ryba potrawy - 2000 przepisów (strona:100/134)

Inny Wymiar w sercu Warszawy 167

kochanej Babci podczas niedzielnego obiadu) Inny wymiar proponuję nam polską wersję burgera w bułce wypiekanej na miejscu, polskimi burakami oraz świeżym chrzanem (29 zł). W karcie dań mamy również ryby oraz gulasz z dzika (42 zł). Wszystkie danie podane są w niebanalnym towarzystwie takim jak tłuczony tapinabur czy puree z pasternaku.  Kolejnym ciekawym rozdziałem w karcie są podpłomyki, zapomniane(...)jest zrobione danie, i nie mam na myśli tajnych sekretów szefa kuchni a zwykły proces przygotowania, taka krótka historia dania utwierdza mnie w przekonaniu, że każdy element w potrawie był misternie przemyślany przez szefa kuchni i nic nie jest kwestią przypadku.  Goście są ważni. Restauracja jest nowa i widać, że zależy jej na tym, aby goście wychodzili zadowoleni

Wylizany Rondel
Domowe sushi – jak zrobić, ile to kosztuje 334

Domowe sushi przygotowuję zazwyczaj jak mają odwiedzić nas znajomi. Oprócz tego, że sushi jest smaczne to z całą pewnością także zdrowe. U mnie podstawowym składnikiem sushi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TAJSKA UCZTA NA GRILLU TOMYANG BBQ ( tuńczyk, krewetki, dorsz, zupa Tom Yum ) 289

przygotowałam na nim prawdziwą orientalną ucztę i przyznaję bez bicia, ze gdyby nie pełny brzuch, to jeszcze bym posiedziała przy grillu – sama przyjemność patrzeć jak ulubione mięso, warzywa, ryby na Twoich oczach zmieniają swój kolor, kształt , a w rezultacie smak! Oprócz pysznej Zupy Tom Yum przygotowałam ukochanego tuńczyka oraz krewetki i dorsza . Było lekko, było pysznie, było zdrowo! Zobaczcie(...)filetu z dorsza, odstawiamy na ok.10 minut. Po tym czasie układamy na grillu TomYang BBQ i grillujemy kilka minut z każdej strony! Smacznego! Jak widzicie urządzenie jest fantastyczne! Przygotowywanie potraw na nim to sama przyjemność – radość z grillowania jest olbrzymia a zapachy rozchodzą się po całym domu! ( dla mnie to bardzo duży plus! ). Jest bardzo łatwe w obsłudze

Ostra na Słodko
Stir fry z wołowiną, kapustą, białą rzepą i kimchi 249

kolacje. Szybkie smażenie pozwala na zachowanie wielu cennych składników odżywczych. To najszybszy sposób na pełnowartościowy i ciekawy posiłek. Wok pozwoli Wam na przygotowanie dań zarówno z mięsa, jak i ryb czy tofu. Warzywa dodane do dania to już Wasz wybór — ja korzystam z tych, które są w sezonie, dodając do nich nierzadko egzotyczne warzywa ze słoika (np. pędy bambusa(...)rzepę). Warzywo kisi się i fermentuje z dodatkiem przypraw – mnóstwa papryki chili (zarówno surowej, sproszkowanej jak i płatków), świeżego imbiru, czosnku i dymki, soli. Używane samo, jako dodatek do potraw, lub jako jeden ze składników dania.   Ma bardzo charakterystyczny smak i zapach. Nie smakuje jak nasza kiszona kapusta – kimchi jest dużo bardziej wyraziste i pełne innych smaków, pikantne

Karo in the Kitchen
Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego - śniadanie dobrze nadziane serem z sosem jogurtowym. 167

P o wakacjach pozostały miłe wspomnienia, opalenizna, zdjęcia i pamiątki. Nasze małe i duże  dzieci   wróciły do swoich szkolnych klas lub  rozpoczęły  

SzczyptaSmaQ
ŚWIĘTO TORUŃSKIEGO PIERNIKA 2016 – czy Toruń mnie w sobie rozkochał? ) 162

Jak już zapewne wiecie 13 sierpnia odbyło się Święto Toruńskiego Piernika 2016. Zostałam zaproszona wraz z kilkoma blogerami z całej Polski, by wziąć udział w tym

Ostra na Słodko
Sałatka z Tuńczykiem podana w Cytrynach i Krem z Karczochów z Pomidorami 252

