ryba w cebuli - 2500 przepisów (strona:83/167)

Pieczony dorsz podany na risotto z dynią i koprem włoskim 178

przepis, bez dwóch zdań...     Składniki (2-3 porcje): 350 gram filetu z dorsza, bez skóry i ości 250-300 gram dyni, obranej 1/2 bulwy kopru włoskiego 1/2 cebuli ząbek czosnku 150 ml białego, wytrawnego wina 350 ml bulionu 80 gram ryżu Arborio sól pieprz łyżka oliwy z oliwek garść migdałów 1/5 pęczka kopru 35 gram parmezanu   kilka(...)mniejsze kawałki, każdy z nich doprawiamy solą, pieprzem oraz posiekanym koperkiem. Na rozgrzanej patelni prażymy migdały z dodatkiem szczypty soli. Siekamy migdały dość drobno i posypujemy nimi kawałki ryby. Dorsza układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 7-9 minut.   Ostatni szlif... Na talerzu układamy risotto, posypujemy całość tartym parmezanem oraz listkami

Mango Papaja
Śledzie po cygańsku 501

Pyszne śledzie w sosie pomidorowym z cebulką i ogórkami konserwowymi, możemy przyrządzić je na święta lub wigilię. Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2 cebule 5

Bajeczna Kuchnia
Pomidorki z pastą łososiową z kuskusem 136

10 pomidorków równej wielkości 3/4 szkl kaszki kuskus 2 puszki łososia w sosie pomidorowym 3 jajka sól pieprz natka pietruszki pół małej cebuli ziarenka pieprzu Pomidorki

Gotowanie jest łatwe
Śledzie ze śmietaną i pietruszką 141

Moje tegoroczne sylwestrowe śledziki, niezwykle prosta i pyszna zakąska. Składniki 0,5 kg śledzi solonych 6 łyżek kwaśnej śmietany 1 mała cebula pęczek pietruszki Sposób Śledzie

Kuchenne aromaty
Śledzie po węgiersku 287

Jestem wielką fanką śledzi, a ten przepis należy do moich faworytów, gdyż uwielbiam śledziowe receptury w których znajduje się miód. 1 kg śledzi 1 kg cebuli

Jadło i czytadło
Szprotki...pasta do chleba 88

Składniki: opakowanie serka wiejskiego ze szczypiorkiem puszka szprotek w oleju kilka papryczek konserwowych mały kiszony ogórek kilka gałązek koperku sól, pieprz kiełki na patelnię mała cebula

Gaździnka warzy
Śledzik w oleju 241

To chyba najprostsza i najbardziej znana wersja śledzika. Śledzik i cebulka to duet idealny i razem smakują znakomicie.składniki:10 płatów śledziowych solonych2-3 cebule3 listki

Monia miesza i gotuje
Tarta / Zapiekanka z Ciasta Francuskiego z Łososiem i Szpinakiem 201

Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle, dodajemy poszatkowany czosnek, a gdy się zrumieni wrzucamy wcześniej rozmrożony szpinak. Smażymy do momentu wyparowania ewentualnej wody. Pod koniec dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, doprawiamy pieprzem oraz solą. Łososia kroimy w grubą kostkę, dodajemy po szczypcie soli, pieprzu oraz koperku. Skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy starając się pokryć przyprawami każdy kawałek ryby

Słodka Strona
Dietetyczne kotleciki z łososia 146

Pieczona ryba jest pyszna, ale szybko może się znudzić. Alternatywą mogą być takie kotleciki, smażone na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowego) lub w ogóle bez niego:). Dzięki temu są lekkie i zdrowe.  300g filetu z łososia  1/2 pęczka koperku  1 mała cebula 2 łyżki mąki 1 jajko sól, pieprz  1/2 cytryny 2 łyżki oleju

Szefowa kuchni
Śledzie z ogórkiem kiszonym, jabłkiem i cebulką w śmietanie 135

smaki, które świetnie komponują się z tą marynowaną rybą. Myślę, że i u Was pojawi się śledź na wigilijnym stole, u mnie na pewno w kilku postaciach. Składniki (na 3-4 porcje): 250 gram śledzi Matias w zalewie octowej 100 gram śmietany 12% 1 jabłko 3 ogórki kiszone 1 cebula cukrowe sól i pieprz Śledzie wyciągamy z zalewy i moczymy

Mango Papaja
Klopsiki z kurkami na makaronie 150

wybranych składników z :  Jako, że ryb mało robię, owoców morza też, wybrałem sos sojowy i oliwę z oliwek :) Resztę składników mogłem wybrać według własnego uznania :) Składniki :  150 g mięsa mielonego  1 jajko  1 łyżka lnu mielonego  100 g makaronu Międzybrodzki 4 jajecznego  kilka pomidorków cherry 1/2 cebuli żółtej 50 g grzybów kurek  listki

Parowar Faceta
Przepis na… – Zuppa di cozze 239

Włoch. Na północy zwane często brodetto (dodaje się także ryby), na Sycylii często używa się krewetek. Proste i łatwe w przyrządzeniu, a olśniewające śródziemnomorskim smakiem. Wspaniałe jako przystawka, ale i jako główne danie spożywane z przypieczonym pieczywem maczanym w oliwie. 3 ząbki czosnku 1 kg małży w muszlach 1 mała cebula 700 g pomidorów 200 ml wytrawnego, białego wina oliwa

Bon Ton Italia
Paprykowe pesto z kaparami 97

migdały oraz orzeszki pinii, natkę pietruszki, bazylię, podsmażoną cebulę, ząbek czosnku, 2 łyżki kaparów, sól, pieprz, oregano, oraz oliwę (możemy zamiast oliwy dodać zalewę z suszonych pomidorów). Miksujemy wszystko w blenderze i gotowe!. Nadmiar oliwy można odsączyć.  Pesto jest świetne z makaronem, tostami albo jako baza do mięs i ryb. Rada: orzechy piniowe kosztują

Bon Appetit Małgorzaty
ZALEWA OCTOWA 191

idealna. Często po świętach gdy zostają nam smażone ryby proponuję przygotować sobie zalewę i po kilku dniach mamy idealne danie np.na kolację. Moi domownicy uwielbiają rybki z octu. Grzybki oczywiście też. :-)Składniki:- 5 szklanek wody- 1 szklanka octu 10%- 3 kopiaste łyżki ksylitolu- 1 kopiasta łyżka soli- 2-3 cebule- ziele angielskie ( daję 6-10), liście laurowe (daję

Smaczne Zdrowe
PLACEK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM. 261

Jesień kojarzy mi się z zapachem dymu, którego kominy wyrzucają szare kłęby ku niebu. Z mokrymi i burymi dniami,z parasolką i budzącą się w sercu

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania