklanki masła pokrojonego w kostki / około 10 sztuk ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli ¼ szklanki białego wina ¼ szklanki octu Przygotowanie: W rondelku wymieszać ocet, cebulę i wino. Doprowadzić do wrzenia. Cały czas mieszając zredukować o co najmniej połowę. Zmniejszyć ogień i zacząć stopniowo dodawać masło po jednym kawałku masło cały czas mieszając. Pozwolić aby kawałek masła(...)mieć kremową konsystencję. Sos podawać natychmiast po przygotowaniu. Możemy wzbogacić smak sosu dodając około 2 łyżki ulubionej mieszanki ziół przed dodaniem masła. Beurre Blanc – tradycyjny sos do grillowanych ryb, drobiu i wieprzowiny is a post from: naRuszcie.pl The post Beurre Blanc – tradycyjny sos do grillowanych ryb, drobiu i wieprzowiny appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Szczupak w galarecie 191

Kawałek pietruszki Kawałek selera 1 cebula 50 -70 ml octu 10% ( zależnie czy ktoś lubi bardziej kwaśne ) Liść laurowy- kilka Ziele angielskie – kilka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka vegety 2 łyżeczki cukru Żelatyna Wykonanie: Warzywa gotujemy w wodzie z solą, cukrem i przyprawami, na tym etapie nie dodajemy jeszcze octu ( jeżeli mamy więcej ryby pamiętajmy tylko o proporcjach wody, przypraw

Smaki Ewy
Pieczony pstrąg nadziewany grzybami / Mushroom stuffed trout 196

Dziś przedstawiam pomysł na zdrowy i lekki obiad z rybą w roli głównej. Pieczony pstrąg nadziewany grzybami i ziołami zachwyci wszystkich fanów zdrowego odżywiania. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, co na pewno docenią pracujący na cały etat:). Na szczęście pstrągi są teraz bardzo powszechnie dostępne i w zazwyczaj dobrej cenie więc pozostaje się tylko nimi cieszyć. Polecam! Scroll(...)down for recipe in English Pieczony pstrąg nadziewany grzybami (2 porcje) Składniki: 2 pstrągi, oczyszczone i umyte 2 plastry boczku, pokrojone w paski 1 cebula, pokrojona w kostkę 5-6 średnich pieczarek, pokrojone w kostkę (lub więcej jeśli lubisz) 1 łyżka posiekanych listków świeżego tymianku 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki 1 grzanka z chleba, pokruszona 1 cytryna

karmelowy
Kotleciki rybne :) 128

Kiedyś wpadłam na właśnie takie połączenie --> ryby z warzywami w formie kotlecików :) Spróbowałam i okazało się wyśmienite :D SKŁADNIKI: * ok. 300g zmielonych filetów rybnych ( u mnie są to filety z płotki, okonia) * 2 duże marchewki lub 3 średnie * 1 duża cebula lub 2 średnie * 2-3 białka (aby masa była zwarta) * pokrojona pietruszka, może

Zdrowie na języku :P
Kuleczki rybne w zalewie 649

robię na święta ale nie tylko. Goszczą u nas kilka razy w roku. Nie wymagają dużego nakładu pracy a są pyszne i przynajmniej wiem co jem. Moje są z ryby bez dodatku bułki, grysiku i innych składników, które można spotkać na sklepowych półkach. Mogą być przechowywane w lodówce przez kilka dni.Składniki:500 g fileta z morszczuka lub dorsza1 jajka1(...)cukru 1 litr wody2 cebule3 listki laurowe4 kulki ziela angielskiego3 kulki pieprzu czarnego 5 ziarenek kolendrysól do smaku 0,5 szkl octu 10%Przygotowanie:Filety z morszczuka i obraną cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajko i doprawić dość pikantnie solą i pieprzem. Energicznie wymieszać. Dłonie moczyć w zimnej wodzie i uformować z masy rybnej kuleczki wielkości orzecha włoskiego