Tuńczyk, produkt uwielbiany w moim domu. W wirze przedświątecznych przygotowań chciałam się po prostu zatrzymać i odpłynąć. Śniadanie nie musi być nudne, dla mnie było to

Blondynka Gotuje
Empanadas z tuńczykiem - przekąska na imprezę. 364

Dzień dobry, Dziś przygotowałam dla Was przepis na empanadas, czyli rodzaj chrupiących pierogów z nadzieniem z tuńczyka i pomidorów. Takiego pieroga można śmiało wziąć do ręki

Chilli Czosnek i Oliwa
Magiczna Noc Restauracji. 185

Pamiętacie akcję na blogu Chantel, Przy kubku kawy., gdzie z okazji Nocy Restauracjido wygrania były vouchery do knajpek?link rozwiązania tu.._---->rozwiązanie. Nie chwaląc się

W kuchni Karmel-itki
Makaron z tuńczykiem, brokułem i prażonym słonecznikiem 228

Makaron z tuńczykiem, brokułem i prażonym słonecznikiem...Sprężysty makaron oblepiony kawałkami tuńczyka.Mocno zielony brokuł i chrupiące ziarna słonecznika.Całość w śmietanowym sosie.Pycha!Składniki:250 g

Gospodyni Miejska
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 166

Weekend 14.-16.03.2014 minął pod znakiem wspaniałych doznań, przede wszystkim, chociaż nie tylko, smakowych. W tych dniach bowiem uczestniczyłam w popularnym pośród blogerów kulinarnych konkursie o

W kuchni Karmel-itki
Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 1 175

Wakacje w pełni udane, późne ale zasłużone. W tym roku miałam przyjemność wraz z moją drugą połówką i znajomymi wypocząć w Chorwacji. Pogoda nas zaskoczyła z

Kolejny blog o gotowaniu
Tatar z Łososia na Styl Japoński 227

Jestem zachwycona smakiem tej przystawki. Każdy składnik z talerza składa się niesamowity smak całego dania. Warto poświęcić chwilkę na przygotowanie tego tatara. Możecie przygotować sobie go

Blondynka Gotuje
Paella z quinoną, małżami i krewetkami! 151

sposób przygotowania i obórki, tak aby produkty nie straciły w trakcie tych procesów, zbyt dużej ilości witamin i składników odżywczych. Pamiętajcie, że w kuchni powinniśmy mieć osobne deski do ryb, do mięsa, do warzyw. Ważne, też aby po każdym użyciu deski wyparzać, ja zawsze przelewam je wrzątkiem po umyciu, aby zabić niepożądane drobnoustroje. Bardzo ważne jest również na czym przygotowujemy(...)Dodaj quinonę i cukinię, pokrojoną w dość spore połówki plasterków. Całość dopraw sokiem z cytryny, solą morską, podlej szklanką wody. Przykryj pokrywką i na małym ogniu gotujemy dalej potrawę, zajmuje to około 12-17 minut aby quinona była już dobra i mięciutka.  Potrawę obsyp obficie posiekanym chili, natką pietruszki i świeżą bazylią. Danie robi się na prawdę w bardzo

SMYKWKUCHNI
Niezbędnik grillowicza czyli ruszt bez tajemnic 232

dozwolone.   I tak od wiosny do jesieni, jako miłośnicy biesiad na powietrzu sprawdzamy swoje umiejętności przy ruszcie, zarówno w prostych jak i bardziej wykwintnych daniach. Jak grillować by potrawy wychodziły smaczne i zdrowe? Jak zadbać o oprawę takiego wydarzenia? Jak zostać doskonałym gospodarzem i zachwycić gości? Odpowiedzi znajdziesz niżej w moim kompleksowym niezbędniku grillowicza – zapraszam do lektury! Przygotowania(...)zardzewiałych kratkach, bo choćbyśmy mieli najwyższej jakości mięso w aromatycznej marynacie to popsujemy smak bez dwóch zdań. O sposobie na proste czyszczenie grilla napisałam niżej. Marynaty. Tłuszcze. Mięsa. Ryby. Warzywa. No i dobra. Ogarnęliśmy miejsce, mamy pełną zastawę, grill rozpalony, na rozżarzonych węgielkach pojawiła się cienka warstwa popiołu, bez ognia – jesteśmy gotowi na poziom 2. Nie jestem zwolenniczką gotowych sklepowych

upichcona

Proponowane wyszukiwania