Ala piecze i gotuje
kurczak w indyjskiej nucie garam masala... 112

masala jest bardzo smaczny i na ciepło i na zimno, czosnek z cebulą dobrze się komponuje smakowo z aromatem garam masala............SMACZNEGO!!! przyprawa garam masala Royal Brand: produkt natruralny, nie zawiera soli - skład: kmin,kolendra,kozieradka,gorczyca,goździki,pieprz,cynamon,anyż - zastosowanie: do dań indyjskich, drobiu, ryb, mięs innych - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Dieta 5:2, czyli pomidorowa jajecznica i kotlety rybne 133

przecieru pomidorowego; - sól, pieprz Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oliwie. Jajka rozbełtać z przecierem, solą i pieprzem. Gdy cebulka będzie złota dodać jajka i smażyć do ulubionej konsystencji. Wartości: Wartość energetyczna: 246 kcal Białko: 14,0 g Węglowodany: 2,7 g Tłuszcz: 20,4 g Obiad: - 1oo g ugotowanej fasolki szparagowej mrożonej; - 50 g ugotowanej ryby; - 50 g ugotowanej kaszy

dom-agi.pl
Tatar ze śledzia 147

się z pojawieniem się na stole śledzia. Ilość kombinacji, w jakich podajemy tę rybę jest dowolna. Do tej pory moim faworytem pozostaje „śledź po góralsku”, jak wiemy śledź to ryba typowa dla górskich potoków, huehuehue. Nie wiem, czy wiecie, ale nasz swojski, bałtycki śledź jest skarłowaciałą formą śledzia atlantyckiego. Jest mniej tłusty niż atlantycki i szybciej jest gotowy do tego(...)śledzia rocznie. Dziś proponuję tatar ze śledzia, alternatywę dla śledzi w śmietanie, oleju i „po kaszubsku”. Tatar podany na ziemniaku, doprawiony olejem rydzowym. Potrzebujemy: 4 płaty matiasów 1 czerwoną cebulę 1 awokado 1 słodkie jabłko 3 ogórki kiszone cebulę dymkę ugotowane ziemniaki (ok. 5 szt.) olej rydzowy sok z połowy cytryny sól, pieprz grubo mielony mleko Śledzie moczymy w mleku

ladykitchen
Tatar z łososia wędzonego (z kaparami) 173

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Prosta i szybka wersja smacznej przekąski z łososia. 100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków) 1/2 średniej cebuli 15 kaparów w

Di gotuje
Pizza z pesto i łososiem 147

Pomysł na bardzo ciekawą i smaczną pizzę. Tym razem zamiast sosu pomidorowego użyłam pesto. Na wierzchu cebula, łosoś i parmezan. Przepis na ciasto (na dwie duże

Bullio
Śledzie z suszonymi grzybami i cebulą 169

Dziś pierwsza z propozycji wigilijno-bożonarodzeniowych śledzi. Będą następne! Składniki: kilka marynowanych płatów śledziowych 1 duża cebula duża garść suszonych grzybów sól, czarny pieprz, suszony rozmaryn

Czerwień i błękit
Śledzie z karmelizowaną cebulą, suszonymi śliwkami, miodem i jabłkiem 134

Robimy przymiarkę go Bożego Narodzenia! Na pierwszy ogień idzie najłatwiejsza rzecz, czyli śledzie marynowane w pysznościach. Składniki: kilka filetów ze śledzia 2 cebule łyżka miodu kilka

GRUBY WAŁEK
Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem 147

Śledzik na ostatki- czemu nie? Śledzie są łagodne w smaku i szybkie do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: ½ kg śledzi matiasów, 1 jabłko, 1 cebula czerwona, 5 dag

Tradycyjna kuchnia Kasi
Śledź w śmietanie 159

Składniki: 5 płatów śledziowych 400 gram śmietany 18 % ( w wersji light może być jogurt typu greckiego) 3 duże cebule sól, pieprz majeranek Płaty śledziowe moczymy kilka

tojestpyszne.blogspot.com
Śledzie w oleju z grzybkami marynowanymi 193

Standardowa zakąska na Wigilijny jak i Sylwestrowy stół oraz ulubiona mojego taty. Zwykle robię śledzie w oleju jedynie z cebulą ale tym razem postanowiłam urozmaicić je

Bon Appetit Małgorzaty
Roladki śledziowe kolorowe na ostro 131

Święta bez śledzia?Śledź musi być!Roladki kolorowe…Roladki smaczne….Roladki na ostro…Składniki:4 płaty śledzia korzennego,1 cebula,1 ugotowana marchewka,2 szt. pomidorów

Moniki Smakołyki
Śledziki Beatki 136

Dziękujemy za pomysł.Pozdrawiamy serdecznie.Śledzik jest na jutro.Musi się przegryźć.Kupujemy 0,5 kg filetów śledziowych Matjas, 0,5 kg cebuli, koncentrat pomidorowy 150 ml.Potrzebujemy

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania